VIDEO Carieră la 20 de ani, cu familie și copii? Sfaturile unui consultant în dezvoltare personală

06 Ian. 2022, 11:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Ian. 2022, 11:56 // Actual //  Lupu Eduard

Vrem să avansăm în carieră, dar am vrea și o familie și copii. Dilema multor tineri care se află la început de drum. Când luăm o astfel de decizie care ne poate schimba viața trebuie luate în considerare câteva aspecte esențiale, pentru a evita regretele de mai târziu. Primul pas, o listă a ceea ce avem nevoie plus o listă a ceea ce ne dorim, dar nu este doar așa de simplu.

Stela Toderașcu este „coach pentru dezvoltarea carierei și dezvoltare personală” și a vorbit pentru G4Media/ENTR în primul rând din proprie experiență.

Ea și-a povestit experiența cu primul copil – în perioada studenției; experiență grea dar și cu avantaje; comparativ apoi, despre decizia de a naște al doilea copil la 40 de ani.

Tinerilor le recomand să se gândească la ierarhia nevoilor proprii: dacă prima nevoie este siguranța financiară, le va fi greu să se focuseze și pe rolul de părinte și pe a aduce un venit sustenabil pentru întreaga familie”, spune aceasta.

În ceea ce privește rolul de mamă, trebuie gândit foarte bine, fiindcă:

la o vârstă fragedă ai și alte nevoi: ai nevoie de expunere socială, ai prieteni cu care vrei să te vezi. Ai nevoie să-ți împarți timpul de 100% în mai multe bucăți: cât la sută ești mamă, cât la sută ești prietenă, cât la sută ești femeie, soție; cât la sută ești profesionist. Și când le aduni și îți dai seama că nu îți ajung orele din zi să le faci pe toate, poți să ajungi la o frustrare, care după aceea se reflectă urât, ori asupra vieții profesionale, ori personale. Și atunci este foarte important când facem această alegere să o facem asumat, să ne gândim foarte bine cât timp putem aloca pentru fiecare rol. Viața de părinte este extraordinară și copiii ne aduc bucurii enorme dar vin și cu o responsabilitate foarte mare”, a spus Stela Toderașcu.

Tot ea mai subliniază că decizia de a avea copii trebuie asumată și susținută de ambii parteneri, tocmai pentru a fi împărțite apoi, în mod sănătos pentru întreaga familie, sarcinile și responsabilitățile.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:21 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este o țara neutră și pașnica, însă țara noastră are un sector de apărare foarte slab, a comentat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declarațiile de săptămâna trecută a oficialilor occidentali de a înarma Republica Moldova la standardele NATO.

Președinta a precizat că nu a avut discuții concrete pe acest subiect și că a văzut doar în presă declarațiile.

Cert este că Moldova are un sector de apărare destul de slab și trebuie consolidat, fortificat. Primim asistență din parte Uniunii Europene prin așa numita inițiativă de Pace și în discuțiile cu conducerea armatei o sa vedem dacă sunt alte necesități pe care le-am putea satisface din aceste ajutoare”, a explicat Sandu.

Moldova ar trebui să fie „echipată la standardele NATO” pentru a se proteja împotriva amenințării unei invazii rusești, a declarat ministrul de externe Liz Truss săptămâna trecută.

Truss a spus pentru Telegraph că sunt în curs de desfășurare discuții cu aliații despre cum poate NATO să ajute națiunile mici să se apere.

Diplomatul a mai spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin a păstrat „ambițiile de a crea o Rusiei mai mare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău