4 lucruri de știut despre noul CEO Amazon Amazon, Andy Jassy

09 Iul. 2021, 17:31
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Iul. 2021, 17:31 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Luni, 5 iulie 2021, a fost o dată importantă pentru Amazon. Jeff Bezos, fost CEO și fondator al companiei i-a „cedat puterea” lui Andy Jassy. Bezos, a cărui avere s-a ridicat la un record de 211 miliarde de dolari în timpul mandatului său de lider al tehnologiei și comerțului electronic, va rămâne președintele executiv al consiliului de administrație al Amazonului, dar va avea și mâinile pline cu alte proiecte. Primul dintre acestea va veni pe 20 iulie, când se va arunca în spațiu pentru primul zbor de pasageri al companiei sale de turism spațial, Blue Origin.

Între timp, Jassy va rămâne pe pământ, preluând conducerea uneia dintre cele mai mari companii din lume. Iată ce trebuie să știți despre noul CEO Amazon:

1. A lucrat la Amazon 24 de ani

Jassy s-a alăturat Amazonului în 1997, la trei ani după ce Bezos a fondat compania. În acel an, Amazon a ieșit la bursă și, în scrisoarea acționarilor, Bezos a prezentat o viziune pentru companie care rămâne fidelă până în prezent: o concentrare implacabilă pe clienți, o viziune pe termen lung a valorii acționarilor prin urmărirea conducerii pieței și o „Cultură conștientă de costuri” care a ponderat compensația angajaților la opțiuni pe acțiuni, mai degrabă decât la numerar.

2. El a crescut printre rânduri pentru a conduce Amazon Web Services (AWS), divizia companiei de cloud computing și principalul său factor de profit

În 2020, AWS a înregistrat un profit record de exploatare anual de 13,5 miliarde de dolari, reprezentând 63% din profiturile operaționale totale ale Amazon pentru anul respectiv. Este lider de piață printre furnizorii de cloud, depășind concurenții săi cu venituri de zeci de miliarde de dolari în fiecare an.

3. Este cunoscut pentru atenția acordată detaliilor, ambiției și sincerității

Mai multe profiluri ale lui Jassy fac referire la practica sa de a pune întrebări îngrijite și excepționale orientate spre detalii în cadrul întâlnirilor cu angajații și alți directori. Această direcție s-a extins și la relația sa cu fostul său șef, în ciuda reputației lui Bezos de a-și intimida subordonații cu confruntări explozive.

„A fost cineva care îți va spune adevărul”, a declarat Ian Freed, fost executiv Amazon, pentru Fortune. „Ar spune-o într-un mod atent și respectuos:„ Jeff, iată ce am văzut în acea întâlnire și iată de ce cred că ar trebui să încercăm altfel. ”

4. El va fi responsabil pentru conducerea Amazonului într-o perioadă dificilă, împreună cu autoritățile de reglementare și criticii practicilor sale de muncă și de mediu

La fel ca alte companii Big Tech, Amazon face în prezent numeroase sonde antitrust și procese care vizează unele dintre practicile sale comerciale mai controversate, inclusiv utilizarea datelor mărcilor terțe pe care le vinde pe platforma sa pentru a produce și comercializa propriile produse concurente . (Deși Amazon a contestat aceste afirmații.) Jassy va trebui, de asemenea, să urmeze două noi valori corporative adăugate pe lista internă a directorilor Amazon în această lună: „Străduiește-te să fii cel mai bun angajator al Pământului” și „Succesul și amploarea aduc o responsabilitate largă”, care par să abordeze critici privind tratamentul companiei față de lucrătorii săi din depozit și impactul asupra mediului, ambele fiind adesea supuse focului pe măsură ce compania a ajuns la dimensiunea actuală.

Realitatea Live

28 Ian. 2023, 20:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Ian. 2023, 20:09 // Actual //  Lupu Eduard

Taylor Sheridan, creatorul seriei de succes Yellowstone şi a prequel-ului său, 1883 şi 1923, a dovedit că sfatul pe fiecare scriitor primeşte: ‘Scrie despre ceea ce cunoşti’, este bine de urmat, după cum scrie Daily Mail, într-un articol despre parcursul său atipic.
El a scris despre viaţa emoţionantă a unui cowboy – una cu care el este foarte familiar. Este o viaţă pe care a trăit-o în fiecare zi, nu doar ca un copil, ci şi acum – în ciuda faptului că este unul dintre cele mai mari nume din Hollywood, scrie businessmagazin.ro.

El, soţia sa de 10 ani, Nicole, şi fiul lor, Gus, trăiesc în Texas, unde deţine mai multe ferme, unde îşi creşte caii şi vitele.
Conexiunea lui Sheridan cu acest mod de viaţă fără îndoială oferă o inspiraţie nesfârşită pentru spectacolul său despre Duttons, o familie de fermieri care administrează cea mai mare fermă din SUA. Actorul-scenarist dovedeşte că poţi transforma viaţa de zi cu zi pe care o duci în recunoaştere critică, în armate de fani şi în venituri de sute de milioane de dolari.

Yellowstone a fost ignorat la premiile Golden Globe din momentul lansării sale din 2018, dar drama western modernă a fost finalmente nominalizată pentru o statuetă în ultimul an, iar Kevin Costner a şi câştigat premiul pentru „Cel mai bun actor într-o serie de dramă” pentru rolul său ca John Dutton, patriarhul familiei.Serialul a fost inclus în lista celor mai urmărite pe platformele de streaming. În acelaşi timp, în clasamentul transmisiunilor TV, Yellowstone a luat primul loc, învingând America’s Got Talent, iar 1923 a ajuns pe locul şapte.

Toate aceste realizări nu ar fi fost posibile fără parcursul atipic al scenaristului seriilor.

Sheridan s-a născut în Cranfills Gap, un orăşel situat la sud-vest de Dallas, cu o populaţie de sub 300 de locuitori, unde familia sa avea o fermă. După divorţul părinţilor săi, mama sa a vândut ferma şi s-a mutat în Wyoming, potrivit revistei Fort Worth Magazine. Şi-a petrecut verile şi weekend-urile călărind caii. În anii ‘90, Sheridan a studiat teatrul la Texas State University, deşi se spune că şi-a dorit să devină şeriful oraşului său natal, dar a renunţat şi s-a mutat în Austin.
Acolo tundea peluze şi vopsea case pentru bani, când a fost descoperit de o agenţie de talent din Chicago, în timp ce căuta un loc de muncă într-un mall. Aceştia i-au cumparat un bilet de avion, dar el l-a vândut şi a folosit banii pentru a conduce camionul său până în Chicago, deoarece nu-i plăcea să zboare, potrivit Austin American-Statesman.

Cariera lui ca actor l-a dus la New York şi apoi la Los Angeles, unde a continuat să aibă dificultăţi financiare. În acea perioadă, nu câştiga mulţi bani, aşa că a locuit într-un camion şi a închiriat un cort pe o rezervaţie unde locuiau prietenii lui, la nord de LA. „Am fost foarte sărac, dar am ales să nu renunţ şi să nu mă întorc acasă”, a spus Sheridan. Este o schimbare radicală faţă de acum, când generează mai mult de 1 miliard de dolari în show-uri TV, potrivit Australian Financial Review.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău