15 ani de performanță și calitate în industria farmaceutică! BP: Ce scriem în prospect, simte și pacientul

02 Iun. 2022, 15:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
02 Iun. 2022, 15:33 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Cu aproximativ 20 de ani în urmă, un grup de investitori din România au adus bani pentru industria farmaceutică din Republica Moldova. Așa a apărut Balkan Pharmaceuticals (BP), compania care în scurt timp a devenit un concurent puternic pentru mai mulți importatori de medicamente și suplimente alimentare. Actualmente, produsele se regăsesc atât pe piața locală, cât și pe cea europeană, americană, din CSI și Orientul Mijlociu, iar George Bacinschi, directorul reprezentanței din Republica Moldova, a dezvăluit în cadrul unui interviu acordat revistei Politici de Sănătate cum a reușit performanța, care sunt prioritățile întreprinderii și prin ce sunt diferite produsele Balkan Pharmaceuticals.

Potrivit lui, deși au de ales dintre mai multe preparate cu aceeași substanță activă, însă procesul de producere și cercetările utilizate le poate influența eficiența. George Bacinschi precizează că fiecare infecție sau boală evoluează în decursul anilor, se manifestă sub formă de noi simptome și efecte, iar Balkan Pharmaceuticals se bazează doar pe studii actuale.

„Un alt factor de care depinde eficacitatea preparatului medicamentos este tehnologia de producere, care în cadrul companiei noastre este la standarde europene. De asemenea, e extrem de importantă calitatea materiei prime utilizate. Noi utilizăm cea mai bună materie primă pe care o achiziționăm de la principalii furnizori la nivel mondial. Și, nu în ultimul rând, contează enorm profesionalismul echipei implicate în producerea produselor farmaceutice. Or Balkan Pharmaceuticals are medici și savanți profesioniști. Așa că, în concluzie, consumatorii nu vor greși dacă vor alege produsele noastre. Ce scriem în prospect, simte și pacientul. Nu exagerăm efectele și garantăm eficacitatea medicamentului. Noi înțelegem cât de important este pentru un pacient ca tratamentul inițiat să fie dus la bun sfârșit și să ofere rezultatele așteptate. Și Balkan Pharmaceuticals ține cont de această necesitate în procesul de producere a preparatelor farmaceutice”, susține directorul reprezentanței.

Referindu-se la personal, George Bacinschi precizează că Balkan Pharrmaceutical creează angajaților toate condițiile necesare ca ei să se dezvolte profesional și să fie productivi, angajează specialiști și investește, iar drept urmare aceștia oferă performanță.

„Tocmai de aceea, Balkan Pharmaceuticals reușește să fie mereu aproape de pacienți și de lucrătorii medicali, să îi audă și să le îndeplinească solicitările. De asemenea, am obținut recent certificatul GMP European, eliberat de autoritatea de reglementare din UE – România, fapt care demonstrează că procesul de producție este desfășurat în conformitate cu toate regulile care asigură calitatea produselor farmaceutice”, precizează el.

BP oferă diversitate de medicamente pentru pacienții cu boli cronice, pentru tratamentul maladiilor sistemului nervos, cardiovascular, respirator, endocrin, digestiv, dar și pentru vindecarea altor patologii, la prețuri accesibile. Totodată, se produce o varietate de produse antiinflamatoare, antialergice, analgezice, antimicotice, antitumorale etc.

„Avem în portofoliu peste 300 de medicamente, în diferite doze și forme: comprimate, capsule, soluții și suspensii injectabile, pulbere, soluții orale/perfuzabile etc. Totodată, pandemia ne-a determinat să dezvoltăm preparate medicamentoase esențiale pentru tratamentul infecției SARS CoV-2 sau COVID19, precum dexametazona, metilprednisolon sau heparină”, menționează Gheorghe Bacinschi.

În același timp, BP investește în dezvoltarea suplimentelor alimentare destinate tuturor adepților modului sănătos de viață și le pune pe piață. În acest an a fost lansată gama de produse Pro Health, care oferă soluții pentru problemele de sănătate atât ale tinerilor, cât și
ale vârstnicilor.

„De exemplu, adolescenților le propunem produse destinate îmbunătățirii performanțelor sportive, de învățare și pentru menținerea sănătății pielii și a părului, iar seniorilor – produse pentru îmbunătățirea sau menținerea vederii, fortificarea articulațiilor etc. Pro Health conține substanțe active de calitate premium, achiziționate de la producători cu renume la nivel internațional, iar efectele acestora au fost demonstrate prin studii științifice. De asemenea, au fost produse în condiții GMP (Good manufacturing practice), ca în cazul medicamentelor. Înainte de a fi lansate pe piață, parcurg câteva etape de verificare, de la controlul fizico-chimic și microbiologic al materiei prime până la controlul interfazic și verificarea produsului finit. Ca urmare, Balkan Pharmaceuticals garantează că produsele Pro Health au eficiență maximă și sunt inofensive, iar efectele lor curative sunt vizibile în scurt timp”, relatează șefului oficiliul din Moldova.

Pe lângă infrastructura pe care o are în Moldova, BP construiește o fabrică în județul Iași, care va include hale de producere, spații de depozitare și oficii. Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană, prin intermediul Programului operațional regional 2014-2020, cu o cofinanțare în proporție de 33% de către Balkan Pharmaceuticals. Valoarea lui totală este estimată la aproximativ 10 milioane de euro.

Balkan Pharmaceuticals și-a început activitatea în 2006, cu 20 de angajați. Un deceniu mai târziu, compania avea deja două fabrici de producere a medicamentelor – în apropiere de municipiul Chișinău și în orașul Sîngera, iar actualmente aici activează
aproximativ 300 de medici, chimişti, tehnologi, mecanici, programatori și ingineri.

Realitatea Live

19 Mart. 2024, 09:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Mart. 2024, 09:24 // Actual //  Lupu Eduard

99 dintre cele 100 de orașe cu cea mai mare poluare a aerului din lume anul trecut, au fost în Asia, potrivit unui nou raport, criza climatică jucând un rol esențial în calitatea proastă a aerului, care pune în pericol sănătatea a miliarde de oameni din întreaga lume.

Marea majoritate a acestor orașe, 83, se aflau în India și toate au depășit de peste 10 ori recomandările Organizației Mondiale a Sănătății privind calitatea aerului, potrivit raportului IQAir , care monitorizează calitatea aerului la nivel mondial.

Studiul a analizat în special particulele fine, PM2,5, considerat este cel mai mic poluant, dar și cel mai periculos, scrie CNN. Doar 9% din cele peste 7.800 de orașe analizate au înregistrat o calitate a aerului care a îndeplinit standardul OMS, care spune că nivelurile medii anuale de PM2,5 nu ar trebui să depășească 5 micrograme pe metru cub.

Milioane de oameni mor în fiecare an din cauza problemelor de sănătate legate de poluarea aerului. Poluarea aerului de la combustibili fosili ucide 5,1 milioane de oameni în întreaga lume în fiecare an, potrivit unui studiu publicat în BMJ în noiembrie. Între timp, OMS spune că 6,7 milioane de oameni mor anual din cauza efectelor poluării aerului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău