Un investitor care a depistat bluff-ul lui Musk de a nu mai cumpăra Twitter a obţinut 250 mln dolari. Vezi cum

06 Oct. 2022, 15:08
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Oct. 2022, 15:08 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Carl Icahn, un investitor din Statele Unite cu o avere de peste 20 de miliarde de dolari, a obţinut un profit de aproape 250 de milioane de dolari după ce a depistat bluff-ul lui Elon Musk de a nu mai cumpăra reţeaua de socializare Twitter, scrie Business Insider.

În ultimele luni, miliardarul, care deţine holdingul Icahn Enterprises, a cumpărat acţiuni Twitter de aproximativ 500 de milioane de dolari. Potrivit The Wall Street Journal, tranzacţiile au fost realizate la circa 35 de dolari per unitate, Icahn cumpărând aproape 14 milioane din acţiunile companiei, adică 2% din total.

În aprilie, Elon Musk, CEO-ul Tesla şi SpaceX, a anunţat că va cumpăra Twitter pentru 54,2 dolari per unitate. Acţiunile au crescut ulterior până aproape de preţul înaintat de miliardar.

Totuşi, Musk a încercat să pună capăt tranzacţiei de-a lungul ultimelor săptămâni, intentând un proces împotriva reţelei sociale şi declanşând un nou val de scăderi pentru acţiunile Twitter. Drept rezultat, Icahn a putut să încheie achiziţiile la un preţ redus, cu mult sub cel oferit de şeful Tesla.

Acţiunile Twitter au urcat miercuri cu 22% la 52 de dolari, după ce Musk a anunţat că este dispus să cumpere compania la preţul propus în primăvară. Astfel, participaţia lui Icahn – presupunând că nu a vândut nimic în ultimul timp – valorează circa 750 de milioane de dolari, adică o creştere de 50% în doar câteva luni.

Icahn a cumpărat acţiunile deoarece se îndoia că Musk va intenta un proces pe care, cel mai probabil, îl va pierde, notează WSJ. Investitorul credea, de altfel, că valoarea justă a acţiunilor Twitter este de aproape 35 de dolari per unitate, potenţialul de scădere fiind astfel limitat.

„A fost oarecum oportunist. Este evident că (Musk – n.r.) îşi doreşte platforma şi, în opinia mea, şi-o poate permite fără probleme”, spune Icahn, citat de Financial Times.

Inclusiv companiile de investiţii DE Shaw şi Third Point şi-au îndreptat atenţia asupra acţiunilor Twitter în ultimele săptămâni, încercând astfel să beneficieze de iniţiativa lui Musk de a cumpăra societatea.

Printre cele mai profitabile investiţii realizate de Icahn se numără Netflix şi Apple, însă investitorul a pierdut şansa de a obţine un câştig de 40 de miliarde de dolari după ce şi-a vândut deţinerile în urmă cu câţiva ani.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, Carl Icahn are o avere netă de 23,6 miliarde de dolari.

Realitatea Live

09 Dec. 2022, 17:27
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Dec. 2022, 17:27 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O nouă companie aeriană va opera zboruri din Iași, începând cu luna martie 2023. Ryanair, companie irlandeză de tip low-cost, cea mai mare din Europa, va lansa patru rute directe ce vor lega Aeroportul Iași de destinații europene precum: Milano (Bergamo), Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi) și Dublin (Irlanda), scrie stireadeiasi.ro.

Compania low-cost organizează frecvent promoții, astfel călătorii pot cumpăra bilete și cu 10 euro într-o direcție. Odată cu lansarea zborurilor din Iași, pentru moldoveni va fi mai accesibil să opteze pentru zborurile operate de Ryanair

Ryanair va opera aceste curse cu mai multe frecvențe săptămânale, după cum urmează:

IAȘI – BERGAMO, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri, joi, sâmbătă și duminică;

IAȘI – BEAUVAIS, din 26 martie 2023, în zilele de marți, joi, vineri și duminică;

IAȘI – CHARLEROI, din 26 martie 2023, în zilele de marți, miercuri și duminică;

IAȘI – DUBLIN, din 26 martie 2023, în zilele de marti, joi și duminică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Zborurile Ryanair spre Bergamo și Beauvais (și retur) vor fi efectate cu aeronave Boeing 737-8200, iar cele spre Dublin și Charleroi (și retur) cu Boeing-uri 737-800.

Biletele de avion au fost puse în vânzare pentru rezervare, începând de astăzi, în sistemul online al companiei aeriene: www.ryanair.com

Ryanair va fi a cincea companie aeriană ce va opera pe Aeroportul Internațional Iași.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău