(VIDEO) Copiii din Edineț se vor naște în condiții mai sigure! Maternitatea – dotată cu echipament de 135,000 de dolari

23 Nov. 2022, 17:22
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
23 Nov. 2022, 17:22 // Actual //  MD Bani

Centrul perinatal din orașul Edineț a fost dotat cu echipament performant în domeniul obstetricii și ginecologiei. Utilajele moderne în valoare de 135,000 dolari SUA au fost oferite de UNFPA Moldova – Fondul ONU pentru Populație, cu suportul financiar al Guvernului SUA.

La ceremonia de inaugurare a participat Prim-ministra Republicii Moldova Natalia Gavrilița, Ambasadorul SUA în Republica Moldova E.S. Kent D. Logsdon, Reprezentanta Rezidentă UNFPA Moldova Dr. Nigina Abaszada, precum și mai mulți reprezentanți ai APL și ai Spitalului raional Edineț.

„Echipamentul are o importanță vitală. Femeile continuă să nască în orice condiții, în pofida tuturor crizelor. De serviciile acestei maternități beneficiază 280 000 de cetățeni, iar anual în incinta ei au loc peste 1 200 de nașteri. Suntem foarte bucuroși să susținem guvernul în modernizarea maternității și perfecționarea tuturor facilităților. Asta înseamnă săli suplimentare de naștere și de operație, care vor salva viețile nou-născuților și ale mamelor lor”, a menționat Reprezentanta Rezidentă UNFPA Moldova, Dr. Nigina Abaszada.

Spitalul din Edineț se numără printre cele nouă instituții medicale, care sunt dotate cu echipament medical în domeniul sănătății sexuale și reproductive.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește canalul nostru de TELEGRAM!

„Considerăm că este foarte important să ajutăm populația de aici, dar și pe refugiații ucraineni. Lucrând cu partenerii de la UNFPA, am reușit să aigurăm finanțarea proiectului. Este prioritar ca nou-născuții să aibă chiar din prima zi oportunitatea de a avea o viață mai bună și să supraviețuiască. Asta facem noi aici. Suntem fericiți că putem ajuta și contribui la acest proces”, a declarat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Kent D. Logsdon.

Pe parcursul lunilor octombrie – noiembrie secțiile de terapie intensivă a nou-născutului și secțiile de ginecologie din întreaga țară sunt dotate cu echipament de salvare performant. Totodată, instituțiile medicale sunt dotate cu mobilier medical și mobilier pentru saloanele pacienților. Valoarea totală a echipamentului livrat către cele nouă instituții medicale constituie 3,6 milioane dolari SUA.

Astfel, până la finele anului, vor fi complet utilate 22 de săli de naștere, 14 săli de operație, 35 saloane pentru pacienți și 8 săli de terapie intensivă pentru nou-născuți și mame. În acest mod, circa 15 mii de copii se vor naște în condiții mai sigure.

Realitatea Live

14 Iul. 2024, 09:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iul. 2024, 09:20 // Actual //  Lupu Eduard

China a anunţat lansarea unei campanii online împotriva aplicaţiilor de video şi a reţelelor sociale care răspândesc conţinut „periculos” pentru copii.

Administraţia spaţiului cibernetic din China a anunţat începerea unui program de două luni, intitulat „Clar şi luminos”, care ar trebui să „consolideze în mod eficient protecţia minorilor pe internet şi să creeze un mediu digital mai sănătos şi mai sigur”, informează Agerpres.

Programul va include „remedierea problemelor majore” legate de platformele de scurte video-uri şi live-uri, reţelele sociale, site-urile de vânzări online, cataloagele de aplicaţii, dispozitivele conectate pentru copii şi controlul online pentru minori, a precizat autoritatea de reglementare.

Printre obiectele vizate: produse de comerţ electronic care sunt evocatoare sexual sau considerate a fi “soft porn”, precum şi informaţii care i-ar determina pe copii să întreţină „prietenii periculoase” sau care “ar transmite valori periculoase (…) prin jargon online şi cuvinte cheie create cu rea intenţie”.

Campania va aborda, de asemenea, difuzarea video-urilor considerate a glorifica hărţuirea la şcoală, precum şi conţinutul „violent sau sângeros” din desenele animate sau cântecele pentru copii sau utilizarea „copiilor vedetă pe internet” pentru a genera bani.

Partidul Comunist Chinez are un control ferm asupra internetului în țară, cenzurând conţinutul considerat vulgar, ostentativ sau subversiv din punct de vedere politic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău