Casa Alinei Kabaeva din Elveția a fost scoasă la vânzare pentru 75,5 milioane de dolari

14 Oct. 2022, 11:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Oct. 2022, 11:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O casă din Elveția, care ar aparține campioanei olimpice Alina Kabaeva, a fost scoasă la vânzare pentru 75 de milioane de franci elvețieni (aproximativ 75,5 milioane de dolari), scrie centrul de investigații Dosier. Jurnalistul de investigație l-a contactat pe agentul imobiliar care se ocupa de acest obiect. Kabaeva este un manager de top al National Media Group, multe investigații o numesc mama copiilor președintelui rus Vladimir Putin, iar sancțiunile internaționale i-au fost impuse pentru relațiile strânse cu președintele.

Casa este situată în Cologny, una dintre cele mai bogate municipalități din Elveția și din lume. De asemenea, se află pe strada Rampe de Cologny lângă casa care a aparținut prietenului lui Vladimir Putin, Genadie Timcenko. Acest teren face parte dintr-o proprietate numită „Villa Hauterive”. Acum, moșia este împărțită în două părți: una dintre ele aparținea președintelui Elveției Gustave Ador, iar în ultimii ani proprietarii erau imigranți din Arabia Saudită. Cea de-a doua, unde a rămas Kabaeva, potrivit documentelor aparține finanțatorului Pierre Alain Follier și soției sale, Wang Lin, scrie svoboda.org.

Realitatea Live

22 Mart. 2023, 17:45
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Mart. 2023, 17:45 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Reconstruirea economiei Ucrainei, după invazia declanşată de Rusia în urmă cu un an, este estimată în prezent să coste 411 miliarde de euro, de 2,6 ori mai mult decât Produsul Intern Brut al Ucrainei în anul 2022, arată un nou studiu realizat de Banca Mondială, Naţiunile Unite, Comisia Europeană şi Ucraina, transmite Reuters.

Potrivit informațiilor, estimarea acoperă un an de la debutul invaziei ruseşti şi cuantifică pagubele fizice directe provocate infrastructurii şi clădirilor, impactul asupra vieţii şi mijloacelor de trai ale oamenilor precum şi costul reconstrucţiei.

Suma de 411 miliarde de dolari reprezintă o revizuire dramatică faţă de estimarea anterioară de 349 miliarde de dolari, avansată de Banca Mondială în luna septembrie a anului trecut.

Noua estimare vine la o zi după ce Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat că a ajuns la un acord cu Guvernul ucrainean pentru un acord pe patru ani în valoare totală de 15,6 miliarde de dolari. Acordul cu FMI ar putea permite autorităţilor de la Kiev să obţină ajutoare suplimentare, în valoare de miliarde de dolari, de la alte organisme, după ce va fi aprobat de boardul FMI, în următoarele săptămâni.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Potrivit unei evaluări rapide cu privire la nevoile urgente, Ucraina va avea nevoie de 14 miliarde de dolari pentru reconstrucţia prioritară în 2023, ceea ce va necesita o finanţare de 11 miliarde de dolari peste ceea ce este prevăzut în bugetul Ucrainei pentru acest an.

Aproximativ 22% din necesităţile de reconstrucţie sunt în sectorul transportului, în timp ce 17% sunt în domeniul locuinţelor, 11% în sectorul energiei şi 7% în agricultură.

Comparativ cu precedentele estimări, cea mai mare revizuire a fost realizată în ceea ce priveşte necesităţile din sectorul energiei, unde pagubele sunt acum de cinci ori peste nivelul din luna iunie 2022, susţine Banca Mondială. Cele mai mari creşteri au fost în regiunile de pe linia frontului precum Doneţk, Harkov, Lugansk şi Herson, care au fost vizate cu precădere de atacurile cu rachete ruseşti începând din luna octombrie.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău