(FOTO/VIDEO) “Disneyland-ul turcesc”: Investiția de 750 de milioane de dolari de pe riviera turcească. Preț la bilete

26 Mai 2021, 15:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Mai 2021, 15:21 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Parcul tematic “The Land of Legends” din stațiunea Belek este un simbol al divertismentului și al aventurii din Turcia. Parcul, deschis în 2016, are cel puțin 97 de atracții și nu numai. În deschiderea parcului au fost investiți 750 de milioane de dolari și este construit de lanțul hotelier Rixos, conceptul acestuia fiind creat de Franco Dragone, fostul director de creație de la Cirque du Soleil.

“The Land of Legends este un hibrid între un parc ud și unul uscat, asemănător cu Port Aventura, parcul de distracție de lângă Barcelona”, a declarat Cem Tuna, General Manager al parcului tematic din Turcia. În anul 2019 au fost înregistrați 1 milion de vizitatori.

Parcul este împărțit în zone tematice. Odată cu parcul a fost deschis și primul hotel din Turcia special conceput pentru copii – The Land of Legends Kingdom Hotel, aflat în același complex cu parcul de distracții.În  același complex se găsește și un centru comercial cu magazine unor branduri renumite.

Parcul de distracții funcționează și pe timp de pandemie, în acest context, toate jucăriile din parc sunt dezinfectate după fiecare folosire, iar angajații sunt testați atunci când revin din concediu.

The Land of Legends are 40 de tobogane cu apă și mai mult de 20 de unități de divertisment și unități tematice.

Unele din atracțiile vedetă ale parcului sunt cele două roller-coastere: Hyper Coasterul, care ajunge la o înălțime de 62 m și atinge o viteză de 115 km/h și Typhoon Coasterul care urcă până la 43 m, înainte de a plonja în apă cu o viteză de 86 km/h.

În Țara Râsului, vizitatorii sunt întâmpinați de caracterele de desene animate Masha și Ursul. Aici puteți face poze cu personajele Masha și Ursul, le puteți vizita casa din pădure, puteți face un tur de 8 minute cu Taxi Boat, puteți cumpăra suveniruri din Cutia cu Jucării Masha sau puteți încerca mâncăruri delicioase în trenul restaurant în formă de urs.

O altă atracție a parcului este și cinematograful 5 D, care oferă vizitatorilor 12 efecte speciale.

Cât costă un bilet la The Land of Legends Park

Grupul Rixos Hotels oferă intrare liberă la parcul de distracții „The Land of Legends” tuturor turiștilor cazați în hotelurile lor – Rixos Premium Belek, Hotel Rixos Downtown Antalya, Rixos Premium Tekirova, Hotel Rixos Beldibi și Rixos Sungate.

Pentru turiștii care nu sunt cazați în lanțul hotelier Rixos există două tipuri de bilet la parcul de distracții The Land of Legends, un bilet pentru o zi – “All Day Ticket” și “Legendary Card” valabil un an cu intrări nelimitate.

Prețul standard pentru un bilet de o zi este, în general, de 60 dolari pentru un adult și 48 dolari pentru un copil (între 4 și 11 ani). Dar sunt și perioade cu reduceri: de exemplu, un bilet în luna mai 2021 costă 35 de dolari pentru un adult și 28 de dolari pentru un copil.

Acest bilet este valabil o zi și include intrarea în toate zonele tematice ale parcului. În plus, puteți beneficia de toate facilitățile puse la dispoziție cum ar fi: șezlong-uri, asistență din partea personalului sau puteți participa la spectacolele care au loc în ziua respectivă.

Prețul unui Legendary Card este de 165 de dolari pentru un adult și 132 dolari pentru copii (între 4-12 ani).

Cu acest card beneficiezi de intrări nelimitate pe parcursul unui an de zile, discount la achiziționarea unor activități cum ar fi: 25% discount la Dolphin Swim și Dolphin Encounter, 25% discount la Shark Seatrek și Mythical Journey sau turul cu bărcuța al canalului în stil venețian.

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală