Vizită fulger la Chișinău a unui mare șef de la FMI

07 Mart. 2023, 14:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Mart. 2023, 14:35 // Actual //  Lupu Eduard

Alfred Kammer, directorul Departamentului european al Fondului Monetar Internațional, va efectua o vizită la Chișinău, în perioada 8-10 martie curent. El va avea întrevederi cu Președintele Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean, miniștrii responsabili de gestionarea economiei și sectorului energetic și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, pentru a discuta la direct provocările cu care se confruntă Republica Moldova, dar și pentru a-și exprima aprecierea față de parteneriatul robust dintre FMI și Republica Moldova.

Republica Moldova are un acord cu FMI pentru 40 de luni. Suportul financiar în cadrul programului susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanțare extinsă (EFF) disponibil pentru Republica Moldova până în anul 2025 este de circa 796 mil. USD, cu 260 mil. USD mai mult decât se prevăzuse inițial la semnarea Acordului în decembrie 2021.

La începutul anului 2023, Republica Moldova a obținut accesul la 27 milioane de dolari în urma evaluării Consiliului de directori de la FMI a programului de 40 de luni. Suma totală debursată în cadrul programului cu FMI va atinge 206,6 milioane de DST (circa 275 milioane de dolari SUA).

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

13 Iun. 2024, 17:40
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
13 Iun. 2024, 17:40 // Slider //  MD Bani

Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova a acordat Uzinei Metalurgice Moldovenești (OAO „MMZ”) cel mai înalt premiu al concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” – „Zeița Calității”. Acest concurs se desfășoară pentru a 10-a oară. Scopul său este de a evidenția companiile care au implementat cu succes managementul calității și promovează abordări moderne ale calității.

Pentru a participa la categoria „Producția de bunuri industriale”, MMZ a prezentat un produs nou pentru Republica Moldova – armatura filetată pentru producerea suporturilor de mină, care este deja produs de câțiva ani la OAO „MMZ”. În plus, la concurs a participat întregul sortiment de produse laminate fabricate de OAO „MMZ”.

Evaluarea a inclus nu doar produsul prezentat, ci și organizarea producției și managementul calității al companiei participante la concurs.

Organizatorii afirmă că concursul „Premiul pentru realizări în domeniul calității bunurilor și serviciilor” este unul dintre cele mai eficiente instrumente de promovare a mărcilor comerciale pe piețele interne și externe. Scopul concursului este popularizarea practicilor de succes în domeniul afacerilor, familiarizarea consumatorilor cu cele mai bune branduri de pe piața internă, precum și evidențierea celor mai competitive companii de pe piața țării.

Camera de Comerț și Industrie este o asociație nonguvernamentală creată pentru a sprijini mediul de afaceri din regiune. Ea numără peste 1100 de membri și își desfășoară activitatea în domeniile comerțului, industriei, agriculturii, transporturilor, construcțiilor, tehnologiei informației, serviciilor etc.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău