Vrei un job mai bun? Top 5 abilități pe care un recrutor le caută la un interviu de angajare, în 2021

26 Mai 2021, 06:06
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
26 Mai 2021, 06:06 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Într-un mediu de lucru din ce în ce mai digitalizat, abilitățile soft (cu referire la acele soft skills), sunt o contribuție umană de neînlocuit, îndiferent de vremurile pe care le traversăm sau de natura muncii. Acestea sunt și competențele pe care recrutorii și managerii le caută intens în rândul angajaților.

Un studiu realizat de The Wall Street Journal la care au răspuns peste 900 de directori, pe tema abilităților de tip soft arată că 99% dintre cei chestionați au spus că soft skills, cum ar fi comunicarea, inițiativa sau gestionarea conflictelor, sunt la fel de importante ca hard skills pentru de a îndeplini munca. Totodată, 89% din executivii chestionați au mai transmis că le este dificil să găsească oameni care să dețină aceste soft skills care sunt atât de necesare pentru business-urile lor.

Iată că am ajuns în 2021, iar soft skills sunt la fel de căutate la un angajat, iar pandemia a determinat o mai mare nevoie de a le deține. Prin urmare, iată abilitățile la care se uită un recrutor sau un manager atunci când intervievează un candidat, la un interviu de angajare.

1. Abilitățile de comunicare

Să știi să comunici bine, probabil că este o abilitate care nu se va demoda niciodată. Abilitățile de comunicare și de gestionare a relațiilor interumane sunt în topul listei de soft skills, atunci când un recrutor vrea să te angajeze. Un angajat care nu poate împărtăși și primi în mod eficient informații este abandonat de restul echipei, cu atât mai mult acum, când majoritatea angajaților lucrează de acasă sau în formă hibridă.

Simptomele comunicării slabe includ răspunsuri scurte, bruste, care nu recunosc și nu răspund preocupărilor celeilalte părți.

2. Puterea angajamentului

Forbes.com scrie că o metodă simplă de a-ți arăta angajamentul este „Metoda 5 minute”- apari cu cinci minute mai devreme, pleacă cu cinci minute mai târziu. Pe lângă aceste lucruri, angajatorii se uită de cât de multă grijă acorzi activităților tale profesionale, dacă îți pasă sau nu de rezultate și dacă dai tot ce-i mai bun din tine. Recrutorii vor pe cineva care au un angajament nu doar pentru salariu, ci și oameni care valorizează activitățile și obiectivele companiei.

3. Capacitatea de a lucra în echipă

Există mulți angajați sclipitori, dar care nu sunt capabili să lucreze în echipă și sunt aproape complet înclinați să lucreze singuri. Însă oamenii care lucrează pentru aceeași organizație trebuie să colaboreze pentru că schimbul de idei se poate dovedi mai util decât credeai. Munca în echipă nu se rezumă doar la a fi o persoană plăcută cu care să lucrezi. Aceasta presupune o participare activă în colaborările cu ceilalți, dar și o dorința de a lucra cu oricine din companie pentru a realiza proiecte și pentru a veni cu soluții la probleme.

4. Capacitatea de a rezolva probleme

Niciodată rezolvarea problemelor nu a fost la fel de necesară ca în 2020, când forța de muncă s-a confruntat cu provocări cu mult peste normă. De când munca s-a mutat acasă pentru companiile din întreaga lume, problemele nu au încetat să apară. Acesta este și motivul pentru care adaptabilitatea și capacitatea de a rezolva probleme sunt cele mai căutate abilități pe care un recrutor sau un manager le caută la candidații care vin la un interviu. Persoanele care excelează la acest capitol sunt cele care abordează problemele dintr-un unghi diferit. Ei elaborează strategii pentru a atenua problemele din companii care încă nu sunt atât de evidente. Și nu se mulțumesc niciodată cu o soluție care contravine bunului mers al afacerii.

5. Abilitățile de leadership

Leadershipul este mai mult decât abilitatea de a prelua controlul asupra a ceva. Un lider este suma totală a soft skills, pe care și le dezvoltă în mod constant. Cei care sunt dispuși să învețe constant și să dea feedback sunt adevărații lideri.

Realitatea Live

23 Apr. 2024, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Apr. 2024, 14:24 // Actual //  Lupu Eduard

Astăzi, 23 aprilie, a intrat în vigoare Convenția dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii și fraudei fiscale cu privire la impozitele pe venit, semnată la Chișinău la 15 iunie 2022. Prevederile acestei Convenții se aplică începând cu 1 ianuarie 2025, anunță Ministerul de Externe.

Implementarea Convenției marchează un pas semnificativ în dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Franța. Eliminarea dublei impuneri pentru persoanele fizice și juridice va consolida legăturile economice dintre cele două țări și va spori atractivitatea Republicii Moldova pentru investitorii francezi. Cadru legal și fiscal propice va fi un factor important pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în Republica Moldova.

Convenția are drept scop, de asemenea, consolidarea sistemelor financiare și fiscale din cele două țări. Prin coordonarea acțiunilor și schimbul eficient de informații în domeniul fiscal, se va contribui la avansarea dialogului economic moldo-francez și la realizarea proiectelor investiționale de interes comun. Această cooperare va consolida în continuare relațiile bilaterale și va crea oportunități noi pentru ambele țări în ceea ce privește dezvoltarea economică și comercială.

Prin intrarea în vigoare a acestei Convenții, se întăresc bazele unei colaborări mai strânse între Republica Moldova și Franța în domeniul fiscal și economic, consolidând încrederea reciprocă și promovând un mediu de afaceri favorabil și transparent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău