(FOTO/VIDEO) “Disneyland-ul turcesc”: Investiția de 750 de milioane de dolari de pe riviera turcească. Preț la bilete

26 Mai 2021, 15:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Mai 2021, 15:21 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Parcul tematic “The Land of Legends” din stațiunea Belek este un simbol al divertismentului și al aventurii din Turcia. Parcul, deschis în 2016, are cel puțin 97 de atracții și nu numai. În deschiderea parcului au fost investiți 750 de milioane de dolari și este construit de lanțul hotelier Rixos, conceptul acestuia fiind creat de Franco Dragone, fostul director de creație de la Cirque du Soleil.

“The Land of Legends este un hibrid între un parc ud și unul uscat, asemănător cu Port Aventura, parcul de distracție de lângă Barcelona”, a declarat Cem Tuna, General Manager al parcului tematic din Turcia. În anul 2019 au fost înregistrați 1 milion de vizitatori.

Parcul este împărțit în zone tematice. Odată cu parcul a fost deschis și primul hotel din Turcia special conceput pentru copii – The Land of Legends Kingdom Hotel, aflat în același complex cu parcul de distracții.În  același complex se găsește și un centru comercial cu magazine unor branduri renumite.

Parcul de distracții funcționează și pe timp de pandemie, în acest context, toate jucăriile din parc sunt dezinfectate după fiecare folosire, iar angajații sunt testați atunci când revin din concediu.

The Land of Legends are 40 de tobogane cu apă și mai mult de 20 de unități de divertisment și unități tematice.

Unele din atracțiile vedetă ale parcului sunt cele două roller-coastere: Hyper Coasterul, care ajunge la o înălțime de 62 m și atinge o viteză de 115 km/h și Typhoon Coasterul care urcă până la 43 m, înainte de a plonja în apă cu o viteză de 86 km/h.

În Țara Râsului, vizitatorii sunt întâmpinați de caracterele de desene animate Masha și Ursul. Aici puteți face poze cu personajele Masha și Ursul, le puteți vizita casa din pădure, puteți face un tur de 8 minute cu Taxi Boat, puteți cumpăra suveniruri din Cutia cu Jucării Masha sau puteți încerca mâncăruri delicioase în trenul restaurant în formă de urs.

O altă atracție a parcului este și cinematograful 5 D, care oferă vizitatorilor 12 efecte speciale.

Cât costă un bilet la The Land of Legends Park

Grupul Rixos Hotels oferă intrare liberă la parcul de distracții „The Land of Legends” tuturor turiștilor cazați în hotelurile lor – Rixos Premium Belek, Hotel Rixos Downtown Antalya, Rixos Premium Tekirova, Hotel Rixos Beldibi și Rixos Sungate.

Pentru turiștii care nu sunt cazați în lanțul hotelier Rixos există două tipuri de bilet la parcul de distracții The Land of Legends, un bilet pentru o zi – “All Day Ticket” și “Legendary Card” valabil un an cu intrări nelimitate.

Prețul standard pentru un bilet de o zi este, în general, de 60 dolari pentru un adult și 48 dolari pentru un copil (între 4 și 11 ani). Dar sunt și perioade cu reduceri: de exemplu, un bilet în luna mai 2021 costă 35 de dolari pentru un adult și 28 de dolari pentru un copil.

Acest bilet este valabil o zi și include intrarea în toate zonele tematice ale parcului. În plus, puteți beneficia de toate facilitățile puse la dispoziție cum ar fi: șezlong-uri, asistență din partea personalului sau puteți participa la spectacolele care au loc în ziua respectivă.

Prețul unui Legendary Card este de 165 de dolari pentru un adult și 132 dolari pentru copii (între 4-12 ani).

Cu acest card beneficiezi de intrări nelimitate pe parcursul unui an de zile, discount la achiziționarea unor activități cum ar fi: 25% discount la Dolphin Swim și Dolphin Encounter, 25% discount la Shark Seatrek și Mythical Journey sau turul cu bărcuța al canalului în stil venețian.

Realitatea LiveȘedința Comisiei Electorale Centrale, din 14 iunie 2021
Secțiile de vot în diasporă: Curtea de Apel a reluat procesul de judecată
Ședința Consiliului de Integritate, din 14 iunie 2021
Un nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
14 Iun. 2021, 17:10
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2021, 17:10 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Victor Buzatu, un tânăr din raionul Ialoveni a început o afacere cu prepelițe încă în perioada studiilor de master. A lansat afacerea împreună cu alți 2 colegi din dorința de a face cât mai repede bani, însă după o perioadă a rămas singur, scrie AgroTV.

„A început demult, din 2014, atunci când eram studenți la master. Împreună cu doi colegi, am pornit afacerea, era un moment când ne-am regăsit la master cu mult timp liber și ne gândeam cu ce să ne ocupăm. A apărut această idee, după care a urmat o perioadă de analiză, două-trei săptămâni. Atunci eram mai tineri, ne doream cât mai repede să facem bani și aceasta era activitatea care ne promitea în cel mai scurt timp să ne întoarcem investițiile, respectiv, am decis să creștem prepelițe,”  afirmă Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu a lansat afacerea împreună cu alți doi colegi, însă cei doi au renunțat și Victor a rămas singur. Acum este ajutat de familie.

„Atunci când noi am început, ele promiteau să-și întoarcă investiția în cel mai scurt timp, pentru că ele cresc relativ repede, în 45 de zile noi avem păsările mature pe care le putem sacrifica. Un alt avantaj este și spațiu mic pentru creșterea lor. Într-o încăpere de 40 m, se poate de crescut o mie de prepelițe, inclusiv loc pentru păsări mature și tineret.”

Victor Buzatu vinde carne și ouă de prepeliță, iar sezonier vinde și păsări și pui vii.

„Noi valorificăm din ele în primul rând carnea proaspătă și ouăle pentru consum. Sezonier vindem pasărea vie sau puii mici, de obicei primăvara persoanele care au gospodării pot crește și prepelițe, dar anul împrejur noi valorificăm carnea și ouăle lor.”

Antreprenorul menționează că ouăle de prepeliță au o valoarea nutrițională ridicată, în special dacă sunt consumate crude.

„Produsul acesta, pe care noi îl considerăm oușoarele de aur, recomandăm să fie consumate în stare crudă, așa poate să ne ofere toate calitățile pe care le posedă. Odată ce noi deja le preparăm, se pierde puțin din ceea ce au în interior.”

Potrivit lui Victor, creșterea de prepelițe este o afacere profitabilă, dar trebuie planificată foarte bine. De asemenea, crescătorul de prepelițe a fost afectat și de pandemia de Coronavirus.

„Da, în general este o afacere profitabilă, doar că pandemia ne-a afectat și pe noi foarte mult, pentru că activitatea noastră este una sezonieră. În primul rând, noi simțim posturile religioase. Atunci când e post, cererea la produsele noastre scade esențial, mai ales în Postul Mare și cel de Crăciun. Pe lângă asta, este o afacere care se bazează pe nunți și cumetrii, sezonul ceremoniilor,” menționează Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu vinde carnea de prepeliță cu 130 de lei kilogramul, iar ouăle se vând cu un leu bucata.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo