Topul celor mai scumpe rase de câini din lume. Iubitorii de animale trebuie să plătească sume uriașe

01 Oct. 2022, 16:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2022, 16:03 // Actual //  Lupu Eduard

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Astfel, iubirea pentru ei ar trebui să fie neprețuită, pentru că oferă, printre altele, loialitate, armonie și liniște. Cei mai mulți oameni aleg ca animal de companie, câinii de rasă. Pentru aceștia, trebuie să scoți din buzunar sume consistente, scrie cancan.ro.

Atunci când ne hotărâm să cumpărăm un câine, trebuie să ne gândim foarte bine și la ce costuri implică alegerea făcută. Așadar, este recomandat să fi foarte atent și să te documentezi suficient de bine.

Este important de reținut că acei câini care provin din rasele pure, au deseori și probleme de sănătate. Astfel, patrupedele necesită cheltuirea unor sume mari de bani pe tratamente și vizite în cabinetele veterinare. Mai departe, îți voi prezenta topul celor mai scumpi câini din lume.

Mastiff Tibetan

Mastifful Tibetan este o rasă de câini tibetani de dimensiuni mari. Blana sa dublă este medie spre lungă, supusă climei. Acest câine se găsește într-o mare varietate de culori, inclusiv negru solid, negru și cafeniu, diferite nuanțe de roșu și gri-albăstrui și uneori cu semne albe în jurul gâtului, pieptului și picioarelor.

Anul trecut, un Mastiff Tibetan a fost vândut în China pentru aproape două milioane de dolari. Acest lucru îl face cel mai scump câine vândut vreodată. În mod normal, prețul său variază între două mii de dolari și nouă mii de dolari.

Chow Chow

Chow Chow este o rasă de câini care se încadrează raselor de talie medie. Acest câine are o descendență foarte veche.

Rasa este originară din China, unde este denumit Songshi Quan. Denumirea înseamnă „câine leu pufos”. Prețul unui Chow Chow poate varia între trei mii și nouă mii dolari.

Câinele Faraon

Câinele Faraon este și câinele național al Maltei. Prețul acestuia poate varia între trei mii și șapte mii de dolari. Au foarte puțină grăsime corporală și sunt săritori adepți.

În ciuda numele, această rasa de câine nu are nicio legătură cu Egiptul antic. Cu toate acestea, un mit popular susține că rasa este descendentă din Tesem, unul dintre câinii de vânătoare egipteni antici.

Akita

Este un câine japonez care se poate vinde cu cel puțin 3.500 de dolari. Este o rasă mare, puternică, dominantă și independentă

Acest câine este, de obicei, mai distanțat de străini și mai afectuos față de membrii familiei. Ca rasă, Akita sunt în general rezistenți. Cu toate acestea, este cunoscut faptul că suferă de diferite afecțiuni genetice și sunt sensibili la anumite medicamente.

Câinele chinezesc cu creastă

Câinele cu creasta chinezească este o rasă de câine fără păr. Ca majoritatea raselor de câini fără păr, câinele cu crestă chinezească vine în trei soiuri. El este cu păr, fără păr și o combinație a celor două, care se pot naște în același așternut: Powderpuff, Hairless-Hairless și Hairy-Hairless. Este un câine mic și unul dintre cei mai exotici datorită aspectului său ciudat. Prețul este de cinci mii de dolari, informează Cancan.ro.

Realitatea Live

28 Nov. 2022, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2022, 18:05 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova este o preocupare specială pentru România și personal pentru președintele Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută de către șeful statului român, în timpul întrevederii cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București, scrie realitatea.md.

”Moldova este o preocupare specială pentru noi, pentru mine. Noi nu începând din acest an îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și de când Moldova s-a angajat ferm pe calea pro-europeană. Moldova are o președintă și o majoritate parlamentară pro-europeană, pro-reforme, noi suntem bucuroși să încurajăm această cale, noi facem un pic mai mult, îi ajutăm cu expertize, energie electrică, carburant, lemn, gaz, însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea discutăm cu toți aliații pentru a găsi și împreună căi pentru a ajuta Republica Moldova”, a declarat președintele României.

Întrebat dacă Rusia, prin provocarea crizei energetice, economice și sociale poate schimba parcursul pro-european al Republicii Moldova, Iohannis a răspuns:

”Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova, din potrivă oamenii au înțeles că este o perioadă complicată, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc. Pentru noi în România provocarea este mare, fiindcă în afară de reforme și sprijin este nevoie de realizarea unei infrastructuri, interconectare… Noi suntem pregătiți împreun să facem aceste lucruri”.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău