Undă de şoc pe piaţa IT în SUA: Guvernul ia în calcul să intervină pentru a sparge Google în mai multe entităţi

14 Aug. 2024, 10:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
14 Aug. 2024, 10:30 // Bani și Afaceri //  bani.md

O tentativă rară de a desfiinţa Google al Alphabet Inc. este una dintre opţiunile luate în considerare de Departamentul de Justiţie după ce o hotărâre judecătorească istorică a constatat că societatea a gigant tech a monopolizat piaţa de căutare online, potrivit unor surse citate de FT.

Măsura ar fi prima încercare a Washingtonului de a desfiinţa o companie pentru monopol ilegal de la eforturile nereuşite de a desfiinţa Microsoft în urmă cu două decenii. Printre opţiunile mai puţin severe se numără forţarea Google să împărtăşească mai multe date cu concurenţii şi măsuri pentru a împiedica Google să obţină un avantaj neloial în ceea ce priveşte produsele AI, au declarat aceste persoane, care au cerut să nu fie identificate, discutând despre conversaţii private.

Cel mai probabil, guvernul va solicita interzicerea tipului de contracte exclusive care au fost în centrul cazului împotriva Google. În cazul în care Departamentul de Justiţie merge mai departe cu un plan de separare, cele mai probabile unităţi pentru cesionare sunt sistemul de operare Android şi browserul web Google Chrome, au spus sursele FT. De asemenea, oficialii se gândesc să încerce să forţeze o posibilă vânzare a AdWords, platforma pe care compania o utilizează pentru a vinde publicitate prin text, a declarat una dintre persoane.

Discuţiile Departamentului de Justiţie s-au intensificat în urma hotărârii judecătorului Amit Mehta din 5 august, conform căreia Google a monopolizat în mod ilegal pieţele de căutare online şi de anunţuri text. Google a declarat că va face apel la această decizie, dar Mehta a ordonat ambelor părţi să înceapă planurile pentru a doua fază a cazului, care va implica propunerile guvernului pentru restabilirea concurenţei, inclusiv o posibilă cerere de separare.

Acţiunile Alphabet au scăzut cu până la 2,5%, la 160,11 dolari, în tranzacţiile după închiderea şedinţei, înainte de a şterge unele pierderi.

Un purtător de cuvânt al Google a refuzat să comenteze cu privire la posibila soluţie. O purtătoare de cuvânt a Departamentului de Justiţie a refuzat, de asemenea, să comenteze.

Planul SUA va trebui să fie acceptat de Mehta, care va ordona companiei să se conformeze. O destrămare forţată a Google ar fi cea mai mare destrămare a unei companii americane de la desfiinţarea AT&T în anii 1980.

Procurorii Departamentului de Justiţie, care s-au consultat cu companiile afectate de practicile Google, şi-au exprimat îngrijorarea în discuţiile lor cu privire la faptul că poziţia dominantă a companiei în domeniul căutărilor îi oferă avantaje în dezvoltarea tehnologiei de inteligenţă artificială, au declarat persoanele respective. Ca parte a unui remediu, guvernul ar putea încerca să împiedice compania să forţeze site-urile web să permită ca conţinutul lor să fie utilizat pentru unele dintre produsele de inteligenţă artificială ale Google pentru a apărea în rezultatele căutărilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

22 Apr. 2025, 15:20
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  bani.md
22 Apr. 2025, 15:20 // Bănci şi Finanţe //  bani.md

Maib continuă să diversifice portofoliul de oportunități investiționale oferite clienților și anunță lansarea emisiunii a doua din cadrul programului trei de obligațiuni corporative. Produsul investițional este accesibil clienților maib începând cu 17 aprilie 2025. Noua  emisiune face parte dintr-un program ambițios, lansat în martie 2025, care presupune emiterea a 10 serii consecutive de obligațiuni corporative de clase diferite, fiecare în valoare de 150 de milioane de lei. 

Ce trebuie să știi despre cea de-a doua emisiune:

  • Perioada de subscriere: 20 de zile calendaristice;
  • Valoare nominală: 20 000 de lei per obligațiune;
  • Volum maxim: 7500 de obligațiuni;
  • Valoare totală: 150 de milioane de lei;
  • Dobândă: lunară, cu rată flotantă, ajustată anual;
  • Clasa obligațiunii: a VII-a (marja +1,5%);
  • Rata cuponului în primul an: 6,42% *.

*Notă: Conform Codului Fiscal, veniturile obținute din dobânzi sunt supuse impozitării.

Obligațiunile corporative sunt disponibile atât pentru persoanele fizice rezidente, cât și pentru cele nerezidente în Republica Moldova, iar cererea de subscriere poate fi depusă:

  • în orice sucursală maib
  • la oficiul intermediarului – Chișinău, str. 31 august 1989 nr. 127, maib park;
  • online, cu semnătură electronică avansată calificată. Lasă o cerere pe pagina oficială maib și vei fi contactat în scurt timp.

Procesul de subscriere se desfășoară după principiul „primul venit, primul servit”, iar maib își rezervă dreptul de a închide anticipat oferta în cazul subscrierii integrale. Până a depune cererea, este important ca investitorul să analizeze Prospectul de ofertă publică și informațiile aferente publicate pe pagina www.maib.md 

Maib rămâne dedicată să ofere produse și servicii financiare inovatoare, menite să satisfacă nevoile și obiectivele financiare ale clienților săi. Mai multe detalii despre această oportunitate de a investi, dar și despre caracteristicile obligațiunilor corporative maib află aici.

Investește în obligațiuni corporative maib și bucură-te de siguranță financiară și randament optim.

Tu conduci. maib

 
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTE
NO COMMENT | MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTE
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009