(VIDEO) Gestul lui Cristiano Ronaldo care a costat Coca Cola miliarde de dolari: lovitura imprevizibilă

16 Iun. 2021, 10:38
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Iun. 2021, 10:38 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Cristiano Ronaldo este cel mai bun jucător de fotbal din cadrul Euro 2020, iar gesturile sale sunt urmărite cu atenție de mass-media. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că au consecințe, chiar și pentru giganți precum Coca Cola.

Gestul de câteva secunde al lui Cristiano Ronaldo a însemnat o lovitură de 4 miliarde de dolari pentru acțiunile Coca-Cola. Dintr-un punct de vedere, este cea mai costisitoare anti-reclamă cu care s-a confruntat producătorul de băuturi carbogazoase în ultimul deceniu, scrie playtech.ro.

Partea un pic ironică este că, cel mai probabil, Coca Cola a plătit foarte mulți bani pentru a avea acele sticle pe masa din sala de conferință.

Se pare că Ronaldo nu este un fan al producătorului Coca-Cola. Vedeta portugheză s-a așezat, a văzut cele două sticle de băutură carbogazoasă și le-a îndepărtat de la locul lor. A luat imediat o sticlă de apă și a spus camerelor: „Apă și Coca-Cola …”, referindu-se că ceea ce trebuie să faci este să bei apă.

O analiză a acțiunilor Coca Cola înainte și după momentul Ronaldo a scos la iveală o pierdere de 4 miliarde de dolari a evaluării de la bursă. În termeni tehnici, gestul faimosului jucător de fotbal a fost echivalentul unui tweet din partea lui Elon Musk despre Bitcoin.

Bursa s-a deschis la ora 15:00 în Europa. La acea vreme, cota Coca-Cola era de 56,10 dolari. 30 de minute mai târziu, când Cristiano Ronaldo și Fernando Santos au intrat în sala de presă de pe stadionul Puskas Ferenc din Budapesta, acțiunile au scăzut la un minim de 55,22 dolari pe acțiune. Punctual, scăderea a fost de 1,6%, Coca-Cola a trecut de la o valoare de 242 miliarde dolari la 238 miliarde dolari, adică o pierdere de 4 miliarde de dolari. Este important de reținut că gigantul este unul dintre sponsorii principali ai UEFA EURO 2020.

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală