VIDEO SUA trimite în Ucraina drone kamikaze de ultimă generație

05 Apr. 2022, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Apr. 2022, 17:35 // Actual //  Lupu Eduard

Pentagonul intenționează să trimită în Ucraina zece dintre cele mai noi drone Switchblade, înarmate cu focoase de distrugere a tancurilor, pe lângă livrările anunțate anterior ale unei versiuni mai puțin puternice, potrivit unor persoane familiarizate cu decizia, citate de Bloomberg.

Noile arme Switchblade-600 fac parte din asistența militară letală de 300 de milioane de dolari, anunțată de Pentagon, care va fi contractată direct de la industria de armament, în loc să fie extrasă din stocurile existente, potrivit sursei citate.

Casa Albă a declarat pe 16 martie că furnizează 100 de drone Switchblade ca parte a unui pachet de arme și echipament de 800 de milioane de dolari preluate din inventarele SUA. Dar acele sisteme sunt versiunile „serie 300”: drone de 2,5 kg concepute pentru a ataca personalul și vehiculele ușoare. Acestea pot zbura aproximativ 10 kilometri și pot zăbovi peste o țintă aproximativ 15 minute, conform unei fișe informative a producătorului AeroVironment Inc.

Noul model de 22 de kilograme poate zbura mai mult de 39 de kilometri și poate sta deasupra țintei 40 de minute înainte de a ataca cu un focos anti-blindate. Operatorul de drone folosește un sistem de control al focului, cu opțiunea de a pilota manual racheta.

Versiunea mai veche a fost în arsenalul comandourilor americane de când a fost trimisă în secret în Afganistan în 2010 pentru a fi folosită împotriva talibanilor. Oficialii armatei au descris-o ca fiind o „pușcă zburătoare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

27 Sept. 2023, 05:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Sept. 2023, 05:31 // Actual //  Lupu Eduard

acest lucru a sporit finanțele Rusiei, spune Tatiana Orlova de la Oxford Economics, iar bugetul țării a trecut recent în surplus.

Apariția flotei fantome a ridicat și preocupări legate de mediu din cauza vechimii navelor. “Aceste nave nu ar trebui să mai fie în serviciu în mod normal, ci ar trebui să fie probabil casate sau dezmembrate”, spune Byron McKinney, director pentru finanțarea comerțului și conformitate la S&P Global Market Intelligence.

Vârsta medie a navelor din flota fantomă este de 23 de ani, potrivit analizei lui Wiese Bockmann. “Riscul scurgerilor de petrol este foarte mare, iar această flotă fantomă navighează prin apele teritoriale ale Regatului Unit, Finlandei, Estoniei, Germaniei, Danemarcei și Franței”, spune Dodonov.

În mai, o navă petrolieră care transporta 340.000 de barili de petrol rusesc s-a defectat în strâmtoarea daneză și era la câteva minute de a se scufunda, însă a reușit să devieze în principalul coridor maritim al Danemarcei.

Petroliera fusese cumpărată recent cu 21 de milioane de dolari, iar noul proprietar își schimbase asigurarea pentru răspundere în urma scurgerilor de petrol, renunțând la furnizorul său occidental. Petroliera era gestionată de o companie din Emiratele Arabe Unite, dar proprietarul era o companie-fantomă cu sediul în Insulele Marshall și pavilionul său era înregistrat în Insulele Cook.

Acesta este doar un exemplu al modului în care proprietarii navelor din flota fantomă sunt greu de urmărit și de supravegheat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău