(FOTO) Cine a fost Ducesa de Alba? Titluri nobiliare, căsătoria la 85 de ani și averea impresionantă

02 Iun. 2021, 05:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iun. 2021, 05:35 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Ducesa de Alba a fost una dintre cele mai bogate aristocrate ale lumii și cea mai bogată din Spania. Averea ei se estima la 3,5 miliarde de euro.

Despre propritățile ei se spunea că puteai călători din nordul în sudul Spaniei, fără a-i părăsi proprietatea. Ducesă de Alba a fost cea mai extravagantă aristocrată a Spaniei, care a adorat să încalce regulile. A fost prietenă cu Prinţesa Grace de Monaco, cu Jackie Kennedy, Walt Disney, Audrey Hepburn şi Yves Saint Laurent.
Potrivit Cărții Recordurilor, Ducesa a avut cele mai multe titluri nobiliare din lume – peste 50. Ea vorbea 5 limbi. Născută în Madrid în martie 1926, Maria del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart y Silva a devenit capul puternicei Case de Alba, iar mai târziu avea să devină o apropiată a Prinţesei Margaret a Angliei, despre cele două femei spunându-se că se asemănau prin caracterul lor rebel.

Ducei îi plăceau bărbații arătoși, care nu erau aristocrați. Ducesa s-a căsătorit pentru prima dată la vârsta de 21 de ani , în 1947, cu Pedro Luis Martinez de Irujo y Artacoz, iar nunta ei a fost la acea vreme cea mai luxoasă din lume. Cuplul a plecat într-o lună de miere care a durat 6 luni. Îndrăgostiții au ales  o vacanţă în Los Angeles, unde s-au bucurat de timp petrecut în compania unor staruri precum Marlene Dietrich, Charlie Chaplin şi Marilyn Monroe.

Din acest mariaj, Ducesa a avut şase copii – dar soţul ei a murit în 1972. La acea vreme, îndurerata văduvă deţinea deja atâta pământ cât suprafaţa Principatului Monaco de 170 de ori! La şase ani de la pierderea soţului, Ducesa s-a căsătorit cu un bărbat cu 11 ani mai tânăr decât ea – Jesus Aguirre y Ortiz de Zarate, un fost preot catolic. Afişând ţinute extravagante, Ducesa nu s-a ferit să spună că acest al doilea mariaj a fost cea mai fericită perioadă a vieţii sale. Culmea este, însă, că şi cel de-al doilea soţ a murit, lăsând-o văduvă a doua oară, în 2001.

Ducesa s-a căsătorit şi a treia oară, la vârsta de 85 de ani, de această dată cu un toyboy. Ducesa a împărţit averea încă din 2011, cu trei ani înainte de moartea ei, iar soţul a semnat un act prin care renunţa la orice drept asupra averiii sale. Cayetana s-a stins din viaţă pe 19 noiembrie 2014, la vârsta de 88 de ani.

 

 

Realitatea Live

28 Sept. 2021, 18:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Sept. 2021, 18:25 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a atacat în judecată pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Ea crede că el a calomniat-o, spunând că „Vlah și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia” și că „oficialii corupți nu au naționalitate”, scrie nokta.md.

Vlah cere de la Grosu scuze publice și o recompensă de 200 de mii de lei ca despăgubire pentru prejudiciul moral cauzat prin declarațiile sale.

„Știm cum se comportă Irina Vlah și fratele ei, am auzit despre comportamentul ei. Ea și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia. Știm despre asta, vă pot spune un lucru, că pentru noi oficialii corupți nu au naționalitate”, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu la o întâlnire cu alegătorii din 6 iulie curent, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Irina Vlah consideră că, prin declarațiile sale, Igor Grosu a indus în eroare opinia publică și i-a prejudiciat imaginea.

Potrivit sursei citate, Irina Vlah a intentat un proces împotriva lui Igor Grosu în luna august.

Prima ședință de judecată este programată pe 24 noiembrie curent, ora 15:00, judecătoare fiind Mămăligă Natalia.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală