VIDEO Oligarhii ucraineni huzuresc în vacanțe pe Coasta de Azur în plin război cu Rusia

17 Aug. 2022, 12:07
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
17 Aug. 2022, 12:07 // Actual //  bani.md

Oameni de afaceri, politicieni și deputați ucraineni s-au odihnit în masă pe Coasta de Azur pe fondul războiului pe scară largă împotriva Federației Ruse, care se desfășoară în Ucraina.

Potrivit jurnaliștilor de la publicația „Pravda ucraineană”, un număr „obscen de mare” de așa-numiți refugiați VIP din Ucraina s-au concentrat pe coasta mediteraneană a Franței. Echipa publicației a observat mașini de lux deplasându-se pe străzile din regiune în doar câteva zile, dar chiar și în această scurtă perioadă au reușit să înregistreze prezența unui număr semnificativ de oligarhi și politicieni ucraineni acolo.

Eroii poveștii, familia unui deputat al poporului, Hryhoriy Surkis. Potrivit presei, el, împreună cu fratele său, președintele FC „Dynamo”, Igor Surkis, precum și fiica sa, au stat în hotelul de lux ”Monte Carlo”, costul închirierii apartamentelor fiind de aproximativ 2 milioane de euro pe an. Frații Surkis sunt observați în mod regulat la cazinoul local, notează publicația.

Colegii lui Surkis din gruparea politică OPZZ au ales, de asemenea, să se odihnească pe Coasta de Azur în această vară, în special, Vadym Stolar (membru al Consiliului orășenesc Kiev) și Igor Abramovych (deputat al poporului). Acesta din urmă, potrivit jurnaliștilor, a închiriat o vilă în Cap Ferrat, care aparține bancherului rus Boris Davletyarov. Ziariștii l-au văzut pe Abramovici pe una dintre străzile din Cap Ferrat.

În plus, unul dintre cei mai bogați oameni ai Ucrainei, Kostyantyn Zhevago, avea iahtul în valoare de 113 milioane de dolari în largul coastei Monaco, alaturi de dezvoltatorul de la Dnipro, Vadym Yermolaev, deputat al Consiliului Regional Harkov Volodymyr Skorobogach și omul de afaceri Vitaly Khomutynnik, implicați în ancheta refugiaților VIP.

„Privind modul în care trăiesc elitele Ucrainei pe Riviera Franceză, simți un contrast grozav. În cele câteva zile în care am filmat, am văzut cam tot atâtea mașini cu numere de înmatriculare ucrainene câte au fost cu numere de înmatriculare elvețiene… Exact când țara noastră are nevoie de bani, de ajutor din întreaga lume. Aici, pe Riviera Franceză, se pare că cei care au câștigat mari averi în Ucraina înainte de război și care acum par să nu aibă mare nevoie de Ucraina, s-au stabilit aici”, scrie autorul anchetei, Mykhailo Tkach.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 10:58
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 10:58 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Dorin Junghietu, a declarat în cadrul unei emisiuni la Moldova 1 că nu există, la acest moment, motive economice care să justifice o reducere a tarifelor la energia electrică, deși prețurile de achiziție s-au diversificat semnificativ. Oficialul a subliniat că Ministerul Energiei nu stabilește tarifele și nu se ocupă de achiziția directă a resurselor energetice, atribuții care revin ANRE și Energocom.

„În primul rând, vreau să concretizez că Ministerul nu se ocupă de achiziția resurselor energetice – nici energie electrică, nici gaze – și nici nu stabilește tarifele. Acestea sunt stabilite de ANRE, în baza unor criterii clare de reglementare”, a declarat Junghietu.

Referindu-se la structura actuală a achiziției de energie electrică, ministrul a prezentat următoarea situație pentru ziua de ieri: 37% din energie a fost achiziționată de pe bursa OPCOM (România), 36% din contracte bilaterale, 15% din resurse regenerabile produse în Republica Moldova și 12% din cet-urile din Chișinău și Bălți.

„Uitându-ne la cum evoluează piața și la ce prețuri a cumpărat Energocom până acum, nu se observă o necesitate de ajustare a tarifelor. Dar, repet, ANRE este autoritatea care trebuie să se pronunțe în acest sens”, a precizat Junghietu.

În prezent, consumatorii deserviți de Premier Energy achită 4,10 lei/kWh, față, însă tariful este comepnsat până la sfâștiul anului și tariful este de 2,34 lei cât era anterior, iar locuitorii din nordul țării achită un tarif de 4,68 lei/kWh pentru energia furnizată de FEE Nord. Tariful este, la fel, compensat până la sfârșitul anului și este 2,84 lei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ