Tehnologia vine în ajutorul agricultorilor. Startupul care dezvoltă tractoare robotizate electrice

18 Mart. 2021, 05:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Fetco Veronica
18 Mart. 2021, 05:30 // Bani și Afaceri //  Fetco Veronica

Monarch Tractor este un start-up cofondat de un membru al familiei de vinicație Mondavi. Pentru a face agricultura mai sigurăși durabilă familia creează tractoare robotizate electrice, scrie Forbes.

Primele livrări de tractoare, la prețuri de la 50.000 de dolari, vor începe la sfârșitul anului 2021.

Printre investitorii acestui proiect se numără producătorul japonez de piese auto Musashi Seimitsu Industry, producătorul european de vehicule agricole și comerciale CNH Industrial și VST Tillers Tractors din India. At One Ventures cu sediul în Silicon Valley și grupul de capital privat MUUS au investit, de asemenea, în rundă.

„Ecosistemul alimentar este pregătit pentru transformare, fermierii cerând instrumente durabile care pot crește eficiența și profitabilitatea fermelor”, a spus CEO-ul și cofondatorul Praveen Penmetsa. „Am văzut o cerere incredibilă și accelerată pentru tractorul nostru Monarch.”

Monarch, cu sediul în Livermore, California, împreună cu giganți industriali precum John Deere, văd mari oportunități de a face agricultura mai eficientă și de a oferi noi opțiuni fermierilor din regiunile în care munca umană poate fi limitată prin utilizarea unor senzori avansați, software și putere de calcul. Și, spre deosebire de vehiculele cu conducere autonomă, operate în orașe și pe drumurile publice, echipamentele autonome de viteză redusă nu necesită aprobarea federală sau de stat pentru a fi utilizate pe offroad și pe terenuri private.

Monarch numește tractorul său „șofer opțional”, deoarece poate fi operat ca un vehicul convențional. Efectuează sarcini programate fără șofer sau un operator poate folosi modurile interactive „Gest” și „Umbra” pentru a-i urmări lucrătorii pe teren. Tractorul este proiectat cu prevenire a rostogolirii și a coliziunilor și are o viziune la computer de 360 ​​de grade. Poate colecta și analiza mai mult de 240 GB de date despre recoltă pe zi. Aceste informații pot fi folosite pentru a face ajustări în tipurile de instrumente pe care vehiculul le folosește și pentru a furniza estimări ale randamentului pe termen lung, etape de creștere a culturilor și măsurători de sănătate a plantelor. Sistemul de baterii al vehiculului poate servi și ca sursă de alimentare la distanță.

„Monarch este o tehnologie pionieră a tractorului care încorporează electrificarea, utilizarea autonomă și gestionarea datelor”, a declarat Scott Wine, CEO, CNH Industrial. „Acestea sunt trei dintre pilonii cheie care susțin sustenabilitatea, productivitatea și profitabilitatea, atât pentru CNH Industrial, cât și pentru clienții noștri agricoli.”

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală