(VIDEO) A mers la Imperiul Leilor! Diana Ivanov, antreprenoarea din Republica Moldova, caută finanțare în România

21 Mart. 2022, 14:35
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Mart. 2022, 14:35 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Diana Ivanov în vârstă de 26 de ani este o antreprenoare din Republica Moldova care a lansat platforma KIDDO. Prin intermediul ei, părinții se pot conecta la o rețea de bone instruite în prealabil de compania sa. Acum Diana Ivanov încearcă să se lanseze în România și are 300.000 de euro, bani pe care a încercat să-i obțină de la finanțatorii de la „Imperiul Leilor”. Chiar dacă investitorii au apreciat potențialul afacerii, leii nu s-au grăbit să ofere finanțare, considerând că a supraevaluat afacerea.

Sute de părinți din Republica Moldova au beneficiat deja de serviciile ei, iar acum speră să aibă cel puțin același succes în România. Pentru asta, e gata să atragă femei care s-au întors din străinătate, din cauza pandemiei, și care nu se pot reprofila. Studenții care au timp liber și femeile aflate în concediu de creștere a copiilor sunt alte persoane care pot fi pregătite pentru a deveni babysitter.

Părinții plătesc 15 euro pe lună pentru servicii de babysitting, iar bonele achită 99 de euro pe an pentru instruire și conectarea cu părinți care au nevoie de serviciile lor.

Antreprenoarea are nevoie de 300.000 de euro în schimbul a 12% din acțiuni. Din păcate, Leii de la „Imperiul Leilor” sunt de părere că afacerea ei, chiar dacă răspunde unei nevoi reale, este supraevaluată.

Dragoș a înțeles potențialul uriaș al afacerii, însă nu crede că există suficienți lucrători în acest tip de serviciu, într-o piață a muncii atât de dificilă cum e cea din România.

Realitatea Live

01 Oct. 2023, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Oct. 2023, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Conform datelor recente publicate de Banca Națională a Republicii Moldova, persoanelor fizice din țară li s-au transferat mijloace bănești în valoare de 463,62 milioane USD în al treilea trimestru al anului curent, prin intermediul băncilor licențiate și sistemelor de remitere de bani. Această sumă reflectă o scădere cu 3,9% în comparație cu trimestrul II al anului 2022.

Dintre aceste transferuri, 357,72 milioane USD au fost realizate prin intermediul sistemelor de remitere de bani, bazate pe date brute. În ceea ce privește originea geografică a transferurilor, cele din țările Uniunii Europene au înregistrat o creștere de 13,3%, reprezentând 54,4% din total. În schimb, transferurile din țările Comunității Statelor Independente (CSI) au scăzut cu 43,4%, revenindu-le o pondere de 13,5%. Transferurile din alte țări au constituit 32,1% din total, înregistrând o ușoară scădere de 0,5%.

În ceea ce privește proveniența transferurilor, Germania (cei mai mulți moldoveni preferă să muncească în Germania urmare a câștigurilor mai mari față de alte state) a ocupat prima poziție cu o pondere de 14,1%, în valoare de 65,60 milioane USD, reflectând o creștere de 17,7% față de trimestrul II al anului 2022. Transferurile din Israel au totalizat 64,59 milioane USD, menținându-se la un nivel aproape similar cu aceeași perioadă a anului precedent. În schimb, transferurile din Rusia au înregistrat o scădere semnificativă de 44,6%, totalizând 59,53 milioane USD, iar cele din Franța au crescut cu 13,4%, atingând suma de 43,8 milioane USD.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău