Utilizatorii Twitter vor putea să modifice tweeturile după ce au fost postate. Compania lucrează la un buton de editare

06 Apr. 2022, 10:36
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
06 Apr. 2022, 10:36 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Twitter a confirmat că lucrează la un buton de editare care ar permite utilizatorilor să schimbe tweet-urile după ce acestea au fost postate, transmite BBC.

Aceasta vine după ce noul membru al consiliului de administrație, șeful Tesla, Elon Musk, i-a întrebat pe adepții săi într-un sondaj pe Twitter dacă doresc această funcție. Mulți utilizatori au cerut de mult timp un buton de editare, dar există îngrijorări cu privire la modul de executare.

Twitter a spus că va începe să testeze ideea în următoarele luni.

Echipa de comunicare a firmei de social media a postat pe Twitter: „Acum că toată lumea întreabă… da, lucrăm la o funcție de editare încă de anul trecut!

Utilizatorii Twitter Blue, serviciul de abonament al platformei, beneficiază de acces anticipat la funcțiile pe care le testează.

În cadrul unei funcții de editare, utilizatorii ar putea remedia greșelile de scriere sau erorile dintr-un tweet fără a pierde răspunsurile, retweeturile sau aprecierile pe care le-a câștigat deja.

Unul dintre reprezentanții companiei a menționat că aceasta este cea mai solicitată funcție de către utilizatori. Cu toate acestea, el a spus că compania explorează cum să construiască funcția „într-un mod sigur”.

„Fără lucruri precum limite de timp, controale și transparență cu privire la ceea ce a fost editat, Editarea ar putea fi folosită greșit pentru a modifica înregistrarea conversației publice”, a spus el. „Protejarea integrității acelei conversații publice este prioritatea noastră.”

În timpul unei discuții din 2018, fostul șef Twitter Jack Dorsey a spus că firma „probabil niciodată” nu va adăuga această funcție pe fondul preocupărilor legate de transparență.

Dar platformele rivale de socializare Facebook și Instagram permit deja utilizatorilor să-și editeze postările, iar noul șef al Twitter, Parag Agrawal, pare deschis la idee.

Elon Musk a început luni un sondaj după ce a dezvăluit că deține un pachet de 9,2% din acțiunile Twitter, ceea ce l-a transformat în cel mai mare acționar al companiei. Marți a fost numit în consiliul de administrație al Twitter. Sondajul a atras deja peste patru milioane de voturi.

Twitter a spus inițial că explorează un buton de editare pe 1 aprilie, dar a fost interpretat pe scară largă ca o glumă.

Realitatea Live

13 Apr. 2024, 14:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Apr. 2024, 14:33 // Actual //  Lupu Eduard

În Republica Moldova se câștigă cel ma mic salariul din Europa, echivalentul a 4 euro/oră (12 354 de lei salaiul mediu pentru anul 2023), dacă ar fi inclusă în clasament. Visual Capitalist a realizat o hartă “termică” care reprezintă salariul mediu orar (în euro), în Europa. Cu cât nuanța este mai albastră, cu atât salariul orar este mai mare. Aceasta este realizată pe baza datelor Eurostat privind costul forței de muncă, ce includ salarii și sporuri/ indemnizații.

Luxemburg, capitala serviciilor financiare din Europa, are cel mai mare salariu mediu (47,2 euro/oră) de pe continent. Țara are, de asemenea, cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume. Danemarca și Norvegia din Scandinavia au, de asemenea, salarii bune (42 euro/oră), deși Suedia (26 euro/oră) se situează mai degrabă la mijlocul clasamentului.

“Tendințele generale indică faptul că Europa de Nord și de Vest au salarii medii mai mari decât Europa de Sud și de Est, ceea ce reflectă diferențele dintre economii, bogăție și costul vieții”, notează Visual Capitalist.

Bulgaria înregistrează cel mai mic salariu mediu din acest set de date, de 8 euro/oră. Cu 10,4 euro pe oră,România se situează în acest clasament pe penultimul loc, aproape de media din Letonia, care are un salariu mediu pe oră de 10,7 euro. Ceva mai bine plătiți sunt ungurii (11 euro/ oră) și polonezii (11,9 euro/oră). Acest indicator a crescut ușor și în România, de la 8 euro/ oră în 2021 și 9 euro în 2022, după cum arată datele Eurostat.

Eurostat: Decalaje semnificative între statele UE

Costurile medii orare maschează decalaje semnificative între statele membre ale Uniunii Europene, notează Eurostat, în cele mai recente date, publicate luna trecută. Costul orar cu mâna de lucru cuprinde costurile cu salariile şi costurile non-salariale, precum contribuţiile sociale plătite de angajatori. Cele mai scăzute costuri orare cu forţa de muncă au fost înregistrate anul trecut în Bulgaria (9,3 euro), România (11 euro) şi Ungaria (12,8 euro), iar cele mai ridicate în Luxemburg (53,9 euro), Danemarca (48,1 euro) şi Belgia (47,1 euro), potrivit datelor publicate de Eurostat.

Costurile medii orare cu forţa de muncă în întreaga economie erau estimate anul trecut la 31,8 euro în UE şi la 35,6 euro în zona euro, comparativ cu 30,2 euro în UE şi 34 euro în zona euro, în 2022.

Sectoarele din Moldova au avut cele mai mari salarii în trimestrul patru al anului 2023?

informații și comunicații– 31,4 mii lei;

activități financiare și de asigurări – 25,7 mii lei;

producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat – 19,6 mii lei;

alte servicii – 16,8 mii lei;

sectorul administrație publică, apărare și asigurări sociale – 15,6 mii lei.

Unde sunt cele mai mici salarii?

activități de cazare și alimentație publică – 8,2 mii lei;

agricultură, silvicultură și pescuit – 8,8 mii lei;

activități de servicii administrative și activități de servicii suport – 9,7 mii lei;

artă, recreere și agrement – 10 mii lei;

operațiuni cu bunuri imobile – 10,4 mii lei.

Pe parcursul anului, numărul mediu al salariaților a crescut cu 0,6%.

Cele mai semnificative creșteri s-au înregistrat în:

activități de cazare și alimentație publică – cu 26%;

comerț cu ridicata și cu amănuntul; întreținerea și repararea autovehiculelor și a motocicletelor – cu 5,5%;

informații și comunicații – cu 4,8%.

Cele mai semnificative descreșteri s-au înregistrat în activitățile:

industria extractivă – cu 8,7%;

tranzacții imobiliare – cu 7,3%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău