Tanzania, comoara ascunsă a Africii, căutată de moldoveni

06 Dec. 2023, 15:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Dec. 2023, 15:55 // Actual //  Lupu Eduard

Descoperă Deliciile Gastronomice din Tanzania: O Călătorie Culinară Prin Bucătăria Africană

Tanzania, adesea numită „comoara ascunsă a Africii,” nu impresionează doar cu peisajele sale spectaculoase, ci și cu o bucatărie variată și bogată. În această călătorie culinară virtuală, ne aventurăm în lumea gastronomiei tanzaniene, explorând cinci delicatese must-try care definesc autenticitatea culinară a acestei țări africane.

  1. Ugali: Asemănată cu mămăliga albă, ugali este un aliment de bază în Tanzania, având la bază făină de porumb și apă. Cu o consistență densă, ugali este modelat adesea sub formă de bile și servit ca garnitură alături de preparate din carne, pește sau legume. Este un simbol al ospitalității și poate fi întâlnit în diverse variante sub nume precum „nsima,” „fufu” sau „pop.”
  2. Nyama Choma: Tradus ca „carne arsă” sau „carne la grătar,” Nyama Choma constă în carne de vită sau de capră preparată la grătar și asezonată cu condimente sau servită cu ugali. Aroma ușor afumată și ritualul de a împărți acest preparat sunt simboluri ale ospitalității și prieteniei în cultura tanzaniană.
  3. Pilau: Originară din India, rețeta de pilau a fost adoptată și adaptată în Tanzania. Orezul este combinat cu legume călite într-un wok, rezultând un preparat aromatic și bogat în arome. Rețeta poate include ingrediente precum usturoi, ghimbir, morcov, roșii și ardei, iar uneori este completată cu alune de pădure sau caju.
  4. Mshikaki: Aceste frigărui de carne sunt o senzație gustativă în Tanzania. Carnea, de obicei de vită sau capră, este marinată într-un amestec de ghimbir, usturoi și ardei iute, apoi înfiptă pe frigărui și gătită la grătar. Rezultatul este o explozie de arome și texturi delicioase.
  5. Chipsi Mayai: Acest preparat creativ și gustos reprezintă o omletă în care se prăjesc cartofi, oferind o combinație unică de texturi și arome. Este o opțiune populară pentru micul dejun și reflectă ingeniozitatea gastronomiei locale.
  6. Mandazi: Aceste biluțe de aluat, prăjite până devin aurii și pufoase, sunt desertul perfect în Tanzania. Ușor dulci, acestea sunt adesea servite cu ceai sau cafea, aducând o notă reconfortantă și dulce în gastronomia locală.

Explorarea acestor delicii tanzaniene nu doar satisface pofta, ci oferă și o incursiune în inima și sufletul culturii locale. Fiecare masă devine o oportunitate de a înțelege tradițiile și a experimenta arome autentice. Pentru cei interesați să descopere Tanzania, agențiile de turism din Republica Moldova oferă pachete atractive pentru a explora această țară africană fascinantă, inclusiv la Zanzibar. Prețurile variază în funcție de serviciile incluse și de hotelurile alese, începând de la 500 de euro la 950 de euro/persoană pentru un sejur de 7 nopți cu zbor și mic dejun inclus.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Mart. 2024, 09:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Mart. 2024, 09:34 // Actual //  Lupu Eduard

Directorul Executiv al Asociației Forța Fermierilor, Alexandr Slusari a anunțat oficial că nu va mai candida pentru funcția sa în cadrul organizației, în cadrul unei ședințe a Consiliului desfășurată vineri. Decizia a fost așteptată, având în vedere că fermierii erau deja informați despre intențiile sale încă din luna ianuarie.

Motivul principal al retragerii sale din cursa pentru această funcție a fost incapacitatea de a dialoga cu reprezentanții guvernului, din cauza inacțiunilor acestora care au contribuit la deteriorarea condițiilor fermierilor din Moldova. Directorul Executiv a exprimat dezamăgirea față de lipsa de reacție a autorităților în fața crizei în agricultură și a criticat politica de indiferență și aroganță a acestora față de nevoile fermierilor.

În timpul mandatului său, directorul executiv a făcut numeroase propuneri și a organizat proteste pentru a atrage atenția asupra problemelor fermierilor mici și mijlocii, dar fără rezultat. El a evidențiat discrepanța de abordare între Moldova și alte țări europene în gestionarea crizelor din sectorul agricol.

În ciuda eforturilor depuse, criza financiară a fermierilor a culminat în februarie 2024, când sute de agricultori au fost afectați de executări și blocări ale conturilor. Chiar și acum, după proteste și amenzi dure, autoritățile au venit doar cu măsuri de creditare garantată, care ar fi fost necesare mai devreme pentru a preveni pierderi ireparabile.

Directorul executiv a subliniat că actualul ministru al Agriculturii ar trebui să își asume responsabilitatea pentru criza din sectorul agricol și să demisioneze. El a menționat că lipsa de acțiune și politica favorabilă holdingurilor transnaționale a afectat grav fermierii locali.

În ciuda retragerii sale din funcția de director executiv, acesta a afirmat că va continua să susțină asociația și fermierii, fiind disponibil să ofere asistență în proiecte importante.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău