Top 5! Destinații de vis – Cele mai inedite cabane la munte în Europa

18 Aug. 2021, 17:59
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Aug. 2021, 17:59 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cu toate că, în perioada caldă, majoritatea preferă vacanțele la mare, sunt și din cei care adoră timpul mai răcoros și pleacă la munte. Fie că îți place muntele iarna, fie vara, iată câteva dintre cele mai impresionante cabane la munte în Europa pe care nu ar trebui să le ratezi în următoarea ta vacanță, potrivit CNN.

Franța

Situat pe drumul către lanțul muntos Mont Blanc, refugiul Grands Mulets oferă vederi spectaculoase ale Alpilor.
Amplasată la o altitudine de 3.051 metri, prima „reîncarnare” a cabanei a fost construită în 1853 pentru a deservi alpiniștii care explorează vârfurile alpine.

Astăzi este una dintre cele mai populare colibe montane din țară datorită poziției sale strategice și a împrejurimilor minunate.
Vizitatorii pot rezerva cazarea pe site-ul oficial. Are 68 de paturi și este deschis de la sfârșitul lunii martie până la sfârșitul lunii iulie.

Italia

Rifugio Re Alberto este locul potrivit pentru o vacanță uimitoare, departe de viața aglomerată din oraș. Refugiul este deschis din luna iune până în octombrie. Poți vedea aici lista întreagă cu prețuri.

Situată la cota 2,000, turiștii vor putea vedea frumoasele împrejurimi, inclusiv Turnurile Vajolet, una dintre cele mai cunoscute formațiuni de rocă din Dolomiți care au devenit un simbol iconic pentru alpinism în regiune.

Elveția

Monte Rosa poate fi una dintre cele mai bine proiectate și futuriste colibe de munte din lume. Inaugurată în 2009 în locul unui vechi refugiu îmbrăcat în piatră, acesta a fost preferatul călătorilor de atunci, datorită confortului, aspectului elegan și locației sale remarcabile.

Este un loc uimitor pentru a petrece o noapte deasupra ghețarilor, admirând vederea magnifică la munte. Cabana are 120 de camere și este deschisă până pe 18 septembrie.

Austria

Situat chiar în inima celui mai mare sistem de ghețari din Alpii de Est, casa Brandenburger oferă o priveliște ireală. Un mic punct cenușiu devorat de peisajele superbe cu zăpadă, a fost construit în 1909 pentru a servi Clubului Alpin German.

În prezent, turiștii se pot bucura de un loc izolat, fiind printre cele mai uimitoare refugii din Alpi. Pasionații de alpinism se pot aventura și face excursii până pe vârful muntelui Dahmannspitze.

Noua Zeelandă

Cu vederi fantastice asupra Munților Kepler și a lacului Te Anau, cabana Luxmore este una dintre atracțiile Parcului Național Fiordland și este o vizită obligatorie pentru oricine în turismul sălbatic.
Configurarea sa este destul de simplă: 54 de paturi, alimentare cu apă, combustibil pentru încălzire și unele facilități de gătit. Perfect pentru o detoxifiere digitală.
O excursie în Parcul Național Fiordland oferă, de asemenea, șansa de a vedea Kepler Mire, care a înlocuit misterioasele Mlaștini Moarte din trilogia de filme „Lord of the Rings”.

Site-ul web al Parcurilor Naționale din Noua Zeelandă conține detalii despre vizitarea acestei colibe.

 

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 15:08
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2021, 15:08 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

În luna august leul moldovenesc avea tendința să se deprecieze. Astfel că la începutul lunii un euro a ajuns să coste 21,28 lei, însă ca urmare a intervențiilor BNM pe piața valutară la sfârșit de lună un euro costa deja 20,78 lei.

Pentru a menține echilibrul pe piața valutară BNM a intervenit pe piața interbancară locală, atât prin procurare, cât și vânzare de valută, în funcție de condițiile pieței.  Astfel, pe ansamblul lunii, BNM a vândut în volum net 8,2 milioane USD.

În luna august, leul moldovenesc a devenit mai tare, cu 1,6% în raport cu dolarul SUA, până la 17,7357 USD/MDL comparativ cu 18,0233 USD/MDL în luna iulie. Potrivit valorilor de la finele lunii august, leul s-a apreciat cu 1,3%4 în raport cu dolarul SUA.

În luna august 2021, gradul de acoperire a cererii nete de valută din partea agenților economici prin oferta netă de valută de la persoanele fizice a constituit 79,8%, comparativ cu 97,9% în luna iulie.

În raport cu luna precedentă, oferta netă de valută de la persoanele fizice a scăzut cu 16,3 milioane USD (-6,6%), iar cererea netă de valută din partea agenților economici a crescut cu 37,0 milioane USD (14,7%).

În structura ofertei nete de valută de la persoanele fizice, ponderea majoritară i-a revenit în continuare monedei unice europene (77,1%).

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală