Funcțiile secrete ale Windows, dezvăluite publicului larg. Ce nu s-a știut până acum

30 Mart. 2021, 15:25
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Irina Luca
30 Mart. 2021, 15:25 // Au Bani //  Irina Luca

În noua versiune de Windows, va apărea modul de personalizare a sistemului de operare. Acest lucru a fost prezentat publicului larg de către redacția WinCentral.

Potrivit celor surselor din interiorul companiei, în noua actualizare a sistemului de operare, care poartă numărul 21H2, se așteaptă introducerea parametrilor de personalizare secretă. Astfel, utilizatorul va putea să personalizeze sistemul de operare în funcție de nevoile sale și să schimbe designul interfeței.

În funcție de nevoile sale, utilizatorul va putea indica în ce scop va folosi sistemul de operare – muncă, educație, divertisment, jocuri pe computer. Pe baza setărilor, Windows își va regla activitatea – de exemplu, va aloca resurse suplimentare pentru jocurile video.

De asemenea, printre informațiile recent dezvăluite se anunță că noi funcții desktop vor fi adăugate la sistemul de operare. Utilizatorul va putea alege un screensaver dinamic, care constă din mai multe imagini descărcate de pe Internet. Dacă veți dori, veți puteți face clic pe imagine și veți afla despre autorul acesteia, precum și despre drepturile de utilizare a imaginii. Informațiile vor fi furnizate de motorul de căutare încorporat Bing.

Actualizarea viitoare a Windows este cunoscută în mediul online și ca Sun Valley. Lansarea noii versiuni Windows va avea loc în octombrie-noiembrie.

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 18:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 18:00 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Ultimele magazine ale Domino’s Pizza din Italia au fost închise după ce firma care își opera punctele de vânzare din țară a depus faliment, scrie BBC.

Deținătorul de franciză ePizza SpA a fost lovit de pandemie, potrivit Bloomberg. Vestea ieșirii din țară a gigantului fast-food a fost sărbătorită de unii utilizatori ai rețelelor de socializare.

EPizza SpA a depus pentru prima dată faliment la începutul lunii aprilie, după ce a fost afectată de restricțiile legate de coronavirus.

Compania a mai spus că se confruntă cu o concurență tot mai mare, deoarece restaurantele tradiționale au început să livreze pizza.

Ca parte a procesului de faliment, firma a primit protecție față de creditorii săi timp de 90 de zile. Cu toate acestea, această protecție a luat sfârșit luna trecută.

Începând cu 2020, compania gestiona direct 23 de puncte de vânzare în Italia și alte șase magazine au fost administrate prin sub-francizare, potrivit documentelor de faliment.

În comparație, Marea Britanie și Irlanda au peste 1.200 de magazine, ceea ce o face cea mai mare piață Domino’s din Europa.

Cel mai mare lanț de pizza din lume are peste 18.300 de magazine în peste 90 de piețe internaționale la nivel global, majoritatea fiind administrate ca francizați.

Când a intrat în Italia în urmă cu șapte ani, Domino’s și-a propus să iasă în evidență față de producătorii tradiționali de pizza din țară, cu un serviciu cuprinzător de livrare la domiciliu și un meniu distinctiv, care include topping-uri în stil american precum ananasul.

Cu toate acestea, s-a confruntat cu o concurență din ce în ce mai acerbă în timpul pandemiei, deoarece restaurantele locale s-au înscris la platforme de livrare de alimente precum Deliveroo și Just Eat.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău