(VIDEO) „Clădirea cu gaură pentru oameni bogați” – cea mai înaltă clădire circulară din lume. Are 33 de etaje

30 Sept. 2021, 13:01
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Sept. 2021, 13:01 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Luna aceasta, în sudul Chinei s-a deschis cea mai înaltă clădire circulară din lume. Aceasta are cu 33 de etaje, o înălțime de 138 de metri, și o suprafață de 85.000 de metri pătrați de spații de birouri.

Proiectat de arhitectul italian Joseph di Pasquale, Cercul este sediul central al conglomeratului chinez Hongda Xingye Group și noua casă a Guangdong Plastic Exchange (GDPE), cel mai mare centru comercial din lume pentru materii prime plastice.

În timp ce observatorii obișnuiți ar putea asemăna cercul cu aluatul prăjit sau cu moneda antică, comentând în site-ul de proiectare Dezeen, Di Pasquale a afirmat:

„[Este] este inspirat de puternica valoare iconică a discurilor de jad și tradiția numerologică a feng shui, în special, discul dublu de jad (bi-disc) este simbolul regal al dinastiei chineze antice care a domnit în această zonă în jurul a 2000 de ani în urmă,”

Interpretările alternative spun că designul sugerează discuri de jad sau cu construcția sa cu două straturi, numărul și simbolul infinit.

Clădirea este cunoscută ca „cercul bogat al oamenilor bogați” și are o gaură de 47 de metri lățime.

Un rezident local a descris clădirea ca fiind „unică”, dar unii internauți au spus că este un simbol grosolan al bogăției și l-au poreclit „Cercul Tuhao” sau „Clădirea de monede din cupru”.

Clădirea Guangzhou Circle cu 33 de etaje este proiectată să semene cu un disc antic de jad chinezesc.

Devine un punct de reper al orașului Guangzhou, în ciuda faptului că se află în mijlocul unei suburbii, la 40 de minute distanță de cartierul central de afaceri.

Costul clădirii se estimează la aproximativ 70 de milioane de yuani (7 milioane de lire sterline). Aceasta este înconjurată de 8.920 de plăci de cupru.

Realitatea Live

23 Mai 2022, 10:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Mai 2022, 10:05 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Lanțul de denim Levi Strauss & Co a decis să părăsească în sfârșit piața rusă după 29 de ani de activitate. Potrivit Kommersant, compania a oprit livrările de mărfuri și caută cumpărători pentru afacerile cu amănuntul. În acest context, partenerii de franciză ai companiei americane vor putea stabili importuri paralele de Levi’s în ţară, spun experţii.

Potrivit sursei citate, compania caută cumpărători pentru o parte din magazinele sale din Federația Rusă. De asemenea, a oprit livrările de mărfuri și intenționează să-și vândă stocurile prin intermediul altor site-uri.

Unul dintre potențialii cumpărători ai magazinelor Levi’s din Federația Rusă ar fi Turkish Fiba Holding A.S.

Levi Strauss & Co a fost fondat în 1853. Primul magazin din Rusia a fost deschis în 1993. În prezent, în țară există aproximativ 90 de magazine Levi’s, dintre care unele pot fi francizate. Venitul total al grupului în 2021 a fost de 5,8 miliarde de dolari, partea rusă a afacerii reprezentând nu mai mult de 2%. Managerul de brand Levi Strauss Moscow LLC a avut o cifră de afaceri de 9,37 miliarde de ruble în 2021, un profit net de 2,29 miliarde de ruble.

În martie, sediul central al Levi’s a anunțat suspendarea activităților comerciale și a oricăror investiții în Rusia din cauza operațiunii militare a Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei. Chip Berg, directorul executiv al Levi Strauss & Co, a declarat ulterior pentru Financial Times că compania nu are de gând să redeschidă magazine în Rusia în 2022.Potrivit unor informații, compania a expediat bunuri pentru noul sezon conform planului și au spus că nu sunt așteptate alte livrări.

Amintim că, în urma invaziei Ucrainei de către Rusia, mai multe companii străine au decis să părăsească piața rusă.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău