Un american a făcut 1,7 milioane de dolari într-o săptămână. Afacere cu buncăre antiatomice și clienți miliardari

17 Sept. 2021, 09:56
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
17 Sept. 2021, 09:56 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Industria dedicată buncărelor este mai în vogă ca niciodată anul acesta, spune Ron Hubbard, 59 de ani, proprietarul Atlas Survival Shelters, un business din Texas care construieşte adăposturi antiatomice, scrie Ziarul Financiar cu referire la Business Insider.

Înainte să îşi înceapă afacerea, în 2011, Hubbard a construit uşi metalice timp de aproximativ 30 de ani. În prezent, antreprenorul susţine că nu cunoaşte numele tuturor clienţilor, neştiind încotro se îndreaptă toate buncărele, întrucât Atlas Survival livrează prin intermediul unei companii locale.

Dimensiunile buncărelor variază de la 9 metri pătraţi, vândute pentru aproximativ 50.000 de dolari, la peste 920 de metri pătraţi, preţul ajungând în acest caz la 5 milioane de dolari.

„Zi şi noapte, telefonul îmi sună constant, contactându-mă oameni din toată ţara. Creşterea vânzărilor se datorează faptului că oamenii se tem de ceea ce se întâmplă în lume în momentul de faţă. Mulţi dintre ei îşi cumpără un buncăr pentru a se simţi în siguranţă, este un fel de plan secundar de supravieţuire”, adaugă Hubbard.

În a doua săptămână a lunii august, Atlas Survival a ajuns la vânzări de peste 1,7 milioane de dolari, businessul beneficiind de pe urma canalului de YouTube pe care îl moderează fondatorul, care ajunge în prezent la peste 350.000 de abonaţi.

Printre clienţii tipici se regăsesc oameni educaţi din păturile superioare ale societăţii, creştini, pro-Trump şi pro-arme. De asemenea, Hubbard susţine că gama de clienţi include directori executivi, miliardari şi celebrităţi.

„De când Joe Biden a devenit preşedinte, mă abordează tot mai mulţi clienţi care vor să se pregătească pentru un potenţial dezastru. De fiecare dată când Biden apare la ştiri, sunt contactat, de regulă, de un republican care îmi spune: «Ţara asta se duce de râpă. Am nevoie de un buncăr!» (…) Ştiţi cine nu cumpără buncăre? Democraţii. Însă cumpără alte feluri de adăposturi antiatomice şi pivniţe în care îşi pot depozita vinurile.”

Realitatea Live

Forumul regional „Orașe adaptate viitorului: Misiune posibilă”
Forumul Național al Împăduririi
08 Apr. 2025, 09:54
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
08 Apr. 2025, 09:54 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Banca Națională a Moldovei (BNM) marchează un nou pas în direcția modernizării și profesionalizării instituționale. Potrivit concluziilor unei evaluări recente efectuate de Fondul Monetar Internațional (FMI), BNM aplică practici avansate de transparență în domenii-cheie, consolidându-și imaginea de instituție publică deschisă și responsabilă.

Analiza FMI a fost realizată în perioada august–noiembrie 2024, la solicitarea Băncii Naționale, și a vizat aplicarea Codului FMI de transparență al băncilor centrale, structurat pe cinci piloni esențiali: guvernanță, politici, operațiuni, rezultate și relații oficiale

Decizia de a aborda toate aceste dimensiuni reflectă angajamentul BNM de a se alinia la cele mai bune practici internaționale și de a îmbunătăți permanent relația cu publicul și instituțiile partenere.

„Această evaluare a oferit echipei BNM ocazia de a prelua din experiența altor bănci centrale de referință și de a integra recomandările

FMI a constatat că BNM oferă informații clare și detaliate privind mandatul, structura și guvernanța sa, precum și cu privire la:

Codul de conduită și măsurile anticorupție aplicabile conducerii
Expunerea la risc și aranjamentele de supraveghere
Practicile de raportare financiară, audit extern și intern
În ceea ce privește transparența politicilor și operațiunilor, evaluarea FMI a remarcat: prezentarea clară a cadrului de politică monetară, obiective bine definite pentru administrarea valutară și a fluxurilor financiare, claritate în reglementările privind licențierea, raportarea și supravegherea tranzacțiilor valutare și publicarea regulamentului privind asistența de urgență pentru lichidități (ELA), un pas esențial pentru consolidarea încrederii în sistemul bancar

Deși concluziile sunt încurajatoare, FMI a identificat și domenii în care transparența poate fi îmbunătățită. În acest sens, BNM se angajează să implementeze un plan concret de acțiuni, bazat pe recomandările misiunii FMI.

Această evaluare confirmă faptul că Banca Națională a Moldovei nu doar că respectă standardele internaționale de transparență, dar se implică activ în procesul de modernizare continuă și adaptare la exigențele unui mediu financiar globalizat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!