(FOTO/VIDEO) “Disneyland-ul turcesc”: Investiția de 750 de milioane de dolari de pe riviera turcească. Preț la bilete

26 Mai 2021, 15:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Mai 2021, 15:21 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Parcul tematic „The Land of Legends” din stațiunea Belek este un simbol al divertismentului și al aventurii din Turcia. Parcul, deschis în 2016, are cel puțin 97 de atracții și nu numai. În deschiderea parcului au fost investiți 750 de milioane de dolari și este construit de lanțul hotelier Rixos, conceptul acestuia fiind creat de Franco Dragone, fostul director de creație de la Cirque du Soleil.

“The Land of Legends este un hibrid între un parc ud și unul uscat, asemănător cu Port Aventura, parcul de distracție de lângă Barcelona”, a declarat Cem Tuna, General Manager al parcului tematic din Turcia. În anul 2019 au fost înregistrați 1 milion de vizitatori.

Parcul este împărțit în zone tematice. Odată cu parcul a fost deschis și primul hotel din Turcia special conceput pentru copii – The Land of Legends Kingdom Hotel, aflat în același complex cu parcul de distracții.În  același complex se găsește și un centru comercial cu magazine unor branduri renumite.

Parcul de distracții funcționează și pe timp de pandemie, în acest context, toate jucăriile din parc sunt dezinfectate după fiecare folosire, iar angajații sunt testați atunci când revin din concediu.

The Land of Legends are 40 de tobogane cu apă și mai mult de 20 de unități de divertisment și unități tematice.

Unele din atracțiile vedetă ale parcului sunt cele două roller-coastere: Hyper Coasterul, care ajunge la o înălțime de 62 m și atinge o viteză de 115 km/h și Typhoon Coasterul care urcă până la 43 m, înainte de a plonja în apă cu o viteză de 86 km/h.

În Țara Râsului, vizitatorii sunt întâmpinați de caracterele de desene animate Masha și Ursul. Aici puteți face poze cu personajele Masha și Ursul, le puteți vizita casa din pădure, puteți face un tur de 8 minute cu Taxi Boat, puteți cumpăra suveniruri din Cutia cu Jucării Masha sau puteți încerca mâncăruri delicioase în trenul restaurant în formă de urs.

O altă atracție a parcului este și cinematograful 5 D, care oferă vizitatorilor 12 efecte speciale.

Cât costă un bilet la The Land of Legends Park

Grupul Rixos Hotels oferă intrare liberă la parcul de distracții „The Land of Legends” tuturor turiștilor cazați în hotelurile lor – Rixos Premium Belek, Hotel Rixos Downtown Antalya, Rixos Premium Tekirova, Hotel Rixos Beldibi și Rixos Sungate.

Pentru turiștii care nu sunt cazați în lanțul hotelier Rixos există două tipuri de bilet la parcul de distracții The Land of Legends, un bilet pentru o zi – “All Day Ticket” și “Legendary Card” valabil un an cu intrări nelimitate.

Prețul standard pentru un bilet de o zi este, în general, de 60 dolari pentru un adult și 48 dolari pentru un copil (între 4 și 11 ani). Dar sunt și perioade cu reduceri: de exemplu, un bilet în luna mai 2021 costă 35 de dolari pentru un adult și 28 de dolari pentru un copil.

Acest bilet este valabil o zi și include intrarea în toate zonele tematice ale parcului. În plus, puteți beneficia de toate facilitățile puse la dispoziție cum ar fi: șezlong-uri, asistență din partea personalului sau puteți participa la spectacolele care au loc în ziua respectivă.

Prețul unui Legendary Card este de 165 de dolari pentru un adult și 132 dolari pentru copii (între 4-12 ani).

Cu acest card beneficiezi de intrări nelimitate pe parcursul unui an de zile, discount la achiziționarea unor activități cum ar fi: 25% discount la Dolphin Swim și Dolphin Encounter, 25% discount la Shark Seatrek și Mythical Journey sau turul cu bărcuța al canalului în stil venețian.

Realitatea Live

08 Dec. 2023, 17:00
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Dec. 2023, 17:00 // Actual //  Lupu Eduard

Administrația fiscală elenă va invita peste 20.000 de contribuabili greci să explice cum reușesc să cheltuiască mai mult decât câștigă la începutul anului 2024, în condițiile în care verificările încrucișate extinse la peste 3,8 milioane de contribuabili cu venituri declarate sub 10.000 de euro au dus la depistarea unor discrepanțe între venituri și cheltuieli, scrie Kathimerini.

Contribuabilii în cauză vor fi nevoiți să ofere câteva detalii fiscului, întrucât surse din Ministerul Economiei și Finanțelor Naționale și din administrația fiscală afirmă că este imposibil să trăiești, de exemplu, cu 250.000 de euro pe an și să declari un venit de 10.000 de euro.

Potrivit informațiilor, în această etapă, administrația fiscală a solicitat mai multe detalii de la instituțiile bancare, deoarece în unele cazuri discrepanțele înregistrate sunt uluitoare. De exemplu, au fost identificați unii contribuabili cu venituri zero, care, pe baza datelor bancare, prezintă cheltuieli mari prin intermediul cardurilor, având în același timp remitențe mari în conturile pe care le dețin în străinătate.

După finalizarea verificărilor suplimentare, unii contribuabili vor primi o fișă de verificare, iar altora li se va cere să demonstreze că nu există încălcări fiscale.

Cei care nu vor reuși, se vor confrunta cu verificări pentru veniturile și cheltuielile pe cinci ani, în timp ce vor fi aplicate impozitele și amenzile prevăzute în cazurile de ascundere a materiei impozabile.

După cum a spus șeful Autorității Independente pentru Venituri Publice (AADE), Giorgos Pitsilis, un total de 80 de milioane de date au fost încrucișate în 3,8 milioane de declarații fiscale pentru 2022 cu venituri familiale anuale de până la 10.000 de euro. Au fost identificați în total 440.000 de contribuabili cu discrepanțe, dintre care 420.000 aveau discrepanțe minore și pot fi verificați într-o a doua fază.

Prin compararea veniturilor declarate cu costul vieții, înregistrat electronic, AADE a urmărit să îi identifice pe cei care își ascund veniturile reale. Datele din conturile bancare, plățile cu cardul, facturile de electricitate, telefonia mobilă și o serie de informații privind diverse plăți au fost comparate cu veniturile declarate de contribuabili.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău