(VIDEO) Polițiștii din Malaysia surprinși cum distrug 1.069 platforme miniere bitcoin cu ajutorul unui compactor

19 Iul. 2021, 13:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iul. 2021, 13:16 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Autoritățile din Malaezia au confiscat 1.069 de platforme miniere bitcoin, le-au așezat într-o parcare la sediul poliției și au folosit un rulou cu aburi pentru a le zdrobi, ca parte a unei operațiuni comune între forțele de ordine din orașul Miri și utilitatea electrică Sarawak Energy.

Comisarul adjunct de poliție, Hakemal Hawari, a declarat pentru CNBC că represiunea a avut loc după ce minerii ar fi sustras energie electrică în valoare de 2 milioane de dolari sifonată de pe liniile electrice Sarawak Energy.

Un videoclip al evenimentului postat săptămâna trecută de presa locală Sarawak Dayak Daily a devenit de atunci viral pe social media.

Autoritățile de pe insula Borneo au confiscat platformele în șase raiduri separate între februarie și aprilie. În total, poliția a distrus echipamente miniere de aproximativ 1,26 milioane de dolari.

Poliția a ales să zdrobească uneltele miniere, mai degrabă decât să le vândă, în conformitate cu o hotărâre judecătorească. Alte țări, cum ar fi China, au luat o cale diferită, licitând platformele confiscate.

Hawari a spus că furtul de electricitate de către minerii de bitcoin a dus la arderea a trei case în oraș. Șeful poliției Miri a declarat pentru CNBC că nu există în prezent alte operațiuni miniere active.

Minarea criptografică este procesul cu consum intensiv de energie care creează un nou bitcoin. Când oamenii „exploatează”, asta înseamnă de fapt că încearcă să rezolve o problemă matematică complexă folosind un computer extrem de specializat. Rezolvarea acestei probleme este atât ceea ce deblochează noi jetoane, cât și verifică tranzacții noi. Cu toate acestea, funcționarea acestor mașini la capacitate maximă atrage o mare cantitate de energie, ceea ce poate pune în pericol rețelele electrice locale.

În timp ce exploatarea criptomonedelor nu este ilegală în Malaezia, există legi stricte în ceea ce privește consumul de energie. Secțiunea 37 din Legea privind furnizarea de energie electrică din Malaezia îi amenință pe cei care manipulează liniile electrice cu amenzi de până la 100.000 ringgit malaysieni (23.700 dolari) și cinci ani de închisoare.

Realitatea Live

29 Iul. 2021, 17:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Iul. 2021, 17:55 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O femeie din Germania a purtat un bilet de loterie câștigător în poșetă săptămâni întregi, fără să-și dea seama că valorează aproape 33 de milioane de euro, scrie ITV.

În vârstă de 45 de ani, femeia a fost singurul câștigător al unei trageri la sorți pe 9 iunie, după ce a ghicit corect șapte câmpuri pe un bilet de loterie german, a spus Lotto Bayern. Compania a declarat că suma este a doua cea mai mare plătită vreodată în istoria sa de 75 de ani.

Aceasta a citat-o pe femeia care nu a fost numită, spunând:

„Încă mă ia amețeala când mă gândesc că am purtat neglijent aproape 33 de milioane de euro în poșetă timp de câteva săptămâni”.

Ea și-a descoperit norocul doar când a jucat din nou la loterie.

Femeia spune că aceasta este o sumă suficientă pentru familia sa și spune că nu mai intenționează să participe la loterie.

Cu acești bani femeia spune că va încerca să adopte un mod sănătos de viață și vrea să facă ceva mai mult pentru mediul înconjurător.

„Și când spun asta, mă refer la mâncare sănătoasă, activitate fizică, exerciții în natură. Și ne dorim foarte mult să ne construim o casă verde cu o grădină naturală”, a adăugat femeia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală