(VIDEO) CCI a premiat cei mai buni producători de vin de casă. Cine sunt învingătorii concursului „Polobocul de Aur”

01 Oct. 2021, 15:48
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
01 Oct. 2021, 15:48 // Actual //  MD Bani

Astăzi, 1 octombrie 2021, la Chișinău a avut loc ceremonia de premiere a învingătorilor concursului pentru cel mai bun vin de casă „Polobocul de aur”, organizat de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM).

Potrivit organizatorilor, festivalul „Polobocul de Aur” se organizează anul începând cu anul 2002 și are drept scop reliefarea culturii vitivinocole.

Președintele Camerei de Comerț, Sergiu Harea a fost cel care a deschis evenimentul cu un cuvânt de salut și a mulțumit tuturor participanților, organizatorilor, dar și degustatorilor acestui concurs, dar totodată a menționat că, pe an ce trece, crește interesul de a participa la acest concurs.

„Mă bucur să fiu astăzi la un eveniment consacrat celor care muncesc și produc vinuri bune. Din păcate anul 2020 a fost marcat de pandemie și nu ne-a permis să organizăm concursul, dar în acest an am decis să organizăm acest concurs, iar interesul a fost foarte mare. La faza inițială, au participat 20 de raioane unde au fost prezentate peste 400 de mostre, iar în final au fost desemnate 97 cele mai bune probe. Aduc sincere mulțumiri comitetului organizatoric , dar și degustatorilor”.

În final, membrii comitetului organizatoric și al celui de degustare au desemnat 9 învingători, după cum urmează:

  • Simion Plugaru, Nominalizarea: Vin produs din struguri pentru vin, specia Vitis Vinifera, anul de roadă 2020, Categoria: Cel mai bun vin alb;
  • Valeriu Popa, Nominalizarea: Vin produs din struguri pentru vin, specia Vitis Vinifera, anul de roadă 2020, Categoria: Cel mai bun vin roşu;
  • Nicolae Timofei, Nominalizarea: Vin produs din struguri pentru vin, specia Vitis Vinifera, anul de roadă 2020, Categoria: Cel mai bun vin rose;
  • Vasilii Niagov, Nominalizarea: Vin din soiuri hibride și din specia Vitis Labrusca, Categoria: Cel mai bun vin alb;
  • Afanasii Bozbei, Nominalizarea: Vin din soiuri hibride și din specia Vitis Labrusca, Categoria: Cel mai bun vin roșu;
  • Ion Tudoreanu, Nominalizarea: Vin de casă maturat minim 12 luni, Categoria: Cel mai bun vin alb;
  • Domnului Dumitru Vulpe, Nominalizarea: Vin de casă maturat minim 12 luni, Categoria: Cel mai bun vin roșu;
  • Filip Pohilenco, Nominalizarea: Vin licoros, Categoria: Cel mai bun vin roșu;
  • Adrian Chivriga, Nominalizarea: Vin din soiuri autohtone și soiuri de selecție nouă, Categoria: Cel mai bun vin roșu.

Câștigătorii au fost premiați cu câte o diplomă de onoare și cu Trofeul principal al concursului „Polobocul de aur”.

Totodată, la evenimentul desfășurat astăzi, Constantin Olaru, degustator din cadrul Călărași Divin SRL, a declarat că asemenea festivaluri stimulează vinificatorii să lucreze.

„Este regretabil că al doilea an consecutiv nu putem prezenta vinul nostru în piața Marii Adunării Naționale. Dar este îmbucurător faptul că Camera de Comerț organizează asemenea concurs care stimulează vinificatorii să lucreze. Mă bucur că creștem și sunt tot mai mulți doritori de a participa”, a declarat Constantin Olaru, degustator din cadrul Călărași Divin SRL.

Realitatea Live

02 Iul. 2025, 16:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
02 Iul. 2025, 16:22 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Dosarul fraudelor de la sanatoriul „Speranța” din Vadul lui Vodă avansează cu pași mici, după ce Curtea de Apel Chișinău a respins recursul Procuraturii și a menținut arestul la domiciliu pentru directoarea instituției, Olga Arseni, directorul adjunct și un intermediar. Decizia, pronunțată pe 1 iulie, confirmă hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, care pe 12 iunie schimbase arestul preventiv în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Procurorii contestă măsura, invocând riscuri de influențare a martorilor, distrugere de probe și obstrucționarea anchetei. Până în prezent, anchetatorii au audiat angajați ai sanatoriului, au ridicat documente contabile și au trimis multiple interpelări către instituții publice. Investigația, spun procurorii, este abia la jumătate, iar volumul de probă ce urmează a fi administrat necesită limitarea libertății acuzaților.

Arseni și complicii săi au fost reținuți pe 27 mai, sub acuzațiile de corupere pasivă, trafic de influență și delapidarea averii străine. Potrivit Centrului Național Anticorupție, directoarea ar fi cerut mită între 10.000 și 40.000 de lei pentru aranjarea licitațiilor publice și pentru a tolera nereguli grave în gestionarea sanatoriului. De asemenea, o parte din plățile făcute de pacienți pentru tratamente balneare nu era trecută în contabilitate, banii fiind deturnați în scopuri personale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO