Televizoarele Amazon vor apărea în octombrie. Prețurile vor ajunge până la 1.099,99 de dolari

10 Sept. 2021, 17:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Sept. 2021, 17:16 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Amazon a anunțat recent că va lansa primele sale televizoare de marcă.

Vor exista două versiuni – seria Amazon Fire TV Omni și gama mai accesibilă Amazon Fire TV seria 4 – fiecare disponibilă în diferite dimensiuni. Vânzările vor începe în octombrie și vor avea prețuri cuprinse între 369,99 USD și 1.099,99 USD.

Până acum, Amazon a vândut stick-uri de streaming care se conectează la televizoare și a lucrat cu alți producători, precum Toshiba și Insignia din SUA, pentru a construi televizoare cu propria interfață Amazon Fire, care oferă control vocal și acces ușor la videoclipurile Amazon Prime și alte servicii de streaming.

Concurenți precum Roku și Google au urmat o cale similară cu stick-uri de plug-in și producători terți.

Dar Amazon este primul dintre cei care își lansează propriul televizor.

Compania a declarat pentru CNBC într-un briefing că dorește să-și construiască propriul set pentru a integra mai bine software-ul Fire TV cu comenzile vocale Alexa. Măsura oferă, de asemenea, Amazonului puterea de a-și stabili propriile prețuri.

În plus, poate controla experiența pentru a oferi utilizatorilor setarea „fără frustrări”. Deschideți cutia, porniți televizorul și, atâta timp cât ați conectat înainte orice dispozitiv Amazon la Wi-Fi, acesta se va conecta automat la rețeaua de acasă.

Amazon a declarat că va oferi o actualizare la sfârșitul acestui an care le permite clienților să controleze dispozitivele inteligente din jurul casei lor, cum ar fi luminile, camerele, folosind un tablou de bord software care apare pe televizor.

Televizoarele vor fi vândute pe site-ul Amazon și prin Best Buy. Toate acestea acceptă video 4K.

Iată ce trebuie să știți despre cele două versiuni.

Seria Omni de la Amazon Fire TV va fi livrată în cinci dimensiuni: 43 inci (409,99 dolari), 50 inci (509,99 dolari), 55 inci (559,99 dolari), 65 inci (829,99 dolari) și 75 inci (1.099,99 dolari).

La fel ca Fire TV Cube de 120 USD, poți vorbi cu televizorul fără a folosi telecomanda și îi poți cere să redea orice emisiune TV sau film, să înceapă să redea muzică, să verifice vremea, să-ți controleze casa inteligentă, să vizualizeze camerele inteligente de acasă pe ecran în timp ce te uiți TV și multe altele. Puteți vorbi cu televizorul din întreaga cameră, la fel cum puteți cu difuzoarele inteligente Amazon Echo. Există un comutator de microfon sub partea de jos a ecranului care vă permite să opriți microfonul. Și puteți adăuga o cameră web pentru apeluri video, inclusiv cu un nou suport pentru apelurile Zoom.

Fire TV Omni Series acceptă, de asemenea, audio Dolby Digital Plus pentru difuzoare de sunet surround de ultimă generație pe care le-ați putea avea deja acasă. Televizoarele din seria Omni și din seria 4 pot detecta automat difuzoarele Echo în casa dvs. și vă permit să le utilizați ca difuzoare stereo sau surround.

Versiunile de 65 și 75 de inci au cea mai bună calitate a imaginii noilor televizoare Amazon, cu suport pentru Dolby Vision HDR mai luminos și mai colorat.

Televizoarele Amazon Fire TV din seria 4 vor fi disponibile în 43 inci (369,99 dolari), 50 inci (469,99 dolari) și 55 inci (519,99 dolari).

Au margini mai mari în jurul marginilor decât televizoarele Omni, deci s-ar putea să nu pară la fel de moderne ca modelele mai scumpe și nu puteți adăuga o cameră web pentru apeluri video.

Televizoarele din seria 4 se integrează cu Alexa, dar numai dacă atingeți butonul Alexa de pe telecomanda vocală – nu puteți apela doar în cameră pentru a vorbi cu televizorul dvs. așa cum s-ar putea cu seria Omni, dar puteți totuși să rugați Alexa să redea anumite filme, emisiuni TV și multe altele sau să-i întrebe lucruri precum scoruri sportive și vreme, așa cum ați face cu orice dispozitiv Fire TV.

În timp ce televizoarele din seria 4 acceptă standarde ridicate de gamă dinamică, precum HLG și HDR10, pentru o claritate îmbunătățită în scenele mai întunecate și mai luminoase, niciunul nu oferă suport Dolby Vision, ca și televizoarele din seria Omni.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău