TOP 10! Cele mai bune orașe, la nivel mondial, pentru munca la distanță

05 Iul. 2021, 12:15
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
05 Iul. 2021, 12:15 // Au Bani //  MD Bani

Orașul australian Melbourne a fost ales ca cel mai bun oraș la nivel mondial pentru munca la distanță, potrivit unui clasament al platformei de locuințe la cerere Nestpick.

Melbourne a obținut un scor ridicat în ceea ce privește factorii de viabilitate precum siguranța, îngrijirea sănătății, cultura și activitățile de agrement, precum și infrastructura sa de lucru la distanță.

De asemenea, a fost doar unul dintre cele 10 orașe din clasamentul Nestpick să ofere o viză „nomadă digitală” – o viză specifică sau un document echivalent care să permită lucrătorilor independenți și angajaților străini să intre și să lucreze în țară. Celelalte au fost: Zagreb, Praga, Lisabona, Reykjavik, Tallinn, Atena, Sydney, Dubai și Mexico City.

Studiul Nestpick a cuprins 75 de orașe globale, pe care platforma le-a ales pe baza locațiilor care au fost adesea citate drept destinațiile „cele mai bune pentru a locui”.

Orașele au fost apoi clasificate pe trei mari categorii – costuri și infrastructură, legislație și libertăți și locuitivitate. În ceea ce privește costurile și infrastructura, de exemplu, aceasta a inclus o analiză a prețului și a disponibilității unui spațiu adecvat pentru birouri la domiciliu.

În plus, Nestpick a luat act și de procentul populației fiecărui oraș care este complet vaccinat împotriva Covid-19 ca indiciu al răspunsului guvernelor la criza de sănătate în curs.

Omer Kucukdere, CEO Nestpick, a declarat că pandemia de coronavirus a determinat mulți oameni să își reevalueze prioritățile personale, dezvăluind beneficiile flexibilității de lucru la distanță și provocând întrebarea: „Este cu adevărat posibil să lucrezi de oriunde?”

Top 10 orașe pentru lucru la distanță:

  1. Melbourne, Australia;
  2. Dubai, EAU;
  3. Sydney, Australia;
  4. Tallinn, Estonia;
  5. Londra, Marea Britanie;
  6. Tokyo, Japonia;
  7. Singapore;
  8. Glasgow, Marea Britanie;
  9. Montreal, Canada;
  10. Berlin, Germania.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 08:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 08:20 // Actual //  Lupu Eduard

După începutul războiului din Ucraina și pierderea unor piețe energetice din Europa, Rusia și-a direcționat exporturile de petrol către alte țări, alimentând astfel mașina de război. Însă preocupările cresc în privința unei potentiale catastrofe ecologice din Marea Baltică, unde flota „fantomă” a Rusiei, compusă din tancuri petroliere vechi de decenii, reprezintă o amenințare iminentă.

Ministrul de externe al Suediei, Tobias Billstrom, a tras un semnal de alarmă, acuzând Moscova că folosește nave nepotrivite și încalcă regulile maritime internaționale. Aproximativ jumătate din petrolul rusesc transportat pe mare traversează Marea Baltică și apele daneze, iar acest lucru se întâmplă deseori sub o proprietate opacă și prin folosirea apelor internaționale pentru a evita controlul, scrie The Guardian.

Billström a solicitat noi reguli și mecanisme de aplicare pentru a preveni riscurile asociate flotei ruse, care ar putea provoca o catastrofă ecologică în regiune. Îngrijorările sunt alimentate de faptul că navele sunt vechi și adesea în stare proastă de navigație, iar consecințele unui accident sau al unei scurgeri de petrol ar fi devastatoare pentru mediul înconjurător.

Îngrijorările privind securitatea și mediu în Marea Baltică au fost discutate de miniștrii de externe din opt grupări nordice-baltice de țări pe insula Gotland acum două săptămâni. Billström a subliniat că toți ar fi afectați de o eventuală problemă majoră cauzată de flota rusă, iar ignorarea acestei probleme ar fi periculoasă.

În timp ce Rusia continuă să își consolideze prezența militară în regiune, inclusiv prin utilizarea acestei flote de petrol, comunitatea internațională se confruntă cu provocări în gestionarea acestei situații delicate. Este esențial ca statele să coopereze și să implementeze măsuri eficiente pentru a preveni o catastrofă ecologică în Marea Baltică, subliniind importanța respectării regulilor și normelor internaționale în domeniul maritim.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău