(VIDEO) „Clădirea cu gaură pentru oameni bogați” – cea mai înaltă clădire circulară din lume. Are 33 de etaje

30 Sept. 2021, 13:01
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
30 Sept. 2021, 13:01 // Au Bani //  MD Bani

Luna aceasta, în sudul Chinei s-a deschis cea mai înaltă clădire circulară din lume. Aceasta are cu 33 de etaje, o înălțime de 138 de metri, și o suprafață de 85.000 de metri pătrați de spații de birouri.

Proiectat de arhitectul italian Joseph di Pasquale, Cercul este sediul central al conglomeratului chinez Hongda Xingye Group și noua casă a Guangdong Plastic Exchange (GDPE), cel mai mare centru comercial din lume pentru materii prime plastice.

În timp ce observatorii obișnuiți ar putea asemăna cercul cu aluatul prăjit sau cu moneda antică, comentând în site-ul de proiectare Dezeen, Di Pasquale a afirmat:

„[Este] este inspirat de puternica valoare iconică a discurilor de jad și tradiția numerologică a feng shui, în special, discul dublu de jad (bi-disc) este simbolul regal al dinastiei chineze antice care a domnit în această zonă în jurul a 2000 de ani în urmă,”

Interpretările alternative spun că designul sugerează discuri de jad sau cu construcția sa cu două straturi, numărul și simbolul infinit.

Clădirea este cunoscută ca „cercul bogat al oamenilor bogați” și are o gaură de 47 de metri lățime.

Un rezident local a descris clădirea ca fiind „unică”, dar unii internauți au spus că este un simbol grosolan al bogăției și l-au poreclit „Cercul Tuhao” sau „Clădirea de monede din cupru”.

Clădirea Guangzhou Circle cu 33 de etaje este proiectată să semene cu un disc antic de jad chinezesc.

Devine un punct de reper al orașului Guangzhou, în ciuda faptului că se află în mijlocul unei suburbii, la 40 de minute distanță de cartierul central de afaceri.

Costul clădirii se estimează la aproximativ 70 de milioane de yuani (7 milioane de lire sterline). Aceasta este înconjurată de 8.920 de plăci de cupru.

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău