TOP 10! Cele mai bune orașe, la nivel mondial, pentru munca la distanță

05 Iul. 2021, 12:15
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Iul. 2021, 12:15 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Orașul australian Melbourne a fost ales ca cel mai bun oraș la nivel mondial pentru munca la distanță, potrivit unui clasament al platformei de locuințe la cerere Nestpick.

Melbourne a obținut un scor ridicat în ceea ce privește factorii de viabilitate precum siguranța, îngrijirea sănătății, cultura și activitățile de agrement, precum și infrastructura sa de lucru la distanță.

De asemenea, a fost doar unul dintre cele 10 orașe din clasamentul Nestpick să ofere o viză „nomadă digitală” – o viză specifică sau un document echivalent care să permită lucrătorilor independenți și angajaților străini să intre și să lucreze în țară. Celelalte au fost: Zagreb, Praga, Lisabona, Reykjavik, Tallinn, Atena, Sydney, Dubai și Mexico City.

Studiul Nestpick a cuprins 75 de orașe globale, pe care platforma le-a ales pe baza locațiilor care au fost adesea citate drept destinațiile „cele mai bune pentru a locui”.

Orașele au fost apoi clasificate pe trei mari categorii – costuri și infrastructură, legislație și libertăți și locuitivitate. În ceea ce privește costurile și infrastructura, de exemplu, aceasta a inclus o analiză a prețului și a disponibilității unui spațiu adecvat pentru birouri la domiciliu.

În plus, Nestpick a luat act și de procentul populației fiecărui oraș care este complet vaccinat împotriva Covid-19 ca indiciu al răspunsului guvernelor la criza de sănătate în curs.

Omer Kucukdere, CEO Nestpick, a declarat că pandemia de coronavirus a determinat mulți oameni să își reevalueze prioritățile personale, dezvăluind beneficiile flexibilității de lucru la distanță și provocând întrebarea: „Este cu adevărat posibil să lucrezi de oriunde?”

Top 10 orașe pentru lucru la distanță:

  1. Melbourne, Australia;
  2. Dubai, EAU;
  3. Sydney, Australia;
  4. Tallinn, Estonia;
  5. Londra, Marea Britanie;
  6. Tokyo, Japonia;
  7. Singapore;
  8. Glasgow, Marea Britanie;
  9. Montreal, Canada;
  10. Berlin, Germania.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală