Televizoarele Amazon vor apărea în octombrie. Prețurile vor ajunge până la 1.099,99 de dolari

10 Sept. 2021, 17:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Sept. 2021, 17:16 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Amazon a anunțat recent că va lansa primele sale televizoare de marcă.

Vor exista două versiuni – seria Amazon Fire TV Omni și gama mai accesibilă Amazon Fire TV seria 4 – fiecare disponibilă în diferite dimensiuni. Vânzările vor începe în octombrie și vor avea prețuri cuprinse între 369,99 USD și 1.099,99 USD.

Până acum, Amazon a vândut stick-uri de streaming care se conectează la televizoare și a lucrat cu alți producători, precum Toshiba și Insignia din SUA, pentru a construi televizoare cu propria interfață Amazon Fire, care oferă control vocal și acces ușor la videoclipurile Amazon Prime și alte servicii de streaming.

Concurenți precum Roku și Google au urmat o cale similară cu stick-uri de plug-in și producători terți.

Dar Amazon este primul dintre cei care își lansează propriul televizor.

Compania a declarat pentru CNBC într-un briefing că dorește să-și construiască propriul set pentru a integra mai bine software-ul Fire TV cu comenzile vocale Alexa. Măsura oferă, de asemenea, Amazonului puterea de a-și stabili propriile prețuri.

În plus, poate controla experiența pentru a oferi utilizatorilor setarea „fără frustrări”. Deschideți cutia, porniți televizorul și, atâta timp cât ați conectat înainte orice dispozitiv Amazon la Wi-Fi, acesta se va conecta automat la rețeaua de acasă.

Amazon a declarat că va oferi o actualizare la sfârșitul acestui an care le permite clienților să controleze dispozitivele inteligente din jurul casei lor, cum ar fi luminile, camerele, folosind un tablou de bord software care apare pe televizor.

Televizoarele vor fi vândute pe site-ul Amazon și prin Best Buy. Toate acestea acceptă video 4K.

Iată ce trebuie să știți despre cele două versiuni.

Seria Omni de la Amazon Fire TV va fi livrată în cinci dimensiuni: 43 inci (409,99 dolari), 50 inci (509,99 dolari), 55 inci (559,99 dolari), 65 inci (829,99 dolari) și 75 inci (1.099,99 dolari).

La fel ca Fire TV Cube de 120 USD, poți vorbi cu televizorul fără a folosi telecomanda și îi poți cere să redea orice emisiune TV sau film, să înceapă să redea muzică, să verifice vremea, să-ți controleze casa inteligentă, să vizualizeze camerele inteligente de acasă pe ecran în timp ce te uiți TV și multe altele. Puteți vorbi cu televizorul din întreaga cameră, la fel cum puteți cu difuzoarele inteligente Amazon Echo. Există un comutator de microfon sub partea de jos a ecranului care vă permite să opriți microfonul. Și puteți adăuga o cameră web pentru apeluri video, inclusiv cu un nou suport pentru apelurile Zoom.

Fire TV Omni Series acceptă, de asemenea, audio Dolby Digital Plus pentru difuzoare de sunet surround de ultimă generație pe care le-ați putea avea deja acasă. Televizoarele din seria Omni și din seria 4 pot detecta automat difuzoarele Echo în casa dvs. și vă permit să le utilizați ca difuzoare stereo sau surround.

Versiunile de 65 și 75 de inci au cea mai bună calitate a imaginii noilor televizoare Amazon, cu suport pentru Dolby Vision HDR mai luminos și mai colorat.

Televizoarele Amazon Fire TV din seria 4 vor fi disponibile în 43 inci (369,99 dolari), 50 inci (469,99 dolari) și 55 inci (519,99 dolari).

Au margini mai mari în jurul marginilor decât televizoarele Omni, deci s-ar putea să nu pară la fel de moderne ca modelele mai scumpe și nu puteți adăuga o cameră web pentru apeluri video.

Televizoarele din seria 4 se integrează cu Alexa, dar numai dacă atingeți butonul Alexa de pe telecomanda vocală – nu puteți apela doar în cameră pentru a vorbi cu televizorul dvs. așa cum s-ar putea cu seria Omni, dar puteți totuși să rugați Alexa să redea anumite filme, emisiuni TV și multe altele sau să-i întrebe lucruri precum scoruri sportive și vreme, așa cum ați face cu orice dispozitiv Fire TV.

În timp ce televizoarele din seria 4 acceptă standarde ridicate de gamă dinamică, precum HLG și HDR10, pentru o claritate îmbunătățită în scenele mai întunecate și mai luminoase, niciunul nu oferă suport Dolby Vision, ca și televizoarele din seria Omni.

Realitatea Live

23 Sept. 2021, 14:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Sept. 2021, 14:25 // Actual //  Lupu Eduard

Echipa de experți a Fondului Monetar Internațional (FMI) condusă de dl Ruben Atoyan va începe discuțiile cu autoritățile Republicii Moldova la 27 septembrie 2021.

Misiunea FMI va purta discuții în cadrul consultărilor pentru anul 2021 prevăzute de Articolul IV al Statutului FMI[1], precum și pe marginea solicitării autorităților vis-à-vis de un nou program, axat pe un set de politici care să pună bazele restabilirii după pandemia de COVID-19 și promovării reformelor ce țin de buna guvernanță și a reformelor instituționale.

Ultimul program al Republicii Moldova cu FMI a fost discutat de Guvernul Chicu, dar așa și nu a ajuns să fie semnat după ce în decembrie 2020 și-a dat demisia.

În luna Aprilie 2020 Consiliul de directori al FMI a aprobat un credit de urgență pentru RM în sumă de cca 235 mil. USD, care a fost acordat pentru suport bugetar în condițiile prognozelor de contractare economică. Guvernul s-a adresat FMI în luna Martie pentru a susține Moldova în depășirea urmărilor crizei economice generate de pandemie.

Cota  Republicii Moldova la FMI constituie 172,5 milioane de Drepturi Speciale de Tragere (DST) (circa 246 milioane dolari S.U.A.), sumă echivalentă cu 0,04 procente din suma totală a cotelor. Puterea de vot a Republicii Moldova  în cadrul FMI este de 1973 voturi, ceea ce constituie 0,08 procente din numărul total de voturi.

Moldova a devenit membru al FMI la 12 august, 1992

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală