Vrei un job mai bun? Top 5 abilități pe care un recrutor le caută la un interviu de angajare, în 2021

26 Mai 2021, 06:06
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
26 Mai 2021, 06:06 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Într-un mediu de lucru din ce în ce mai digitalizat, abilitățile soft (cu referire la acele soft skills), sunt o contribuție umană de neînlocuit, îndiferent de vremurile pe care le traversăm sau de natura muncii. Acestea sunt și competențele pe care recrutorii și managerii le caută intens în rândul angajaților.

Un studiu realizat de The Wall Street Journal la care au răspuns peste 900 de directori, pe tema abilităților de tip soft arată că 99% dintre cei chestionați au spus că soft skills, cum ar fi comunicarea, inițiativa sau gestionarea conflictelor, sunt la fel de importante ca hard skills pentru de a îndeplini munca. Totodată, 89% din executivii chestionați au mai transmis că le este dificil să găsească oameni care să dețină aceste soft skills care sunt atât de necesare pentru business-urile lor.

Iată că am ajuns în 2021, iar soft skills sunt la fel de căutate la un angajat, iar pandemia a determinat o mai mare nevoie de a le deține. Prin urmare, iată abilitățile la care se uită un recrutor sau un manager atunci când intervievează un candidat, la un interviu de angajare.

1. Abilitățile de comunicare

Să știi să comunici bine, probabil că este o abilitate care nu se va demoda niciodată. Abilitățile de comunicare și de gestionare a relațiilor interumane sunt în topul listei de soft skills, atunci când un recrutor vrea să te angajeze. Un angajat care nu poate împărtăși și primi în mod eficient informații este abandonat de restul echipei, cu atât mai mult acum, când majoritatea angajaților lucrează de acasă sau în formă hibridă.

Simptomele comunicării slabe includ răspunsuri scurte, bruste, care nu recunosc și nu răspund preocupărilor celeilalte părți.

2. Puterea angajamentului

Forbes.com scrie că o metodă simplă de a-ți arăta angajamentul este „Metoda 5 minute”- apari cu cinci minute mai devreme, pleacă cu cinci minute mai târziu. Pe lângă aceste lucruri, angajatorii se uită de cât de multă grijă acorzi activităților tale profesionale, dacă îți pasă sau nu de rezultate și dacă dai tot ce-i mai bun din tine. Recrutorii vor pe cineva care au un angajament nu doar pentru salariu, ci și oameni care valorizează activitățile și obiectivele companiei.

3. Capacitatea de a lucra în echipă

Există mulți angajați sclipitori, dar care nu sunt capabili să lucreze în echipă și sunt aproape complet înclinați să lucreze singuri. Însă oamenii care lucrează pentru aceeași organizație trebuie să colaboreze pentru că schimbul de idei se poate dovedi mai util decât credeai. Munca în echipă nu se rezumă doar la a fi o persoană plăcută cu care să lucrezi. Aceasta presupune o participare activă în colaborările cu ceilalți, dar și o dorința de a lucra cu oricine din companie pentru a realiza proiecte și pentru a veni cu soluții la probleme.

4. Capacitatea de a rezolva probleme

Niciodată rezolvarea problemelor nu a fost la fel de necesară ca în 2020, când forța de muncă s-a confruntat cu provocări cu mult peste normă. De când munca s-a mutat acasă pentru companiile din întreaga lume, problemele nu au încetat să apară. Acesta este și motivul pentru care adaptabilitatea și capacitatea de a rezolva probleme sunt cele mai căutate abilități pe care un recrutor sau un manager le caută la candidații care vin la un interviu. Persoanele care excelează la acest capitol sunt cele care abordează problemele dintr-un unghi diferit. Ei elaborează strategii pentru a atenua problemele din companii care încă nu sunt atât de evidente. Și nu se mulțumesc niciodată cu o soluție care contravine bunului mers al afacerii.

5. Abilitățile de leadership

Leadershipul este mai mult decât abilitatea de a prelua controlul asupra a ceva. Un lider este suma totală a soft skills, pe care și le dezvoltă în mod constant. Cei care sunt dispuși să învețe constant și să dea feedback sunt adevărații lideri.

Realitatea Live

28 Sept. 2021, 18:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
28 Sept. 2021, 18:25 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, l-a atacat în judecată pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. Ea crede că el a calomniat-o, spunând că „Vlah și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia” și că „oficialii corupți nu au naționalitate”, scrie nokta.md.

Vlah cere de la Grosu scuze publice și o recompensă de 200 de mii de lei ca despăgubire pentru prejudiciul moral cauzat prin declarațiile sale.

„Știm cum se comportă Irina Vlah și fratele ei, am auzit despre comportamentul ei. Ea și-a însușit toate fluxurile financiare, atât bugetare, cât și nebugetare din Găgăuzia. Știm despre asta, vă pot spune un lucru, că pentru noi oficialii corupți nu au naționalitate”, a declarat președintele Parlamentului Igor Grosu la o întâlnire cu alegătorii din 6 iulie curent, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Irina Vlah consideră că, prin declarațiile sale, Igor Grosu a indus în eroare opinia publică și i-a prejudiciat imaginea.

Potrivit sursei citate, Irina Vlah a intentat un proces împotriva lui Igor Grosu în luna august.

Prima ședință de judecată este programată pe 24 noiembrie curent, ora 15:00, judecătoare fiind Mămăligă Natalia.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală