VIDEO RLIVE TV – produse noi în grila TV. Televiziunea ta fără cenzură, în lista „Must Carry”

06 Feb. 2023, 15:15
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
06 Feb. 2023, 15:15 // Actual //  MD Bani

RLIVE TV a fost inclus de Consiliul Audiovizualului în lista serviciilor media audiovizuale „Must Carry” pentru anul 2023. Retransmisiunea canalului este obligatorie pentru distribuitorii de servicii media prin cablu.

Grupul Realitatea este actualmente unicul jucător de pe piața media din Moldova, cu prezență pe online și la TV, cu site-uri de știri dedicate și adaptate tuturor tipurilor de public țintă, în limbile română, rusă, engleză, FĂRĂ CENZURĂ.

„Mă bucur enorm de mult că după un efort de un an pentru a ne racorda la condiții, televiziunea RLIVE TV a fost inclusă în lista „Must Carry”. A fost un efort al întregii echipe pentru a asigura caracterul de utilitate publică și consolidarea accesului cetățenilor la conținut TV fără cenzură, prin transmisiunile live de la evenimentele de interes public. Promovarea produsului autohton va fi tot timpul principala prioritate a televiziunii RLIVE TV. Ne bucurăm mult că avem oportunitatea să oferim altfel de produs” – Dumitru Țîra, fondatorul Grupului de Presă Realitatea.

Din 1 februarie grila RLIVE TV a fost actualizată. Au fost introduse șase proiecte noi și astfel s-a transpus online-ul la televiziune. Actualmente, RLIVE TV difuzează peste 20 de proiecte media independente, inclusiv patru produse realizate de Grupul de Presă Realitatea (Rezoomat, 10 lei, Teritoria Svobody și ARBI în Acțiune) și unicul buletin de știri din țară, dedicat exclusiv persoanelor cu deficiențe de auz.

„O recunoaștere a activității noastre este introducerea RLIVE TV în lista „Must Carry”. Cu alte cuvinte, prezența noastră este obligatorie pentru toți operatorii de cablu. Oricum obiectivul primar al televiziunii este informarea, de aceea vom continua să transmitem în direct cele mai importante evenimente social-politice. RLIVE TV se află într-un proces permanent de dezvoltare, pentru a informa corect și operativ” – Sergiu Scobioală, producător general RLIVE TV.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

În noua grilă RLIVE TV mai găsiți șase podcasturi, emisiuni informative medicale și de parenting, difuzate datorită acordurilor de colaborare cu unica.md și Creator Point.

„Prioritatea nr. 1 a echipei de jurnaliști Realitatea este să informeze corect și echidistant publicul, oferind acces în direct la cele mai importante evenimente. Diferă doar forma de transmitere a informației: scris, prin imagini sau prin video. Aducem sincere mulțumiri instituțiilor care sunt deschise să investească în informarea publicului și transmit direct mesajul offline, dar și online, la TV, prin intermediul platformelor RealitateaDezvoltarea grupului Realitatea în domeniul comunicării continuă, iar rezultatele sunt vizibile atât calitativ, cât și cantitativ” – Otilia Cotruță, directoare executivă a Grupului de Presă Realitatea.

Transmitem live cele mai importante evenimente sociale, economice, culturale și politice din țară, conferințe și ședințe, cu buletine de știri la finalul fiecărei ore, fillere și rubrici informative și educative pentru diverse vârste și domenii de interes.

„Astăzi, în spațiul mediatic, foarte mult se vorbește despre cenzură, deseori auzim că o instituție de media este acuzată că ar servi unor interese. RLIVE TV este un post TV unde absolut toate evenimentele sunt difuzate în direct, imaginea este neredactată, iar telespectatorul poate afla informațiile în timp real. La RLIVE TV putem urmări activitatea Parlamentului, a Guvernului, protestele opoziției, conferințe de presă, iar imaginile sunt live, nu sunt montate, nu sunt scoase din context” – Valentina Canașina, redactor-șef al Grupului de Presă Realitatea.

RLIVE TV este prezent pe online, pe site-urile realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md, diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, într-un widget comod, pe paginile principale și de știri, iar emisiunile și știrile pot fi urmărite și pe cele mai populare platforme social media din Moldova: Facebook, Instagram, Telegram, Twitter, Odnoklassniki, Linkedin, TikTok etc.

Realitatea Live

14 Apr. 2024, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Apr. 2024, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Apple facilitează, în sfârșit, repararea iPhone-urilor de către utilizatori cu ajutorul unor piese folosite, relatează The Verge. Într-o actualizare de joi, compania a anunțat că, în această toamnă, proprietarii unor modele “selecționate” de iPhone vor putea să-și repare dispozitivele cu piese originale folosite, păstrându-și întreaga funcționalitate.

Atunci când repară un telefon, Apple le cere utilizatorilor de iPhone să treacă printr-un proces numit împerechere de piese, care îi face să potrivească numărul de serie al dispozitivului lor cu cel al unei piese noi vândute de Apple. În cazul în care un utilizator a înlocuit o piesă cu o componentă aftermarket sau uzată, iPhone-ul ar afișa notificări supărătoare care spun că Apple nu este în măsură să verifice piesa nou instalată. În cazul senzorilor Face ID și Touch ID, este posibil ca piesa să nu funcționeze deloc.

Această modificare ar trebui să elimine aceste notificări pentru piesele folosite, deoarece Apple spune că “calibrarea pentru piesele Apple originale, noi sau folosite, va avea loc pe dispozitiv după ce piesa este instalată”. De asemenea, înseamnă că utilizatorii și atelierele de reparații nu vor mai trebui să furnizeze numărul de serie al dispozitivului pe care îl repară atunci când comandă majoritatea pieselor din Self Service Repair Store.

Schimbarea se va aplica la lansare pentru ecrane, baterii și camere foto. Apple spune că “viitoarele” versiuni de iPhone vor veni cu suport pentru senzorii biometrici utilizați, cum ar fi Face ID sau Touch ID.

În același timp, Apple devine mai serioasă și în ceea ce privește urmărirea componentelor iPhone folosite.Compania a anunțat că își va extinde funcția Activation Lock, care ar trebui să împiedice hoții să folosească un dispozitiv pierdut sau furat, la piesele iPhone. “Dacă un dispozitiv aflat în reparație detectează că o piesă compatibilă a fost obținută de la un alt dispozitiv cu Activation Lock sau Lost Mode activat, capacitățile de calibrare pentru acea piesă vor fi restricționate”, spune Apple.

Dacă ajungi să îți repari iPhone-ul cu o piesă folosită, dispozitivul va stoca aceste informații în secțiunea Piese și istoric service din aplicația Setări din iOS. Apple nu specifică ce modele de iPhone vor fi suportate în această toamnă, dar compania a declarat pentru TechCrunch că va fi vorba de iPhone 15 și mai târziu.

“Cu această ultimă extindere a programului nostru de reparații, suntem încântați să adăugăm și mai multe opțiuni și mai multă comoditate pentru clienții noștri, contribuind în același timp la prelungirea duratei de viață a produselor noastre și a pieselor acestora”, spune John Ternus, vicepreședintele senior al departamentului de inginerie hardware al Apple, într-un comunicat.

Chiar dacă Apple nu și-a extins încă aprobarea pentru piesele iPhone de pe piața secundară, schimbarea este uriașă pentru atelierele de reparații și pentru cei care se ocupă de bricolaj, care au fost nevoiți să se confrunte cu plata unei prime mai mari pentru piesele iPhone noi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău