Va moşteni Harry ceva din averea Prinţului Philip? Trei nume surprinzătoare apar în testament

01 Iun. 2021, 17:02
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
01 Iun. 2021, 17:02 // Au Bani //  MD Bani

După decesul Prințului Philip, majoritatea avearii va reveni familiei sale. Averea sa era estimată la 30 de milioane de lire sterline. Pe lângă familie, Prințul Philip a mai scris câteva nume în testamentul său.

Este vorba despre angajații săi,  secretarul său privat Archie Miller Bakewell, pajul său, William Henderson, şi valetul Stephen Niedojadlo. Toţi cei trei bărbaţi au avut un rol important în ultimii ani de viaţă ai prinţului decedat la vârsta de 99 de ani, secretarul Bakewell obişnuind chiar să-l înlocuiască pe Philip la anumite evenimente la care prinţul nu putea să ajungă, scrie Ok Magazine..

Cei trei bărbaţi au avut chiar şi onoarea de a fi incluşi în cortegiul funerar la înmormântarea din luna aprilie a Prinţului Philip, alături de membri bărbaţi ai familiei regale. Nu este un lucru chiar obişnuit ca membrii familiei regale să-şi includă angajaţii în testament, aşa că acest lucru spune multe despre generozitatea lui Philip.

Cât despre familia lui imediată, cel mai fericit beneficiar al averii sale va fi, cu siguranţă, nepotul Harry, cel care se plângea în interviul acordat lui Oprah că a fost lăsat pe dinafară din punct de vedere financiar de către familia sa.

Mulţi dintre cei care l-au cunoscut pe Prinţul Philip sunt de acord că acesta nu este genul de bunic care să-şi pedepsească nepotul pentru răzvrătire, scoţându-l din testament.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 15:15
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 15:15 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Transferurile instant zilnice ale moldovenilor se ridică la 2,6 milioane de lei, constată guvernatoarea BNM, Anca Dragu, care a participat astăzi la lansarea Campaniei Naționale Fără Cash.

„Împreună lucrăm la acest concept de acces mai ușor la plăți și la servicii bancare și, în general, la dezvoltarea țării și crearea unor perspective mai simple de facilitare a businessului și a tranzacțiilor pentru toți cetățenii Moldovei”, a subliniat Anca Dragu.

Guvernatoarea BNM a făcut referire la cele mai recente proiecte ale Băncii Naționale, care deja se bucură de succes. În context, a fost menționată înaintarea cererii de aderare a Republicii Moldovei la Zona Unică în Plăți în Euro (SEPA), care este în proces de examinare, dar și lansarea, în luna martie, a Sistemului de Plăți Instant MIA.

„Până ieri, avem înregistrate 124 118 de plăți și 115 milioane de lei transferați – câte 2900 de plăți și 2,65 mil de lei transferați pe zi. Sunt cifre care arată că MIA este un succes pentru sistemul nostru bancar. Aducem cetățenilor Republicii Moldova posibilitatea plăților sigure, rapide și cu costuri din ce în ce mai reduse. Avem comisioane de zero lei pentru plățile instant de până la cinci mii de lei. Plățile au devenit foarte accesibile” a spus Anca Dragu.

Anul trecut, numărul cardurilor în circulație a depășit numărul populației din Republica Moldova, constituind cifra de 3 292 564. Totodată, pe parcursul anilor 2019-2023 numărul și valoarea plaților fără numerar au crescut în fiecare an în medie cu 40,4% și respectiv 37,9%.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău