Sunt căpitanul unui iaht care costă 195.000 de dolari pe săptămână pentru o cursă. Fac mai mult decât să conduc nava

16 Aug. 2021, 10:50
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Aug. 2021, 10:50 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Albert Rodriguez este căpitan cu licență pentru Garda de Coastă SUA de 25 de ani. El este căpitanul Amarula Sun, un iaht de 50 de metri, prețul pentru o călătorie cu o săptămână cu acest iaht este care începe de la 195.000 de dolari.

El administrează echipajul și ajută la menținerea bărcii. Iată povestea lui, așa cum i-a fost spusă lui Jamie Killin de la Business Insider.

Acest eseu așa cum i s-a spus se bazează pe o conversație transcrisă cu Albert Rodriguez, căpitanul Amarula Sun, despre cum a devenit căpitan de iahturi. A fost editat pentru lungime și claritate.

Practic m-am născut pe apă, mergeam cu tatăl meu pe o barcă de pescuit sportiv – și pe iahtul unchiului meu încă de la o vârstă fragedă. La vârsta de 10 ani, eram capabil să navighez pe cont propriu doar cu ajutorul unei busole și a unei hărți.

„Pasiunea mea pentru ocean și iahturi este ceea ce m-a determinat să urmez o carieră de căpitan.”

Am fost căpitan cu licență pentru Garda de Coastă SUA timp de 25 de ani și dețin în prezent o licență de 3.000 de tone care îmi permite să conduc navele până la greutatea respectivă.

De-a lungul carierei am căpitanizat câteva iahturi de lux.
Amarula Sun este un iaht frumos, cu proprietari excepționali și resurse excelente pentru a face treabă. De asemenea, are o gamă largă de jucării – ceea ce îl face un iaht charter plin de acțiune și unul dintre cele mai bune din industrie. Sunt foarte mândru și onorat să conduc acest program reușit.

Proprietarii îl închiriază către Fraser Yachts, care îl închiriază apoi persoanelor care pleacă în vacanță – costul începând de la 195.000 de dolari pe săptămână.

Am văzut că pandemia creează un boom masiv de yachting, deoarece a devenit una dintre cele mai sigure opțiuni de vacanță.
Vânzările de iahturi prin Fraser Yachts au crescut în prezent cu 136,4% din iunie anul trecut, iar rezervările au crescut cu 36%.

Deci, odată cu creșterea rezervărilor, a creat și mai multe oportunități pentru membrii echipajului de a lucra și ne-a ținut ocupați.

În prezent sunt complet echipat cu nouă membri ai echipei și am norocul de a avea un grup de rock-star. Suntem foarte ocupați cu charter-uri back-to-back și excursii ale proprietarilor.

Mulți oameni nu își dau seama că un căpitan de iaht nu conduce doar barca, ceea ce este partea distractivă a muncii.
De asemenea, încep în fiecare zi întâlnindu-se cu șefii de departamente – prim-ofițer, șefă și inginer – pentru a planifica începutul unei zile sigure și productive.

Cea mai dificilă parte a muncii mele este conducerea echipajului personalului. A avea membri ai echipajului cu diferite naționalități și personalități care trăiesc pentru o perioadă lungă de timp într-un loc restrâns vine cu provocările sale, dar este întotdeauna plin de satisfacții.

Majoritatea echipajului locuiește la bord cu normă întreagă în timpul sezonului de vârf, dar există un sistem de rotație care ne permite să luăm o vacanță binemeritată atunci când este nevoie.

Pe lângă faptul că este căpitan, Albert Rodriguez, trebuie să gestioneze respectarea reglementărilor de pavilion și de clasă, buget, contabilitate, personal și programul proprietarului și al charterului.

Suntem un pavilion jamaican, ceea ce înseamnă că iahtul este înregistrat în Jamaica și că trebuie să respectăm reglementările aplicate de statul respectiv. Se asigură că conducem o navă sigură și că suntem inspectați anual de un inspector de pavilion. În prezent, putem naviga în Bahamas.

Un mare căpitan este cineva care pune siguranța pe primul loc, menține un iaht meticulos, gestionează fondurile proprietarului ca și cum ar fi ale lor și se asigură întotdeauna că proprietarii și oaspeții charter au o experiență extraordinară și abia așteaptă să revină când pleacă.

Cariera mea este un vis devenit realitate.

Nu numai că sunt plătit pentru a face ceea ce îmi place și pentru a-mi trăi pasiunea, dar a fi în această industrie îți poți câștiga reputație și respect. 

 

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă.

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Toţi cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Până în prezent în această ţară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia sa de 10,7 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Italia a început de asemenea luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aştepta concluziile EMA.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală