VIDEO Revoluția automobilelor: Prima mașină electrică din lume care străbate 1.000 de kilometri fără încărcare

20 Mai 2023, 07:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Mai 2023, 07:14 // Actual //  Lupu Eduard

Piața mașinilor electrice a crescut exponențial în toată lumea, iar vânzările au depășit 10 milioane de astfel de autoturisme în anul 2022, reprezentând un procent de 14% din totalul mondial. Acum, se anunță o adevărată revoluție a vehiculelor mașinilor electrice, prin lansarea în această vară a primei mașini electrice capabilă să parcurgă 1.000 de kilometri, cu o singură încărcare a bateriei sale.

Această mașină electrică va fi produsă de Nio în 2023, un producător de vehicule din Shanghai, potrivit MSN.

Mașina va fi dotată cu o baterie cu stare solidă, cu o capacitate de 150kW și ea va fi furnizată de partenerul WeLion. Nio anunțase introducerea acestui nou tip de baterie încă din 2021 și se pare că ar putea fi disponibilă foarte curând.

Raportul depus la Ministerul Chinez al Industriei și Tehnologiei Informației nu specifică numele celor trei modele pe care Nio intenționează să folosească bateria cu semiconductor, dar se presupune că vor fi sedanul ET7, viitorul ES6 și EC7 SUV-coupe.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca această tehnologie să fie folosită pentru mașinile mai vechi sau pentru hatchback-ul ET5, care dorește să mențină un preț de listă mai mic.

Toate bateriile din mașinile Nio sunt interschimbabile și ușor de înlocuit prin rețeaua de stații de schimb de baterii. Utilizatorii puteau apoi să adopte bateria cu semiconductor pe orice model de pe drum, pur și simplu abonându-se la serviciu.

Această caracteristică face din Nio o opțiune atractivă pentru cei care doresc să folosească mașini electrice fără a-și face griji cu privire la autonomie și durata de viață a bateriei.
Bateriile cu stare solidă reprezintă un pas major înainte în industria vehiculelor electrice. Oferă o energie specifică mai mare decât bateriile litiu-ion, o autonomie mai lungă și un timp de încărcare mai rapid. De asemenea, sunt mai sigure și mai puțin predispuse la probleme de supraîncălzire, deoarece nu conțin lichide inflamabile.
Nio colaborează cu WeLion de mulți ani, chiar înainte de a lansa prima sa mașină pe piață. Acest parteneriat a dus la producerea de baterii din ce în ce mai eficiente.

Producătorul chinez pare așadar intenționat să țină pasul cu cea mai recentă tehnologie în domeniul vehiculelor electrice și să ofere clienților săi produse din ce în ce mai bune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

17 Apr. 2024, 12:36
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Soroceanu Olga
17 Apr. 2024, 12:36 // Oameni şi Idei //  Soroceanu Olga

Dumitru Stoica este antreprenorul din Floreşti care în anul 2019 a fondat Asociația Obștească „Centrul Regional pentru Inițiative Sociale și Dezvoltare Durabilă” (CRISDD). Un ONG care are drept scop sporirea gradului de participare a tinerilor în procesele democratice la nivel local în Republica Moldova. 

Cu sprijinul financiar al Uniunii Europene şi cofinanţarea Suediei, tânărul în vârstă de 22 de ani a accesat finanţare nerambursabilă, în sumă de 37.500 euro, cu ajutorul căreia a deschis recent o cafenea mobilă la Floreşti. Despre afacerea socială şi activităţile de la Connect Cafe, Dumitru Stoica a povestit într-un interviu pentru site-ul Asociaţiei pentru Drepturile Omului „Lex 21”. 

„Misiunea organizației noastre este de a promova și facilita participarea cetățenilor la nivel local la dezvoltarea unei societăți civile bazate pe cetățenie activă. Deschiderea cafenelei „Connect cafe” a venit ca răspuns a problemei ce ține de lipsa spațiilor de recreere și socializare pentru tineri. Mai mult, prin intermediul cafenelei ne-am gândit să reinvestim 90% din profit în dezvoltarea cafenelei, dar și pentru crearea în perspectivă a unui Centru de promovare a comportamentului eco responsabil în orașul Florești”, afirmă Dumitru Stoica.

„Connect Cafe” se remarcă printre restul localurilor din zonă prin activităţile pe care le găzduieşte. 

„Organizăm periodic evenimente culturale și jocuri de societate, oferind oportunități constante pentru divertisment și interacțiune între vizitatori. Aceste evenimente promovează legături sociale mai puternice în comunitatea noastră. Însă, ceea ce ne diferențiază și mai mult este angajamentul nostru față de comportamentul responsabil și utilizarea eficientă a energiei. Folosim panouri fotovoltaice pentru a ne alimenta cu energie, demonstrând un exemplu de sustenabilitate și preocupare pentru mediu. Prin aceasta, nu doar că oferim un loc pentru socializare, ci și încurajăm practici prietenoase cu mediul în comunitatea noastră”, susţine Dumitru Stoica. 

În total, în cadrul programului de susţinere a întreprinderilor sociale, implementat de Fundaţia Est Europeană cu finanţarea Uniunii Europene şi a Suediei, au fost selectate 10 organizații ale societății civile care au obţinut sprijin financiar nerambursabil, pentru a dezvolta şi promova antreprenoriatul social în Republica Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău