10 LEI// A lansat propria școală auto fără a avea bani și automobil! Află cum a reușit Artur Cecan să deschidă afacerea

20 Feb. 2023, 17:12
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
20 Feb. 2023, 17:12 // Interviu //  MD Bani

Școala auto „Artur Cecan” este una dintre cele mai cunoscute din țară, iar de curând s-a lansat și în România. În cadrul emisiunii 10 LEI, fondatorul școlii auto, Artur Cecan, a vorbit despre lansarea școlii auto atât în țara noastră precum și extinderea la Iași, parcursul de la studii muzicale la afacere, cât și despre provocări, cărți și mentori.

Fiecare afacere de succes are o istorie care inspiră, iar școala auto „Artur Cecan” este una dintre ele. Probabil mai puțini cunosc, dar până a fonda propria afacere, Artur Cecan a fost profesor de muzică, șofer de microbuz și instructor auto. Ideea de a deschide propriul business a venit chiar de la unul dintre elevii pe care îi instruia.

Atunci a apărut o nouă provocare: lipsa de resurse financiare. Astfel, Artur Cecan a găsit soluția, a cerut ajutorul elevilor pe care îi instruise.

A lansat școala auto cu bani de la elevi

„Neavând prima mașină, neavând banii necesari, am sunat toți elevii pe care i-am instruit și le-am zis…am un proiect, vreau să deschid o școală de șoferi personală și vreau să te întreb: „Câți bani ai putea să-mi oferi în caz că voi avea nevoie?”… și am făcut o listă pe care o am și acum și o arăt copiilor mei, o listă întreagă cu elevi, persoane care nu mă cunoșteau atât de bine care îmi scriau: „Da eu o să pot să-ți ofer…”, a declar Artur Cecan la 10 LEI.

Datorită suportului oferit a reușit să fondeze școala auto „ARTUR CECAN” – „Fondată de elevi pentru elevi”.

Școala auto „Artur Cecan” în România

Recent, școala auto „Artur Cecan” s-a lansat și la Iași, România unde au loc deja instruirile viitorilor șoferi. Chiar dacă în România terenul de instruire nu este obligatoriu pentru o școală auto, „Artur Cecan” a decis să-l folosească și la Iași pentru instruiri.

Potrivit antreprenorului, lansarea în România este o provocare și așteaptă ca primele persoane să obțină permisul de conducere pentru a afla cât mai mulți despre școala auto.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Viața mea s-a schimbat în momentul în care am început să citesc…”

„Viața mea s-a schimbat în momentul în care am început să citesc. Viața mea s-a schimbat atunci când am început să caut prin cărți, să aplic lucrurile, să-mi schimb însăși atitudinea mea, pentru că atitudinea mea era foarte diferită de cum este acum. Chiar și la toți studenții, tinerii pe care îi întâlnesc și discut cu ei le zic: Oameni buni, puneți mâna pe carte, citiți măcar 30 de minute pe zi”, recunoaște fondatorul școlii auto „ARTUR CECAN”.

„Angajați foarte greu și eliberați foarte repede”

De asemenea, în cadrul interviului Artur Cecan a vorbit și despre procesul de recrutare și motivare a instructorilor auto.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău