Trei profesii care nu vor dispărea prea curând

27 Sept. 2022, 10:03
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2022, 10:03 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Auzim deseori că tehnologia și evoluția acesteia ne vor lua locurile de muncă și, într-adevăr, în anumite domenii oamenii vor fi înlocuiți cu mașinării. Însă, o mașinărie sau o tehnologie – oricât de avansată ar fi – nu va putea înlocui vreodată acea atingere umană, cunoștințele și experiența adunate de-a lungul timpului de un profesionist în carne și oase.

Pe lângă asta, există o mulțime de informații – tot de oameni alcătuite – care se schimbă atât de rapid încât tehnologia nu poate să le asimileze într-un timp scurt. Astfel de profesii sunt cele de responsabil cu protecția datelor personale, designer sau trainer, spre exemplu.

Iată trei profesii care nu vor dispărea prea curând de pe piață și motivele pentru care specialiștii din acest domeniu nu vor rămâne fără locuri de muncă.

1. Responsabil de protecția datelor personale

Această meserie este nouă, dacă este să o comparăm cu altele care există de ani de zile.

De câțiva ani, s-a instituit în Uniunea Europeană o lege care oferă protecție datelor personale pe care oamenii le împărtășesc cu diverse afaceri.

Responsabilul de date personale – fie că este angajatul permanent al unei companii sau un colaborator punctual – are grijă ca toată documentația legată de acest subiect să fie pusă la punct pentru ca acea companie cu care colaborează să nu aibă probleme juridice grave din această cauză.

De asemenea, el poate să fie la fel de bine consultant și pentru persoane fizice, care doresc să își cunoască drepturile și obligațiile, în general, sau în cazuri particulare, când simt că drepturile le-au fost încălcate.

Având în vedere că aceste legi sunt făcute de oameni, ele se pot schimba de pe o zi pe cealaltă și este deosebit de important ca persoana care se ocupă cu interpretarea acestora să fie la curent cu toate noutățile.

Mai mult decât atât, este nevoie de o abordare umană atunci când vine vorba despre explicat și interpretat legi, așa că este clar că nu va dispărea în curând această meserie.

2. Designer

Când spunem designer ne referim atât la cel care se ocupă de branding, de UI/UX, de haine sau de interior.

Un designer trebuie să înțeleagă ce se întâmplă în mintea clienților și să transpună aceste dorințe în rezultatul final al lucrării sale, oricare ar fi acesta.

Un soft anume va înțelege în mare despre ce este vorba în proiectul pe care trebuie să îl ducă la capăt, însă, atunci când vine vorba despre nuanțe și detalii, acestea vor putea fi puse în practică doar de o minte și de o mână de om.

Așa că, dacă ești o fire creativă și îți place să lucrezi cu oameni în același timp, atunci nu ezita să mergi spre această carieră, încă de viitor!

3. Trainer

Învățarea pe cont propriu a avut la un moment dat un mare avânt, însă parcă acum nu mai este la fel de confortabil să te uiți la un video și mai apoi să tragi tu concluziile care îți sunt la îndemână.

Procesul de învățare presupune, de obicei, două persoane: trainerul, sau cel care predă, și cel care învață.

Pentru a nu exista lacune de-a lungul acestui proces, cel mai ușor este să existe o interacțiune live între aceștia doi, sau în grup, în funcție de tipul de curs despre care vorbim.

Încă de mici suntem obișnuiți să învățăm alături de cineva – fie că vorbim despre părinți și familie sau învățători, așa că și acum, adulți fiind, ni se potrivește mai bine acest stil atunci când vine vorba despre cursuri de perfecționare sau de reconversie profesională.

Aceste 3 meserii fac parte din grupul celor care nu vor dispărea prea curând, așadar merită să investești timp și resurse financiare pentru a te dezvolta în aceste direcții.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin (Irlanda), scrie stireadeiasi.ro.

Compania low-cost organizează frecvent promoții, astfel călătorii pot cumpăra bilete și cu 10 euro într-o direcție. Odată cu lansarea zborurilor din Iași, pentru moldoveni va fi mai accesibil să opteze pentru zborurile operate de Ryanair

Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică;

IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică;

IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică;

IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

Ryanair va fi a cincea companie aeriană ce va opera pe Aeroportul Internațional Iași.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău