TOP 100! Care sunt cele mai plătite locuri de muncă vacante din Republica Moldova. Salarii de 25 de mii de lei

16 Feb. 2022, 15:44
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Feb. 2022, 15:44 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a publicat lista celor mai plătite locuri de muncă din Republica Moldova, realizate în baza declarațiilor agenților economici.

Cel mai plătit loc de muncă vacant (18-25 de mii de lei) declarat la ANOFM este pentru poziția de maistru sector responsabil de montarea electrică și darea în exploatare a obiectelor. Locul de muncă este vacant la compania Di&Trade Engineering SRL care își desfășoară activitatea în municipiul Chișinău.

Clasamentul celor mai plătite joburi este continuat cu funcțiile vacante de declarant vamal la Orange Tower SRL, director executiv la Lemi Invest SA și consultant la Asconi SRL. Pentru persoanele care doresc să ocupe aceste locuri de muncă informăm că salariul este de 20 de mii lei. Locurile de muncă sunt în municipiul Ungheni, municipiul Chișinău și raionul Ialoveni.

12-20 de mii de lei se oferă pentru un director de producție care va activa în raionul Fălești. Compania Kablem-Mld-It SRL este în căutare de ingineri, tehnicieni, asamblori și documentarist (5-15 mii lei).

14-18 mii de lei pot fi sursă de venit pentru un medic specialist  la Spitalul Raional Cantemir și pentru un medic la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui din municipiul Bălți.

15 mii de lei vor fi oferiți pentru un șef de serviciu care va planifica și gestiona activitățile economice ale companiei Cet-Nord SA din municipiul Bălți.

12-15 mii de lei pot fi salariu lunar pentru 1 lăcătuș auto și 3 conducători auto din municipiul Chișinău și alți 2 conducători auto din raionul Ceadîr-Lunga.

10-15 mii de lei sunt oferiți drept remunerare lunară pentru manageri, ingineri, diriginte de șantier, sudori și conducători auto.

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 12:53
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2022, 12:53 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Președintele Comitetului de conducere al Moldindconbank, Nikolay Borissov, își încheie mandatul de trei ani de activitate în conducerea instituției financiare. Nikolay Borissov a fost numit de adunarea generală a acționarilor Moldindconbank în funcția de vicepreședinte al Comitetului de conducere, la sfârșitul lunii iunie 2019, iar în februarie 2020 a fost aprobat de Banca Națională a Moldovei în calitate de președinte.

Interimatul funcției va fi exercitat de către vicepreședintele Tzvetanka Kroumova, până la aprobarea de Banca Națională a noului președinte al Comitetului de conducere. Doamna Kroumova este un specialist de înaltă valoare, cu o experiență de 30 de ani de activitate în domeniile financiar-bancar, asigurări, consultanță și justiție.

În calitate de reprezentant al Doverie United Holding din Bulgaria, domnul Borissov a participat la evaluarea mai multor bănci din Republica Moldova, inclusiv a Moldinconbank, instituție în care investitorul european a devenit acționar majoritar, în martie 2019.

Pe durata mandatului său, Moldindconbank și-a consolidat pozițiile pe piața bancară din Republica Moldova, devenind cea mai eficientă instituție financiară din țară. La adunarea Generală a acționarilor din iunie 2022, Banca a raportat realizări semnificative: o acoperire de peste 20% din piaţă la capitolul activelor (20,6%), a creditelor acordate (20,4%) şi a depozitelor atrase (21,0%). Moldindconbank este prima bancă în segmentul creditării ipotecare, cu o cotă de 27,6%, este banca lider pe piața cardurilor de plată, cu o cotă de 37,8%, precum şi în segmentul operațiunilor cu cardurile de plată. Banca menține un nivel înalt de lichiditate şi capitalizare, demonstrând în anul 2021 cea mai înaltă eficiență financiară în sistemul bancar autohton.

Datorită realizărilor Moldindconbank, acțiunile Doverie United Holding au ajuns în TOP-3 după popularitate la Bursa din Sofia.

P.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău