Topul celor mai scumpe rase de câini din lume. Iubitorii de animale trebuie să plătească sume uriașe

01 Oct. 2022, 16:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2022, 16:03 // Actual //  Lupu Eduard

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. Astfel, iubirea pentru ei ar trebui să fie neprețuită, pentru că oferă, printre altele, loialitate, armonie și liniște. Cei mai mulți oameni aleg ca animal de companie, câinii de rasă. Pentru aceștia, trebuie să scoți din buzunar sume consistente, scrie cancan.ro.

Atunci când ne hotărâm să cumpărăm un câine, trebuie să ne gândim foarte bine și la ce costuri implică alegerea făcută. Așadar, este recomandat să fi foarte atent și să te documentezi suficient de bine.

Este important de reținut că acei câini care provin din rasele pure, au deseori și probleme de sănătate. Astfel, patrupedele necesită cheltuirea unor sume mari de bani pe tratamente și vizite în cabinetele veterinare. Mai departe, îți voi prezenta topul celor mai scumpi câini din lume.

Mastiff Tibetan

Mastifful Tibetan este o rasă de câini tibetani de dimensiuni mari. Blana sa dublă este medie spre lungă, supusă climei. Acest câine se găsește într-o mare varietate de culori, inclusiv negru solid, negru și cafeniu, diferite nuanțe de roșu și gri-albăstrui și uneori cu semne albe în jurul gâtului, pieptului și picioarelor.

Anul trecut, un Mastiff Tibetan a fost vândut în China pentru aproape două milioane de dolari. Acest lucru îl face cel mai scump câine vândut vreodată. În mod normal, prețul său variază între două mii de dolari și nouă mii de dolari.

Chow Chow

Chow Chow este o rasă de câini care se încadrează raselor de talie medie. Acest câine are o descendență foarte veche.

Rasa este originară din China, unde este denumit Songshi Quan. Denumirea înseamnă „câine leu pufos”. Prețul unui Chow Chow poate varia între trei mii și nouă mii dolari.

Câinele Faraon

Câinele Faraon este și câinele național al Maltei. Prețul acestuia poate varia între trei mii și șapte mii de dolari. Au foarte puțină grăsime corporală și sunt săritori adepți.

În ciuda numele, această rasa de câine nu are nicio legătură cu Egiptul antic. Cu toate acestea, un mit popular susține că rasa este descendentă din Tesem, unul dintre câinii de vânătoare egipteni antici.

Akita

Este un câine japonez care se poate vinde cu cel puțin 3.500 de dolari. Este o rasă mare, puternică, dominantă și independentă

Acest câine este, de obicei, mai distanțat de străini și mai afectuos față de membrii familiei. Ca rasă, Akita sunt în general rezistenți. Cu toate acestea, este cunoscut faptul că suferă de diferite afecțiuni genetice și sunt sensibili la anumite medicamente.

Câinele chinezesc cu creastă

Câinele cu creasta chinezească este o rasă de câine fără păr. Ca majoritatea raselor de câini fără păr, câinele cu crestă chinezească vine în trei soiuri. El este cu păr, fără păr și o combinație a celor două, care se pot naște în același așternut: Powderpuff, Hairless-Hairless și Hairy-Hairless. Este un câine mic și unul dintre cei mai exotici datorită aspectului său ciudat. Prețul este de cinci mii de dolari, informează Cancan.ro.

Realitatea Live

31 Mai 2023, 16:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2023, 16:36 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), care a cumpărat în urmă cu 4 ani unitatea de producție de țevi din oțel de la Oțelu Roșu din Caraș Severin, unde activitatea siderurgică este atestată documentar de peste două secole, a intrat în insolvență la solicitarea mai multor creditori, printre care s-a numărat și unul dintre acționari, dar intenționează să se reorganizeze prin atragerea de noi investitori și vânzarea de active neesențiale, relevă date analizate de Profit.ro.

Activitatea siderurgică are o vechime de peste 200 de ani la Oțelu Roșu, fiind atestată documentar prima dată în 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.

Principalii acționari ai LDME sunt firma poloneză Sunningwell International Polska, fondată, controlată și condusă de omul de afaceri polonez Marek Frydrych, și Omnisteel SRL din Republica Moldova, deținută de oamenii de afaceri basarabeni Valentin Eșanu (35%), exportator de deșeuri metalice de peste Prut, Andrei Zabolotnîi (35%), proprietarul companiei IT Omnicom, și Alexandru Rotaru (30%).

LDME a cumpărat în 2019 activele de producție siderurgică din Oțelu Roșu de la Ductil Steel, societate ce a făcut parte din portofoliul local al grupului rus Mechel și este controlată acum indirect de către rusul Victor Chumakov, prin Invest Nikarom. Ductil Steel se află în insolvență din 2013.

Proprietarul combinatului Oțelu Roșu are datorii totale recunoscute de 153,5 milioane lei, din care peste 81% (125,04 milioane lei) reprezintă o creanță garantată a ANAF. Tot garantate sunt și creanțele Primăriei Oțelu Roșu (3,15 milioane lei) și Sindicatului Ductil (2,09 milioane lei).

″(…) în 2019, LDME a achiziționat ansamblul funcțional de laminare aflat în patrimoniul Laminorul Brăila, la un preț de 6.000.000 euro, cu plata prețului în rate (…). Debitoarea a achitat prima tranșă din preț, însă începând cu scadența celei de-a doua rate, din cauza apariției pandemiei, care a avut ca urmare scăderea comenzilor, LDME s-a confruntat cu dificultăți financiare, devenind imposibil să respecte planul de plată a ratelor, în total fiind achitate 2.000.000 euro. Față de aceste împrejurări, vânzătoarea a solicitat rezoluțiunea contractelor de vânzare încheiate, bunurile revenind în patrimoniul vânzătoarei, LDME pierzând sumele de bani achitate. După pierderea dreptului de proprietate asupra activelor din Brăila, LDME a suportat plata către aceștia a salariilor pentru întreg anul 2020 (+3 salarii compensatorii), în condițiile în care activitatea de producție a fost suspendată pe toată durata pandemiei. (…) Societatea a fost nevoită să disponibilizeze aproximativ 200 de angajați, de aceasta fiind înștiințat și sindicatul care reprezintă interesele angajaților (…)″, se mai afirmă în document.

Planul inițial din 2019 al LDME la Oțelu Roșu prevedea atingerea unui nivel de producție de 850.000 de tone de oțel lichid pe an și lărgirea gamei de produse, cu elemente precum profile pentru structuri de construcții, secțiuni pentru construcția de nave sau traverse de cale ferată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău