Un tată bogat și-a dus fiul în sat, ca să-i arate cum trăiesc oamenii săraci. Ambii au avut parte de o lecție de viață!

28 Apr. 2021, 06:13
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
28 Apr. 2021, 06:13 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Copiii au puțină experiență proprie, de aceea anume părinții le pun bazele unui viitor fericit. Prin urmare părinții trebuie să se dezvolte în permanență pentru a avea ce le oferi copiilor.

Într-o zi un bărbat înstărit a decis că fiul lui este suficient de mare încât să vadă realitatea dură a vieții, așa că l-a dus într-un sat uitat de lume pentru a-i arăta cum trăiesc oamenii săraci.

Tatăl a crezut că această experiență îl va determina pe fiul său să aprecieze ceea ce are.

Citiți întreaga poveste pentru a afla care au fost concluziile copilului…

Tatăl său a muncit foarte mult pentru a agonisi bani, luând-o de la zero. Dar a vrut ca fiul său să prețuiască ceea ce i se oferă și să înțeleagă care este diferența dintre cei săraci și cei bogați.

Așa că într-o bună zi au mers într-un sat uitat de lume, la o familie foarte săracă unde au petrecut mai multe zile.

Băiatul muncea alături de ceilalți, se culca și se trezea mai devreme, nu utiliza telefonul și computerul.

În drum spre casă tatăl l-a întrebat pe fiul său cum s-a simțit acolo?

– Tată, a fost grozav! – i-a răspuns băiatul.

Tatăl a rămas mulțumit de acest răspuns.

– Ai văzut cum trăiesc săracii? – l-a întrebat tatăl, crezând că băiatul va începe să vorbească despre cât de bine trăiesc ei, spre deosebire de cei săraci.

– Oh da! – a exclamat fiul.

– Ai învățat ceva nou? – l-a întrebat tatăl.

Fiul i-a răspuns:

– Am văzut că ei au patru câini, iar noi avem doar unul. Noi avem o piscină de 4 metri lungime, dar ei au un râu întreg. Noi avem felinare în grădină, iar ei au stelele care luminează pe cer. Noi avem o curte mică care este îngrădită cu sârmă și beton, în timp ce ei au câmpuri libere cât vezi cu ochii. Noi avem un gard înalt care să ne protejeze de dușmani, iar ei au mulți prieteni care se vor grăbi să-i ajute imediat!

Bărbatul a rămas fără cuvinte când a auzit răspunsul fiului său. Această călătorie s-a dovedit a fi foarte utilă și pentru el.

Apoi fiul a adăugat:

„Această călătorie mi-a arătat cât de săraci suntem cu adevărat”.

V-ați gândit vreodată la aceste întrebări? Oare adevărata fericire constă doar în bogăția materială? Fiecare persoană are punctul său de vedere. Dar această poveste va fi o lecție bună pentru noi toți! Acest copil a reușit să observe cele mai valoroase lucruri din viață.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală