Centrele regionale pentru afacerile sociale au beneficiat de mentorat în cadrul Programului de Capacitare, implementat de Centrul CONTACT. Astfel, reprezentanții celor patru Hub-uri de susținere a antreprenoriatului social: Tiraspol, Cahul, Sîngerei, Chișinău, au participat la 5 module de instruire: cadrul legal al întreprinderilor sociale, elaborarea planurilor de afaceri sociale, managementul financiar, digitalizarea afacerilor, comerț electronic.
„Acum, ei fiind capacitați, vor distribui informația acumulată pe parcursul celor 6 luni. Astfel, în etapa următoare se vor împărtăși cu informația acumulată cu antreprenorii sociali din regiuni.” menționează Liliana Porumb, coordonatoare de proiect, Centrul CONTACT.
În urma instruirilor, centrul CONTACT va organiza un concurs de mentorat pentru centrele regionale și va fi creat un plan de advocacy întru susținerea lor.
„Centrul CONTACT, în cadrul acestui proiect, în calitate de partener și-a propus să ofere consultații pentru elaborarea planurilor de advocacy, prin care să ajute centrele regionale de suport în afaceri să fie alături de nevoile antreprenorilor sociali din regiune, dar și de cadrul legal în domeniul antreprenoriatului social în toate cele patru regiuni”, adăugat Liliana Porumb.
În cadrul instruirilor, beneficiarii au fost familiarizați cu importanța dezvoltării antreprenoriatului social, în special în regiuni, precum și cu specificul acestui tip de afaceri. Programul de instruire a cuprins toate elementele necesare, de la lansarea unei afaceri și până la obținerea de profit.
„Antreprenoriatul social, chiar dacă are această componentă socială foarte puternică, până la urmă este antreprenoriat și, de asemenea, are drept scop profitul companiei și are drept scop dezvoltarea regională și are impact regional.” declară, Oxana Paladiciuc, trainer în domeniul Marketingului.
Acest material a fost produs cu suportul financiar al Uniunii Europene și al Suediei. Conținutul acestuia reprezintă responsabilitatea exclusivă a proiectului „Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia, realizat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Centrul Contact și Keystone Moldova. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea Uniunii Europene.