(VIDEO) Gestul lui Cristiano Ronaldo care a costat Coca Cola miliarde de dolari: lovitura imprevizibilă

16 Iun. 2021, 10:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Iun. 2021, 10:38 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cristiano Ronaldo este cel mai bun jucător de fotbal din cadrul Euro 2020, iar gesturile sale sunt urmărite cu atenție de mass-media. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că au consecințe, chiar și pentru giganți precum Coca Cola.

Gestul de câteva secunde al lui Cristiano Ronaldo a însemnat o lovitură de 4 miliarde de dolari pentru acțiunile Coca-Cola. Dintr-un punct de vedere, este cea mai costisitoare anti-reclamă cu care s-a confruntat producătorul de băuturi carbogazoase în ultimul deceniu, scrie playtech.ro.

Partea un pic ironică este că, cel mai probabil, Coca Cola a plătit foarte mulți bani pentru a avea acele sticle pe masa din sala de conferință.

Se pare că Ronaldo nu este un fan al producătorului Coca-Cola. Vedeta portugheză s-a așezat, a văzut cele două sticle de băutură carbogazoasă și le-a îndepărtat de la locul lor. A luat imediat o sticlă de apă și a spus camerelor: „Apă și Coca-Cola …”, referindu-se că ceea ce trebuie să faci este să bei apă.

O analiză a acțiunilor Coca Cola înainte și după momentul Ronaldo a scos la iveală o pierdere de 4 miliarde de dolari a evaluării de la bursă. În termeni tehnici, gestul faimosului jucător de fotbal a fost echivalentul unui tweet din partea lui Elon Musk despre Bitcoin.

Bursa s-a deschis la ora 15:00 în Europa. La acea vreme, cota Coca-Cola era de 56,10 dolari. 30 de minute mai târziu, când Cristiano Ronaldo și Fernando Santos au intrat în sala de presă de pe stadionul Puskas Ferenc din Budapesta, acțiunile au scăzut la un minim de 55,22 dolari pe acțiune. Punctual, scăderea a fost de 1,6%, Coca-Cola a trecut de la o valoare de 242 miliarde dolari la 238 miliarde dolari, adică o pierdere de 4 miliarde de dolari. Este important de reținut că gigantul este unul dintre sponsorii principali ai UEFA EURO 2020.

Realitatea Live

28 Mart. 2023, 15:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Mart. 2023, 15:59 // Actual //  Lupu Eduard

Populaţia Pământului ar putea atinge un maxim istoric de aproximativ 9 miliarde de locuitori. Estimările cercetătorilor

Cercetătorii din cadrul iniţiativei Earth4All pentru Fundaţia Global Challenges au declarat că, dacă lumea ar face un „salt uriaş” în ceea ce priveşte investiţiile în dezvoltarea economică, educaţie şi sănătate, populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni până în 2050.
Proiecţia a folosit un nou model pentru a explora două scenarii în acest secol, iar estimarea este semnificativ mai mică decât cele ale mai multor previziuni, inclusiv cele ale Naţiunilor Unite, potrivit Independent.
În primul scenariu, în care se aşteaptă ca lumea să continue să se dezvolte economic într-un mod similar cu cel din ultimii 50 de ani, cercetătorii estimează că populaţia globală ar putea atinge un vârf de 8,6 în 2050, înainte de a scădea la 7 miliarde în 2100.
În cel de-al doilea scenariu – numit de cercetători „Salt uriaş” – aceştia estimează că populaţia ar putea atinge un vârf de 8,5 miliarde de oameni în jurul anului 2040, urmând să scadă la aproximativ 6 miliarde de oameni până la sfârşitul secolului.
Aceştia spun că o investiţie fără precedent în reducerea sărăciei, în special în educaţie şi sănătate, precum şi în securitatea alimentară şi energetică, inegalitatea şi echitatea de gen, ar putea duce la acest scenariu.
„Principala problemă a omenirii este consumul de carbon de lux şi de biosferă, nu populaţia. Locurile în care populaţia creşte cel mai rapid au amprente de mediu extrem de mici per persoană, în comparaţie cu locurile care au atins vârful de populaţie cu multe decenii în urmă”, a declarat Jorgen Randers, un alt coautor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău