Vânătoarea de oligarhi ruşi a ajuns la miliardarul Roman Abramovici. Lovitură în plin pentru Chelsea

10 Mart. 2022, 16:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
10 Mart. 2022, 16:57 // Au Bani //  MD Bani

Potrivit presei internaționale, miliardarul rus Roman Abramovici nu mai poate vinde clubul Chelsea în urma sancţiunilor aplicate de guvernul britanic.

Potrivit The Sun, clubul sportiv a fost lovit de sancţiuni în această dimineaţă, după ce oligarhului i s-au îngheţat bunurile şi i s-a interzis să circule sau să facă afaceri în Marea Britanie. În acest context, Chelsea a primit o licenţă specială de la guvern pentru a continua să joace, permiţând începerea meciului din această seară împotriva lui Norwich.

Fanii care au cumpărat deja bilete vor putea participa în continuare la meciuri, dar clubului i se va interzice să vândă bilete. De asemenea, Chelsea nu va mai putea vinde niciun produs oficial direct din shopurile sale.

Unele dintre singurele surse de venit rămase vor fi vânzarea de produse alimentare fanilor de la Stamford Bridge şi drepturile de difuzare.

Săptămâna trecută, Abramovici a scos clubul de fotbal în vânzare pentru o sumă de peste 2 miliarde de lire sterline. Noua rundă de sancţiuni de astăzi va împiedica vânzarea clubului, cu excepţia cazului în care miniştrii o vor permite în mod expres.

Conform termenilor licenţei – care expiră pe 31 mai – jucătorii şi personalul pot fi încă plătiţi, dar lui Abramovici i se interzice să mai pompeze bani în club, lăsând viitorul echipei Chelsea sub semnul întrebării, scrie ZF. Acest lucru va însemna probabil o îngheţare efectivă a salariilor pentru vedetele cărora nu li se vor acorda noi contracte.

Abramovici se numără printre cei şapte apropiaţi ai lui Putin sancţionaţi astăzi într-un efort colectiv din partea Occidentului de a stopa războiul din Ucraina. Afaceristul are o avere netă de 9,4 miliarde de lire sterline şi un portofoliu extins de proprietăţi în Marea Britanie – pe care nu le mai poate vizita după ce i s-a interzis călătoria în Regat.

Abramovici – care a vândut un pachet de 73% din compania petrolieră rusă Sibneft pentru 9,87 miliarde de lire sterline în 2005 – nu a fost încă sancţionat de SUA sau UE.

Amintim că, în urma invaziei Ucrainei, Rusia, dar și mai mulți oligarhi ruși, apropiați ai lui Putin s-au ales cu sancțiuni din partea Occidentului.

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău