Trei trasee din țară, întroienite! Vremea face ravagii în Moldova

08 Ian. 2024, 13:00
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
08 Ian. 2024, 13:00 // Actual //  bani.md

Autoritățile rutiere avertizează șoferii să evite mai multe trasee naționale din Moldova din cauza condițiilor dificile de circulație, generate de condițiile meteorologice extreme.

  1. Chișinău – Hîncești (apropiere de Fundul-Galbenei): Circulația se desfășoară cu mare dificultate în apropiere de localitatea Fundul-Galbenei. Șoferii sunt sfătuiți să evite această rută sau să fie extrem de precauți, luând în considerare existența unor obstacole semnificative.
  2. R1 Chișinău – Ungheni – Sculeni (Serpentina de la Cornești): În regiunea serpentinei de la Cornești, circulația este parțial sistată pe direcția Chișinău. Mașinile întâmpină dificultăți majore în a urca dealul de la Cornești. Șoferii sunt sfătuiți să caute rute alternative sau să amâne deplasările până când condițiile se îmbunătățesc.
  3. R16 Bălti – Făleşti – Sculeni (localitatea Bocșa, raionul Fălești): În localitatea Bocșa, deplasarea camioanelor este complet imposibilă. Acestea sunt stopate pe dreapta până la intervenția utilajelor speciale. Șoferii de vehicule de mare tonaj sunt sfătuiți să găsească alternative de traseu și să se informeze cu privire la condițiile de circulație.

Totodată, traseul M3 Chişinău – Comrat – Giurgiuleşti – frontiera cu România, este blocat între localitățile Congaz și Svetlîi.

Echipele de intervenție rutieră lucrează pentru a rezolva problemele și a restabili circulația pe aceste trasee. Se recomandă șoferilor să fie atenți la actualizările oferite de autorități și să-și planifice călătoriile în consecință, având în vedere condițiile dificile din diferitele zone ale țării.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

12 Mai 2025, 17:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
12 Mai 2025, 17:18 // Actual //  Ursu Victor

Guvernul Marii Britanii va înăspri politica de imigrație, intenționând să transforme șederea în Regat într-un „privilegiu” și nu un drept, a anunțat premierul Keir Starmer în cadrul unei conferințe de presă ce a precedat publicarea așa-numitei „carte albe” – documentul ce explică noua direcție politică a executivului, notează The Guardian.

„Toate domeniile sistemului de imigrație – muncă, familie și studii – vor fi reglementate mai strict pentru a avea un control mai ferm. Aplicarea legii va fi mai severă ca niciodată, iar numărul migranților va fi redus”, a declarat Starmer.

Premierul a criticat sistemul anterior, acuzându-l că a încurajat angajarea de lucrători slab plătiți din străinătate în locul investițiilor în forța de muncă autohtonă. Între iunie 2022 și iunie 2023, migrația netă în Regat a atins aproape 1 milion de persoane – de patru ori mai mult decât în 2019. Deși cifrele au scăzut ulterior la 728.000, impactul asupra sistemului de sănătate (NHS), educației și pieței imobiliare a fost considerabil. Starmer a catalogat actualul model drept „defect” și a promis reformarea acestuia.

Printre măsurile-cheie anunțate:

Creșterea duratei de rezidență necesare pentru obținerea dreptului de ședere permanentă (ILR): de la 5 la 10 ani. Excepții vor exista doar pentru cei care aduc un „contribuție semnificativă” în economie și societate.
Obligativitatea cunoașterii limbii engleze pentru toți migranții, inclusiv pentru membrii adulți ai familiilor acestora, la un nivel conversațional de bază.

Prioritate pentru migranții cu înaltă calificare, în special pentru profesiile deficitare precum medici, ingineri sau specialiști IT.
Restricții asupra vizelor temporare și interzicerea recrutării de muncitori străini în sectorul îngrijirii sociale.
Condiționarea vizei Skilled Worker de studii superioare.

Reducerea perioadei de ședere post-studii de la 2 ani la 1,5 ani pentru studenții internaționali. Sancțiuni financiare pentru angajatorii și universitățile care încalcă regulile de imigrație.

Starmer a subliniat că guvernul nu va introduce cote de migrație, considerând că toate tentativele anterioare în acest sens au eșuat. Pachetul de reforme urmează să fie supus aprobării în Parlament, unde Partidul Laburist deține o majoritate confortabilă. Dacă va fi adoptat, noile măsuri ar putea intra în vigoare începând cu anul 2026.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 

 
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTE
NO COMMENT | MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTE