(VIDEO) Cum inițiezi o afacere în mediul online? Sfaturi practice de la Banca Națională a Moldovei

17 Nov. 2021, 17:33
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Nov. 2021, 17:33 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Pandemia a arătat cât de important poate fi un magazin online pentru o afacere. Comerțul online are o mulțime de posibilități, iar datorită lui produsul tău poate ajunge oriunde în lume, e mai sigur și mai comod.

Prin intermediul unui videografic, Banca Națională a Moldovei oferă sfaturi practice pentru persoanele care intenționează să lanseze o afacere în mediul online.

Pentru a-ți lansa activitatea din spațiul online este nevoie să parcurgi câțiva pași simpli:

  1. Alege un domeniu care va găzdui afacerea ta pe internet, dar și infrastructura de plăți cum ar fi platforma de e-commerce, market place, etc.
  2. Decide cum vor achita cumpărătorii: în numerar, la post terminal sau prin online banking, prin aplicație mobilă sau chiar cu portofelul electronic;
  3. Definește modul de stocare, livrare și returnare a produselor;
  4. Stabilește aspectele legale ce țin de evidența contabilă, licențe, autorizații, taxe și altele.

Potrivit BNM, băncile și prestatorii de servicii de plată nebancară din țară oferă diverse posibilități. Pentru comoditate, alegeți un prestator și perfectați actele necesare.

Vrei să poți lua decizii financiare corecte? Urmărește campania de Educație Financiară a Băncii Naționale a Moldovei.

Realitatea Live

28 Nov. 2022, 18:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Nov. 2022, 18:05 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova este o preocupare specială pentru România și personal pentru președintele Klaus Iohannis. Declarația a fost făcută de către șeful statului român, în timpul întrevederii cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la București, scrie realitatea.md.

”Moldova este o preocupare specială pentru noi, pentru mine. Noi nu începând din acest an îi ajutăm, ci de când este România un stat democratic și de când Moldova s-a angajat ferm pe calea pro-europeană. Moldova are o președintă și o majoritate parlamentară pro-europeană, pro-reforme, noi suntem bucuroși să încurajăm această cale, noi facem un pic mai mult, îi ajutăm cu expertize, energie electrică, carburant, lemn, gaz, însă suntem conștienți că pentru oamenii simpli din Republica Moldova lucrurile sunt complicate și de aceea discutăm cu toți aliații pentru a găsi și împreună căi pentru a ajuta Republica Moldova”, a declarat președintele României.

Întrebat dacă Rusia, prin provocarea crizei energetice, economice și sociale poate schimba parcursul pro-european al Republicii Moldova, Iohannis a răspuns:

”Nu am semne că s-ar prefigura schimbări în abordarea Republicii Moldova, din potrivă oamenii au înțeles că este o perioadă complicată, dar asta nu înseamnă că reformele se opresc. Pentru noi în România provocarea este mare, fiindcă în afară de reforme și sprijin este nevoie de realizarea unei infrastructuri, interconectare… Noi suntem pregătiți împreun să facem aceste lucruri”.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău