Mihai Iuzvac la emisiunea 10 LEI „Ne-am întâlnit într-o vară, savurând un vin…”. Cum a început povestea Bahu Winery

13 Feb. 2023, 17:29
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
13 Feb. 2023, 17:29 // Interviu //  MD Bani

Vinul reunește prietenii și îi inspiră să deschidă noi afaceri. Așa a început și istoria Bahu Winery – un mic producător de vin din Republica Moldova. Într-o seară de vară, la un pahar de vin, doi prieteni: Mihai Iuzvac și Anton Deleu au pus bazele unei mici afaceri care deja le aduce roade – au început să producă vin. În cadrul emisiunii 10 LEI, realizată de Bani.md în colaborare cu RLIVE TV, Mihai Iuzvac a oferit mai multe detalii despre istoria Bahu Winery, despre vinurile produse, prețuri și profit.

Istoria Bahu Winery

Așadar, toată istoria a început într-o seară de vară, când cei doi prieteni s-au întâlnit la un pahar de vin de casă, produs chiar de familia lui Mihai. În timp ce discutau și savurau vinul, a apărut ideea de a lansa o afacere, pentru a produce vin de calitate mai înaltă.

„A fost foarte rapid, toamna era aproape și noi în timp de două luni am reușit să facem o schiță de business plan, partea tehnică; am comandat utilajul și chiar în momentul în care se recoltau strugurii, eu montam utilajul. A fost destul de greu la început” a declarat Mihai Iuzvac.

Afacerea a fost lansată în anul 2020 și în 2021 au fost produse primele sticle de vin. În primul an au reușit să producă aproximativ 3.000 de sticle de vin din gama clasică „Sauvignon Blanc”, „Sauvignon Blanc Fume”, „Pinot Grigio” și Pinot Noir”. Apoi, în 2022, Bahu Winery a lansat o gamă nouă de vinuri și în 2023 a pregătit noi surprize pentru iubitorii de vin printre care Cabernet Sauvignon Franc.

Datorită participării la expoziții și degustări vinurile Bahu au reușit să atragă atenți consumatorilor de vin din țara noastră.

Mihai Iuzvac a recunoscut că pasiunea pentru vin s-a transmis din generație în generație. Astfel, și-a dorit să continue această activitate. În cadrul Bahul Winery, Mihai este cel care se ocupă de producerea vinului, iar Anton de partea administrativă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

O afacere de viitor

Chiar dacă afacerea obține deja profit, toți banii sunt reinvestiți pentru dezvoltarea afacerii. Potrivit lui Mihai Iuzvac, o vinărie este o afacere de viitor.

Strugurii pentru producerea vinurile Bahu provin dintr-o localitate pitorească – Bahu, din raionul Călărași. De aici vine și numele vinurilor. Pe viitor, urmează ca Bahu Winery să-și deschidă ușile pentru vizitatori.

„În prezent avem lucrări de construcție. Mulți ne întreabă „Când putem să venim?”, „Când putem să vă vizităm?”, În prezent construim, stricăm, amenajăm. Partea de amenajare este o muncă destul de mare, pentru că, în prezent, afacerea cu vinul e o afacere secundară, fiindcă suntem implicați în alte activități. Lucrăm mai mult în weekend, în concedii.”

Realitatea Live

26 Feb. 2024, 16:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Feb. 2024, 16:59 // Actual //  Lupu Eduard

Jacob Rothschild, un finanțator britanic și membru senior al uneia dintre cele mai cunoscute dinastii bancare din Europa, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani, a anunțat familia sa într-o declarație dată luni, scrie Reuters.

Familia Rothschild, prin intermediul unei declarații pentru agenția de știri Press Association din Marea Britanie, l-a numit pe Jacob Rothschild „o prezență uriașă în viața multor oameni”.

El a fost descris drept „un finanțator extraordinar, un campion al artelor și culturii, un funcționar public devotat, un susținător pasionat al cauzelor caritabile în Israel și cultura evreiască, un ecologist pasionat și prieten, tată și bunic foarte iubit”.

Jacob Rothschild s-a născut în Anglia în 1936 și și-a început cariera la banca familiei, NM Rothschild & Sons, în 1963. Ulterior, a cofondat J Rothschild Assurance Group, care a devenit St James’s Place, un important administrator de avere cu sediul în Londra.

A fost implicat în numeroase activități de afaceri, inclusiv în fondarea trustului de investiții RIT Capital Partners, care a susținut o varietate de companii, de la fonduri speculative până la start-up-uri cu tehnologie curată.

Pe lângă activitatea sa în domeniul financiar, Rothschild a fost un mecenat de lungă durată al artelor, servind ca administrator al Galeriei Naționale a Marii Britanii între 1985 și 1991.

Omul de afaceri a primit omagii și recunoaștere din partea comunității culturale și filantropice, fiind descris drept unul dintre cei mai mari filantropi culturali ai Marii Britanii. Waddesdon Manor, o proprietate de țară engleză administrată de Fundația Rothschild, a exprimat profundul regret al morții sale, numindu-l pe Rothschild „om de afaceri, antreprenor, filantrop și lider cultural”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău