TOP 10! Cele mai bune orașe, la nivel mondial, pentru munca la distanță

05 Iul. 2021, 12:15
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
05 Iul. 2021, 12:15 // Au Bani //  MD Bani

Orașul australian Melbourne a fost ales ca cel mai bun oraș la nivel mondial pentru munca la distanță, potrivit unui clasament al platformei de locuințe la cerere Nestpick.

Melbourne a obținut un scor ridicat în ceea ce privește factorii de viabilitate precum siguranța, îngrijirea sănătății, cultura și activitățile de agrement, precum și infrastructura sa de lucru la distanță.

De asemenea, a fost doar unul dintre cele 10 orașe din clasamentul Nestpick să ofere o viză „nomadă digitală” – o viză specifică sau un document echivalent care să permită lucrătorilor independenți și angajaților străini să intre și să lucreze în țară. Celelalte au fost: Zagreb, Praga, Lisabona, Reykjavik, Tallinn, Atena, Sydney, Dubai și Mexico City.

Studiul Nestpick a cuprins 75 de orașe globale, pe care platforma le-a ales pe baza locațiilor care au fost adesea citate drept destinațiile „cele mai bune pentru a locui”.

Orașele au fost apoi clasificate pe trei mari categorii – costuri și infrastructură, legislație și libertăți și locuitivitate. În ceea ce privește costurile și infrastructura, de exemplu, aceasta a inclus o analiză a prețului și a disponibilității unui spațiu adecvat pentru birouri la domiciliu.

În plus, Nestpick a luat act și de procentul populației fiecărui oraș care este complet vaccinat împotriva Covid-19 ca indiciu al răspunsului guvernelor la criza de sănătate în curs.

Omer Kucukdere, CEO Nestpick, a declarat că pandemia de coronavirus a determinat mulți oameni să își reevalueze prioritățile personale, dezvăluind beneficiile flexibilității de lucru la distanță și provocând întrebarea: „Este cu adevărat posibil să lucrezi de oriunde?”

Top 10 orașe pentru lucru la distanță:

  1. Melbourne, Australia;
  2. Dubai, EAU;
  3. Sydney, Australia;
  4. Tallinn, Estonia;
  5. Londra, Marea Britanie;
  6. Tokyo, Japonia;
  7. Singapore;
  8. Glasgow, Marea Britanie;
  9. Montreal, Canada;
  10. Berlin, Germania.

Realitatea Live

27 Mai 2024, 11:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2024, 11:58 // Actual //  Lupu Eduard

În luna aprilie 2024, piața imobiliară din Chișinău a continuat să fie dinamică, cu variații semnificative ale prețurilor locuințelor în funcție de sector și tipul de apartament. Datele recente indică tendințe specifice în prețurile apartamentelor atât pe piața secundară, cât și în noile construcții, oferind o imagine detaliată a peisajului imobiliar al capitalei Republicii Moldova.

Pe piața secundară, prețurile apartamentelor cu o cameră variază considerabil, potrivit datelor Bursei Imobiliare Lara. În sectorul Botanica, prețul pe metru pătrat este de 1008 euro, în timp ce în sectorul Centru acesta atinge 1063 euro. Sectorul Rîșcani înregistrează un preț de 999 euro per metru pătrat, iar în Buiucani și Ciocana prețurile sunt de 946 și, respectiv, 962 euro per metru pătrat. Sectorul Centru rămâne cel mai scump, reflectând atractivitatea centralității și accesul facil la facilități urbane. La polul opus, sectorul Buiucani oferă cele mai accesibile opțiuni pentru această categorie de locuințe.

Apartamentele cu două camere prezintă prețuri care variază între 866 și 947 euro per metru pătrat, în funcție de sector. Aceste locuințe reprezintă o opțiune echilibrată pentru familii și tineri profesioniști, prețurile fiind relativ omogene între sectoare. În schimb, apartamentele cu trei și patru camere sunt cele mai accesibile, cu prețuri variind între 639 și 813 euro per metru pătrat. Aceste apartamente par să aibă o cerere mai redusă comparativ cu locuințele mai mici, ceea ce le face o alegere atractivă pentru familiile numeroase.

Prețurile apartamentelor în blocuri noi sunt mai mari, variind între 934 și 1233 euro per metru pătrat, în funcție de sector. Această diferență semnificativă de preț subliniază avantajele percepute ale locuințelor noi, cum ar fi tehnologiile de construcție moderne, eficiența energetică și facilitățile suplimentare oferite de dezvoltatori.

În luna aprilie 2024, creditele imobiliare acordate au atins suma de 554,1 milioane de lei, marcând o creștere de 17,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Acest avans indică o creștere a interesului pentru achiziția de locuințe, susținută de condițiile favorabile de creditare. Rata medie la creditele imobiliare acordate în moneda națională a scăzut ușor cu 0,12 puncte procentuale, ajungând la 7,62%. Această scădere, deși modestă, contribuie la reducerea costului total al împrumuturilor, făcând achiziția de imobiliare mai accesibilă pentru un segment mai larg de cumpărători.

Piața imobiliară din Chișinău în aprilie 2024 prezintă o diversitate de prețuri în funcție de sector și tipul de locuință. Sectorul Centru se remarcă prin prețurile cele mai ridicate pentru apartamentele cu o cameră, în timp ce apartamentele cu trei și patru camere rămân cele mai accesibile. Locuințele noi sunt în general mai scumpe, reflectând calitatea și facilitățile superioare. Creșterea semnificativă a creditelor imobiliare și scăderea ratelor dobânzilor sugerează un mediu favorabil pentru achiziția de locuințe, ceea ce ar putea stimula în continuare activitatea pe piața imobiliară. Pe termen mediu, aceste tendințe indică o piață robustă, cu potențial de creștere continuă, în special dacă condițiile economice rămân stabile și atractive pentru investiții imobiliare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău