Unde merg moldovenii în vacanță? Peste 72% au ales Egipt. Încasările agențiilor de turism au crescut cu 20,7%

26 Mai 2021, 15:38
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Mai 2021, 15:38 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Cu toate că din cauza restricțiilor impuse din cauza Covid-19, numărul moldovenilor ce au plecat prin intermediul agențiilor de turism la odihnă peste hotare s-a redus cu patru mii, încasările din turismul emițător au crescut 20,7%. Peste 72% din cei plecați la odihnă peste hotare au ales Egiptul, scrie Economica.md.

În pofida restricțiilor de circulație impuse din cauza pandemiei la începutul anului în curs, în primul trimestru al anului curent veniturile companiilor turistice au crescut considerabil și se apropie de valorile înregistrate în anii 2018 și 2019.

Conform datelor publicate de Biroul Național de Statistică, în primele trei luni ale anului încasările totale ale agențiilor de turism și operatorilor turistici s-au cifrat la 184,4 milioane lei față de 164,4 milioane obținute în aceeași perioadă a anului trecut, înregistrând o creștere de 12,2%.

Creșterea veniturilor se datorează majorării încasărilor din turismul emițător cu 20,7%, de la 139 milioane la 168 milioane lei.

Egisptul a fost destinația preferată a moldovenilor,  72,3% din moldovenii care au mers la odihnă peste hotare în  primele trei luni ale anului au ales drept destinație Egiptul. În Ucraina au ajuns puțin peste 11% din turiștii moldoveni.

Creșterea este și mai remarcabilă dacă luăm în calcul că prin intermediul agențiilor de turism și operatorilor au plecat în străinătate doar 14,9 mii de persoane, cu patru mii sau 20,4% mai puțini față de ianuarie-martie 2020. Altfel spus, deși la odihnă au plecat mult mai puțin moldoveni, aceștia au achitat pentru sejururi sume mult mai însemnate de bani. Astfel, dacă un sejur peste hotare în ianuarie-martie anul trecut  a costat în medie 7,4 mii lei, în primele trei luni ale anului în curs un turist moldovean în medie a scos din buzunar pentru un sejur  11,3 mii lei.

Realitatea Live

21 Sept. 2021, 17:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Sept. 2021, 17:44 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Doi bărbați din Noua Zeelandă au fost arestați după ce au încercat să intre în statul Auckland, aflat la cel mai ridicat nivel de alertă COVID-19, având asupra lor 100.000 de dolari în bancnote și portbagajul plin de mâncare fast-food de la KFC, informează nzherald.co.nz.

Statul Auckland este în stare de alertă de nivel IV, iar restricțiile impuse din cauza pandemiei COVID-19 interzic livrările de mâncare și deschiderea restaurantelor. Încălcarea carantinei din Noua Zeelandă se pedepsește cu închisoare de până la șase luni sau amendă de până la 4.000 de dolari.

Cei doi bărbați au fost arestați după ce ar fi încercat să fugă de poliție în apropierea graniței statului Auckland. Poliția a anunțat că “ofițerii au văzut un vehicul suspect care se deplasa pe un drum de țară, iar după ce șoferul a observat autospeciala de poliție a întors mașina și a accelerat, încercând să scape”. La percheziție s-au găsit banii și “o cantitate mare de produse KFC”.

Ofițerii au fotografiat captura de bani, dar și produsele KFC reținute, aflate pe capota unei autospecialede poliție.

Șoferul și pasagerul mașinii vor apărea în fața instanței pentru încălcarea stării de alertă, însă poliția spune că cel mai probabil vor urma noi acuzații.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală