(VIDEO) „Clădirea cu gaură pentru oameni bogați” – cea mai înaltă clădire circulară din lume. Are 33 de etaje

30 Sept. 2021, 13:01
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Sept. 2021, 13:01 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Luna aceasta, în sudul Chinei s-a deschis cea mai înaltă clădire circulară din lume. Aceasta are cu 33 de etaje, o înălțime de 138 de metri, și o suprafață de 85.000 de metri pătrați de spații de birouri.

Proiectat de arhitectul italian Joseph di Pasquale, Cercul este sediul central al conglomeratului chinez Hongda Xingye Group și noua casă a Guangdong Plastic Exchange (GDPE), cel mai mare centru comercial din lume pentru materii prime plastice.

În timp ce observatorii obișnuiți ar putea asemăna cercul cu aluatul prăjit sau cu moneda antică, comentând în site-ul de proiectare Dezeen, Di Pasquale a afirmat:

„[Este] este inspirat de puternica valoare iconică a discurilor de jad și tradiția numerologică a feng shui, în special, discul dublu de jad (bi-disc) este simbolul regal al dinastiei chineze antice care a domnit în această zonă în jurul a 2000 de ani în urmă,”

Interpretările alternative spun că designul sugerează discuri de jad sau cu construcția sa cu două straturi, numărul și simbolul infinit.

Clădirea este cunoscută ca „cercul bogat al oamenilor bogați” și are o gaură de 47 de metri lățime.

Un rezident local a descris clădirea ca fiind „unică”, dar unii internauți au spus că este un simbol grosolan al bogăției și l-au poreclit „Cercul Tuhao” sau „Clădirea de monede din cupru”.

Clădirea Guangzhou Circle cu 33 de etaje este proiectată să semene cu un disc antic de jad chinezesc.

Devine un punct de reper al orașului Guangzhou, în ciuda faptului că se află în mijlocul unei suburbii, la 40 de minute distanță de cartierul central de afaceri.

Costul clădirii se estimează la aproximativ 70 de milioane de yuani (7 milioane de lire sterline). Aceasta este înconjurată de 8.920 de plăci de cupru.

Realitatea Live

07 Feb. 2023, 17:34
 // Categoria: Slider // Autor:  Lupu Eduard
07 Feb. 2023, 17:34 // Slider //  Lupu Eduard

Deputatul PAS, Oazu Nantoi a declarat într-un interviu pentru publicația rusă komersant că Vitalii Igantiev (pretinsul ministru de Externe de la Tiraspol n.r) poate fi arestat în cazul în care va veni la Chișinău.

Parlamentul de la Chișinău a aprobat legea criticată de Kremlin și Tiraspol prin care sunt introduse pedeapse penale pentru separatism.

Regimul de la Tiraspol a calificat noile prevederi din Codul Penal drept „norme represive împotriva transnistrenilor” și un „act de agresiune” care pune în pericol reglementarea conflictului transnistrean. Potrivit unei declarații emise de așa-numitul minister de externe al republicii nerecunoscute, practic orice locuitor al regiunii ar putea să fi urmărit penal acum.

Modificările la Codul Penal au fost propuse de 16 deputați PAS, printre care și președintele parlamentului, Igor Grosu, și prevăd pedepse cu închisoarea pentru infracțiuni ca separatismul, finanțarea separatismului, incitarea la separatism, complot împotriva R. Moldova, colectarea și sustragerea informațiilor care ar putea dăuna suveranității, independenței și integrității țării.

Astfel, potrivit modificărilor aprobate, acțiunile de separatism săvârșite de persoane fizice se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 5 ani. Dacă sunt comise de persoane juridice, cu o amendă de 150.000-250.000 de lei și privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau lichidarea persoanei juridice.

Instigarea la acțiuni de separatism făcută de o persoană fizică se pedepsește cu până la 3 ani de închisoare sau amendă, de la 35.000 la 75.000 de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții sau de a exercita o anumită activitate timp de 2-5 ani. Persoanele juridice vor fi pedepsite cu amendă de la 100.000 la 150.000 de lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea.​

Finanțarea acțiunilor de separatism de către o persoană fizică se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate între 6 și 12 ani. În cazul persoanelor juridice, amenda este de 600.000-750.000 de lei, cu lichidare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău