TOP 9! Cele mai colorate orașe din Africa

29 Iul. 2021, 12:22
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
29 Iul. 2021, 12:22 // Au Bani //  MD Bani

Africa, în ansamblu, este deja suficient de colorată, cu peisajele, animalele și plantele sale maiestuoase. Totuși, există câteva orașe care sunt colorate și mai intens de clădiri, piețe superbe, vestimentație și oameni.

Iată câteva exemple grozave, din nordul Africii până în cel mai sudic punct, inclusiv câteva insule, de orașe colorate din Africa.

1. Bo Kaap, Cape Town, Africa de Sud

Există atât de mult de iubit în Cape Town, cu culoare peste tot, dar vechiul cartier sclav din Bo Kaap este cel mai bun. Istoria cartierului este îngrozitoare, dar cu un final destul de luminos: doar sclavii eliberați au avut voie să-și vopsească casa într-o culoare strălucitoare, iar întregul cartier s-a transformat în cele din urmă într-un curcubeu de culori. Există, de asemenea, bucătăria în această zonă malay, care este la fel de colorată și plăcută ca și arhitectura.


2. Chefchaouen, Maroc

Chefchaouen este, de asemenea, unul dintre cele mai colorate orașe din lume, dar nu datorită multitudinii de culori, ci pentru că toate casele sunt vopsite într-un albastru frumos. Acest oraș albastru, poreclit „Perla albastră a Marocului”, se află la marginea Munților Rif, în nord-vestul Marocului, și este un oraș albastru unic (așa cum este Jodhpur în India). Vizitatorii vin să se minuneze de clădirile albe care au fost tratate cu o spălare albastră, iar legendele spun diferite motive pentru care orașul este albastru. Se pare că ține țânțarii la distanță, face căldura soarelui mai puțin acerbă sau reprezintă cerul și marea. Dar, într-adevăr, este drăguț.


3. Chamarel, Mauritius

Chamarel este un sat din sud-vestul Mauritiusului și ar fi, prin el însuși, destul de neobișnuit dacă nu ar fi poarta către parcurile naționale din jurul său. Este, de asemenea, renumit pentru peisajul său care atrage vizitatorii prin frumusețea sa naturală, sălbăticia sa (perfectă pentru sporturi de aventură și drumeții). Seven Colored Earth este un GeoPark cu aproximativ 600 de milioane de ani de istorie naturală și este renumit pentru diferitele nuanțe pe care le prezintă pământul aici (și nu toate sunt nuanțe de maro). Aici pământul face un spectacol din el însuși, prezentându-se în roșu, maro, violet, galben, verde, portocaliu, violet și nuanțe între ele, deși definiția reală a fiecărei culori poate varia în funcție de cine o privește.


4. Insula Gorée, Dakar, Senegal

Așa cum se întâmplă deseori, unele dintre cele mai pitorești locuri din lume ascund adesea o istorie cumplită. Insula Gorée, în largul coastei Dakar în Senegal și în cel mai vestic punct al Africii, are o istorie întunecată a sclavilor și a coloniei, ceea ce se spune în Casa Sclavilor. Datorită poziției strategice a Gorée ca post comercial, insula pitorească cu clădirile sale frumos colorate a fost luptată de europeni de la mijlocul anilor 1400. Portughezii, olandezii, englezii și în cele din urmă francezii au luptat pentru control. Astăzi, insula este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO și este un centru de artă înfloritor, plin de artiști și piețe de unde puteți cumpăra lucrările lor. Arta, casele și piețele sale colorate contrastează puternic cu fundalul său întunecat.

5. Lacul Roz, Dakar, Senegal

Lacul Trandafir sau „lacul roz”. Roz datorită bacteriilor care produc pigment roșu pentru a absorbi lumina soarelui, lacul are, de asemenea, un conținut ridicat de sare, până la 40 la sută pe alocuri, ceea ce îl face comparabil cu Marea Moartă. În timpul sezonului uscat, depășește chiar și sărătura Mării Moarte. Sarea este recoltată de muncitori de-a lungul coastei lacului, dar există și un club de plajă și un restaurant popular printre oamenii care fac baie în lacul sărat, deoarece bacteriile sunt complet inofensive pentru oameni. Este culoarea naturală perfectă, mai ales când este contrastată cu albul dealurilor sărate îngrămădite lângă lac.

6. Antananarivo, Madagascar

Capitala insulei Madagascar din Oceanul Indian, Antananarivo este o capitală potrivită pentru o insulă intrigantă și diversă. Această capitală nu merită doar o intrare în selecția pentru cele mai colorate locuri din Africa datorită caselor eclectice și viu colorate care înghesuie marginea dealurilor, ci și pentru că Tana (așa cum capitala este abreviată în mod convenabil de localnici) a reușit prin a reuni diferitele triburi și grupuri etnice ale acestei mari insule și a domni în ciuda amestecului divers. Culoarea din Tana provine din case, artă, piețe, oameni, istorie, bucătărie cosmopolită și condimente variate.


7. Muizenberg, Africa de Sud

Micul oraș Muizenberg din Western Cape, în False Bay, la aproximativ 16 mile de Cape Town, se întinde între munți, un drum care urmează golful, o mică cale ferată și plajă. Muizenberg înseamnă „Muntele șoarecelui” în olandeză. Pare ocupat, dar nu este, și într-adevăr este destul de pitoresc. Ceea ce face Muizenberg mai renumit decât micile sale restaurante și comunitatea plină de viață sunt cutiilele de scăldat, care sunt destul de colorate. Multe comunități din întreaga lume le au, dar nu mai sunt la fel de populare ca în epoca victoriană. Acestea oferă o strălucire de culoare împotriva apei albastre din False Bay.


8. Sidi Bou Said, Tunisia

Uitându-vă la fotografii cu Sidi Bou Said în Tunisia, ați crede că vă uitați la Santorini, Grecia, dacă nu știți nimic mai bun. Clădirile albe, amplasate înspre Marea Mediterană albastră, sclipind în lumina soarelui și cu uși albastre peste tot, o fac o locație fotogenică și relaxantă instantaneu. Ușile au același albastru și sunt din lemn, dar îmbunătățite de un decor din fier forjat. Acesta este probabil motivul pentru care atât de mulți artiști și scriitori au vizitat acest loc pentru inspirație: de la Flaubert, Chateaubriand și Simone de Beauvoir, până la Matisse și Klee, toți au iubit acest oraș.


9. Sal Rei, Boa Vista, Capul Verde

Capul Verde, sau „pelerina verde”, este un arhipelag independent de aproximativ 10 insule din Oceanul Atlantic, la aproximativ 350 de mile de coasta vestică a Africii. Boa Vista, care înseamnă „vedere bună”, este cea mai estică insulă, iar capitala sa Sal Rei, care găzduiește jumătate din populația insulei (12.000 de locuitori), este un orășel liniștit. În timp ce este înconjurat de plaje albe și oceanul albastru, există, de asemenea, o gamă minunată de case pictate, în special pe Rua de Bom Sossego. Strada pietruită este umbrită de copaci și căptușită cu clădiri de culoare pastel, cu înălțime redusă, care se întorc încă o dată la un trecut colonial.

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău