Tehnologia de congelare care permite păstrarea fructelor și formelor o perioadă îndelungată. Este utilizată în Ucraina

28 Iul. 2021, 15:57
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
28 Iul. 2021, 15:57 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Volumul exportului de fructe de padure congelate din Ucraina este în creștere. Utilizarea unei tehnologii de congelare rapidă individuală permite păstrarea fructelor și a formelor acestora pentru o perioadă îndelungată, ceea ce permite producătorilor să crească perioada de vânzare a afinelor, zmeurii etc, scrie East-Fruit.

Pentru a avea succes în acest domeniu, fermierii trebuie să investească în echipamente de înghețare. Andrey Maruschak, directorul Van Dyck Technologies, a vorbit despre avantajele acestei metode de stocare și despre cum să alegeți echipamente bune.

Care sunt beneficiile înghețării afinelor și a altor fructe de pădure?

Tehnologia înghețării prin șoc a fructelor a fost inventată cu mult timp în urmă, deși în Ucraina a apărut relativ recent. Avantajul său constă în faptul că produsul își păstrează forma după decongelare. După ce l-ați depozitat timp de 10-20 de luni la o temperatură scăzută (-18 sau -20 grade), se păstrează forma fructelor proaspete.

Faptul este că, în timpul înghețării IQF, se formează gheață în interiorul produsului într-o perioadă foarte scurtă de timp, dar din moment ce viteza de înghețare este suficient de mare, nu se formează cristale mari de gheață. Dacă este înghețat în condiții normale (12 – 18 ore), atunci se formează cristale mari în interiorul celulelor, care distrug membranele celulare. În acest caz, după dezghețare, produsul „plutește” – nu își păstrează forma și are un aspect neprezentabil.

În plus, înghețarea prin șoc este o modalitate de a păstra aproape toți nutrienții pentru o lungă perioadă de timp.

Ce echipament este mai bine să folosiți pentru înghețarea prin șoc a fructelor?

Pentru aceasta se folosesc tuneluri de înghețare a șocurilor, care sunt fabricate de multe companii europene. Fiecare are propriile sale avantaje și dezavantaje. Am lucrat cu mulți furnizori de echipamente și știm foarte bine care sunt caracteristicile echipamentelor acestei sau acelei companii, la ce trebuie să fiți atenți atunci când selectați echipamente. Deci, tehnica unui producător este mai potrivită pentru a lucra cu un tip de produs, iar a doua companie – cu altul.

Concentrându-ne asupra produselor pe care intenționează să le înghețe clientul, oferim sfaturi cu privire la echipamentul producătorului care va fi cel mai bun pentru el.

Întrucât nu suntem doar un furnizor de echipamente frigorifice, ci o companie de tehnologie, abordăm problema ținând cont de nevoile clientului însuși și nu doar oferindu-i o soluție standard pe care va trebui să o facă cu el însuși. Îl îndrumăm pe client de la început (concentrându-ne pe tipul de produs) până la a decide ce tip de echipament este cel mai potrivit pentru el, explicând de ce este așa, cum să lucreze corect cu acest echipament. Adică, pe lângă selecția de echipamente și servicii, compania oferă suport tehnologic.

Realitatea Live

19 Mart. 2024, 10:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Mart. 2024, 10:00 // Actual //  Lupu Eduard

Pentru aspiranții la antreprenoriat care au visat să-și transforme ideile în realitate, o oportunitate strălucitoare a apărut în peisajul economic al regiunii Nistrului. Proiectul PNUD/AdTrade, cu sprijinul financiar generos din partea Suediei și Marii Britanii, lansează un concurs captivant pentru cei cu planuri de afaceri dar lipsă de resurse.

Concursul oferă oportunitatea de a accesa finanțare în valoare de până la 15.000 de dolari SUA pentru achiziționarea de bunuri sau servicii esențiale pentru lansarea afacerii. Mai mult decât atât, participanții vor beneficia de acces gratuit la cursuri de instruire și mentorat în afaceri, un avantaj inestimabil pentru cei care își doresc să-și croiască drumul spre succes în lumea antreprenoriatului.

Deschis până pe data de 26 martie, concursul este destinat persoanelor de pe ambele maluri ale Nistrului, încurajând diversitatea și colaborarea între comunitățile din regiune. O cerință esențială este contribuția personală de 20% din suma solicitată în cererea de finanțare, ceea ce reflectă angajamentul și implicarea solicitantului în propria afacere.

Detaliile complete despre condițiile de participare la concurs și criteriile de evaluare pentru propunerile de proiect sunt disponibile online la adresa: link. Aici, aspiranții la antreprenoriat pot găsi toate informațiile necesare pentru a-și începe călătoria spre succesul în afaceri.

Această inițiativă reprezintă un pas important în promovarea dezvoltării economice și a antreprenoriatului pe ambele maluri ale Nistrului. Prin sprijinul generos al Suediei și Marii Britanii, proiectul PNUD/AdTrade continuă să deschidă uși și să inspire inovația și prosperitatea în regiune.

Condițiile de participare la concurs și criteriile de evaluare pentru propunerile de proiect sunt disponibile aici: https://lnkd.in/dNkBEkBz

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău