(VIDEO) S-a deschis cel mai înalt roller coaster din lume, cu o singură cale ferată. Caracteristicile Jersey Devil

15 Iun. 2021, 17:43
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Iun. 2021, 17:43 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Amatorii roller își pot planifica acum un sejur în New Jersey, acolo  s-a deschis cel mai înalt coaster din lume, cu o singură cale ferată. Inaugurarea a avut loc pe 13 iunie, iar reprezentanții acestuia susțin că este cel mai înalt, cel mai lung și cel mai rapid coaster pe o singură cale ferată, având o înălțime de peste 13 etaje și o lungime de circa 915 de metri.

Fiecare tren de la Jersey Devil are 12 locuri și „călătorește” cu câte un singur pasager pe un loc, celelate „călătoresc” cu două persoane.

Roller coaster-ul accelerează rapid, ceea ce înseamnă că pasionații de astfel de experiențe trebuie să fie foarte rapizi în ceea ce înseamnă captarea peisajelor. În plus, o primă călătorie va aduce cu siguranță și puțină amețeală pasagerilor.

De la o linie dreaptă, Jersey Devil intră în curbe, face diferite întoarceri și coborâri bruște, toate menite să crească adrenalina.

Jersey Devil are o înălțime de peste 13 etaje, poate atinge chiar și 100 de kilometri/ oră și se întinde pe o suprafață de circa 915 metri. Acesta include și trei întoarceri ”dramatice”, la aproximativ 180 de grade.

Jersey Devil este cel mai înalt coaster, dar ca cea mai înaltă atracție cu o singură cale ferată. Este depășit, însă, de cel mai înalt coaster din lume, mai exact Kingda Ka. Se ridică la o înălțime de aproximativ 139 metri și atinge o viteză maximă de 206 kilometri pe oră. Acesta este situat la Six Flags Great Adventure din New Jersey.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău