Un apropiat al fugarului Șor calcă strâmb pe piața imobiliară din România

20 Iul. 2023, 05:47
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Iul. 2023, 05:47 // Actual //  Lupu Eduard

Pe terenul fostei CFR SIRV Brașov vor răsări în curând cinci blocuri de până la 9 etaje fiecare, rod al Pla Urbanistic General care permite, inexplicabil, ridicarea pe acest teren a unor blocuri înalte de până la 15 etaje deși toate blocurile înconjurătoare au doar 4 etaje. Inexplicabilul acord ca pe acest teren să fie făcute inclusiv construcții de nouă etaje a fost obținut în 2010.

La propunerea urbaniștilor de atunci din Brașov, Consiliul Local a adoptat un Plan Urbanistic General prin care terenul SIRV (Societatea de Întreținere și Reparații Vagoane de Călători Brașov) de pe Aleea Sânzienelor a fost inclus în categoria M2 , anume „subzonă mixtă situată în afara limitelor zonei protejate cu clădiri având regim de construire continuu sau discontinuu și înalțimi maxime de p+14-15E cu accente înalte”.

Aceasta deși de jur împrejur să găsesc doar blocuri de 4 etaje iar ansamblul propus va fi ca o insulă de blocuri înalte.

Brașovenii pot transmite în scris, până pe 27 iunie, observații și propuneri cu privire la ultima variantă a Planului Urbanistic Zonal propus de către dezvoltatorul Exfactor Grup pentru construcția ansamblului propus în locul fostei întreprinderi de reparații vagoane de pe strada Sânzienelor. Conform clubferoviar.ro, Exfactor Grup este compania lui Vladimir Tonu, cel care ar fi cumpărat terenul de la fostul proprierat al SIRV, Călin Mitică. Pe acest teren a funcționat SIRV Brașov, până când Mitică a pus lacătul și a decis că mai profitabile sunt investițiile în imobiliare.

Tonu este un apropiat al lui Ilan Șor, politician moldovean acuzat de implicare în furtul a un miliard de dolari din țara vecină. Partidul lui Șor a fost scos în afara legii în Moldova. iar politicianul a fugit în Israel.

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău