TOP 100! Care sunt cele mai plătite locuri de muncă vacante din Republica Moldova. Salarii de 25 de mii de lei

16 Feb. 2022, 15:44
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Feb. 2022, 15:44 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a publicat lista celor mai plătite locuri de muncă din Republica Moldova, realizate în baza declarațiilor agenților economici.

Cel mai plătit loc de muncă vacant (18-25 de mii de lei) declarat la ANOFM este pentru poziția de maistru sector responsabil de montarea electrică și darea în exploatare a obiectelor. Locul de muncă este vacant la compania Di&Trade Engineering SRL care își desfășoară activitatea în municipiul Chișinău.

Clasamentul celor mai plătite joburi este continuat cu funcțiile vacante de declarant vamal la Orange Tower SRL, director executiv la Lemi Invest SA și consultant la Asconi SRL. Pentru persoanele care doresc să ocupe aceste locuri de muncă informăm că salariul este de 20 de mii lei. Locurile de muncă sunt în municipiul Ungheni, municipiul Chișinău și raionul Ialoveni.

12-20 de mii de lei se oferă pentru un director de producție care va activa în raionul Fălești. Compania Kablem-Mld-It SRL este în căutare de ingineri, tehnicieni, asamblori și documentarist (5-15 mii lei).

14-18 mii de lei pot fi sursă de venit pentru un medic specialist  la Spitalul Raional Cantemir și pentru un medic la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui din municipiul Bălți.

15 mii de lei vor fi oferiți pentru un șef de serviciu care va planifica și gestiona activitățile economice ale companiei Cet-Nord SA din municipiul Bălți.

12-15 mii de lei pot fi salariu lunar pentru 1 lăcătuș auto și 3 conducători auto din municipiul Chișinău și alți 2 conducători auto din raionul Ceadîr-Lunga.

10-15 mii de lei sunt oferiți drept remunerare lunară pentru manageri, ingineri, diriginte de șantier, sudori și conducători auto.

Realitatea Live

02 Dec. 2022, 09:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Dec. 2022, 09:18 // Actual //  Dumitrita Culiuc

În 2023, polița de asigurare medicală ar putea costa de trei ori mai mult, se arată într-un comunicat de presă al Campaniei Naționale de Asigurări Sociale (CNAM). Astfel, începând cu anul viitor, moldovenii ar putea achita 12.636 de lei față de 4.000 lei, cât costă în prezent.

„Conform proiectului, prima de asigurare medicală obligatorie în formă procentuală din salariu şi din alte recompense va fi păstrată la nivel de 9%. Prima în sumă fixă va constitui 12 636 de lei, iar la achitarea acesteia în primele trei luni ale anului vor fi aplicate facilități.”

Anunțul vine după ce Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) a examinat joi, 1 decembrie, proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) pentru anul 2023. Documentul prevede atât venituri, cât şi cheltuieli în jur de 14 miliarde 139 milioane de lei. În comparaţie cu suma aprobată pentru 2022, este prognozată majorarea veniturilor și a cheltuielilor cu 15,1%.

De asemenea, CNAM anunță că la achitarea poliței de asigurare în primele trei luni, se vor oferi facilități.

Astfel, proprietarii de terenuri cu destinaţie agricolă vor achita 1014 lei.

Pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente în domeniul comerţului cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu mărfuri supuse accizelor este stabilită prima de AOAM în mărime de 1622 de lei.

Prima de asigurare în mărime de 2028 de lei este stabilită pentru fondatorii de întreprindere individuală, deţinătorii de patentă, arendaşii, arendatorii, persoanele fizice care desfășoară activități în domeniul achizițiilor de produse din fitotehnie și/sau horticultură și/sau de obiecte ale regnului vegetal, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, străinii titulari ai dreptului de ședere permanentă și beneficiarii de protecție internațională, străinii cărora li s-a acordat dreptul de şedere provizorie pe teritoriul Republicii Moldova.

Mediatorii, notarii, avocaţii, executorii judecătoreşti, experţii judiciari care activează în cadrul unui birou de expertiză judiciară, interpreţii, traducătorii şi administratorii autorizaţi, indiferent de forma juridică de organizare a activităţii, neangajaţi, care au obţinut atestat, licenţă sau autorizaţie în modul stabilit de lege, persoanele neangajate care exercită independent profesia de medic de familie vor achita prima de asigurare de 4056 de lei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău