Top 5! Destinații de vis – Cele mai inedite cabane la munte în Europa

18 Aug. 2021, 17:59
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Aug. 2021, 17:59 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cu toate că, în perioada caldă, majoritatea preferă vacanțele la mare, sunt și din cei care adoră timpul mai răcoros și pleacă la munte. Fie că îți place muntele iarna, fie vara, iată câteva dintre cele mai impresionante cabane la munte în Europa pe care nu ar trebui să le ratezi în următoarea ta vacanță, potrivit CNN.

Franța

Situat pe drumul către lanțul muntos Mont Blanc, refugiul Grands Mulets oferă vederi spectaculoase ale Alpilor.
Amplasată la o altitudine de 3.051 metri, prima „reîncarnare” a cabanei a fost construită în 1853 pentru a deservi alpiniștii care explorează vârfurile alpine.

Astăzi este una dintre cele mai populare colibe montane din țară datorită poziției sale strategice și a împrejurimilor minunate.
Vizitatorii pot rezerva cazarea pe site-ul oficial. Are 68 de paturi și este deschis de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii iulie.

Italia

Rifugio Re Alberto este locul potrivit pentru o vacanță uimitoare, departe de viața aglomerată din oraș. Refugiul este deschis din luna iune până în octombrie. Poți vedea aici lista întreagă cu prețuri.

Situată la cota 2,000, turiștii vor putea vedea frumoasele împrejurimi, inclusiv Turnurile Vajolet, una dintre cele mai cunoscute formațiuni de rocă din Dolomiți care au devenit un simbol iconic pentru alpinism în regiune.

Elveția

Monte Rosa poate fi una dintre cele mai bine proiectate și futuriste colibe de munte din lume. Inaugurată în 2009 în locul unui vechi refugiu îmbrăcat în piatră, acesta a fost preferatul călătorilor de atunci, datorită confortului, aspectului elegan și locației sale remarcabile.

Este un loc uimitor pentru a petrece o noapte deasupra ghețarilor, admirând vederea magnifică la munte. Cabana are 120 de camere și este deschisă până pe 18 septembrie.

Austria

Situat chiar în inima celui mai mare sistem de ghețari din Alpii de Est, casa Brandenburger oferă o priveliște ireală. Un mic punct cenușiu devorat de peisajele superbe cu zăpadă, a fost construit în 1909 pentru a servi Clubului Alpin German.

În prezent, turiștii se pot bucura de un loc izolat, fiind printre cele mai uimitoare refugii din Alpi. Pasionații de alpinism se pot aventura și face excursii până pe vârful muntelui Dahmannspitze.

Noua Zeelandă

Cu vederi fantastice asupra Munților Kepler și a lacului Te Anau, cabana Luxmore este una dintre atracțiile Parcului Național Fiordland și este o vizită obligatorie pentru oricine în turismul sălbatic.
Configurarea sa este destul de simplă: 54 de paturi, alimentare cu apă, combustibil pentru încălzire și unele facilități de gătit. Perfect pentru o detoxifiere digitală.
O excursie în Parcul Național Fiordland oferă, de asemenea, șansa de a vedea Kepler Mire, care a înlocuit misterioasele Mlaștini Moarte din trilogia de filme „Lord of the Rings”.

Site-ul web al Parcurilor Naționale din Noua Zeelandă conține detalii despre vizitarea acestei colibe.

 

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău