5 lucruri care nu trebuie date și împrumutate sub nici un pretext

06 Sept. 2021, 10:42
 // Categoria: Au Bani // Autor:  bani.md
06 Sept. 2021, 10:42 // Au Bani //  bani.md

O zicală din popor spune: prin returnarea unei datorii, o persoană își dă o parte din noroc.

De asemenea, lucrurile pe care le împrumutăm ne pot jefui de energie și putere. Strămoșii noștri credeau că unele lucruri nu trebuie date sau împrumutate sub nici un pretext, altfel poți suporta o mulțime de necazuri …

Sarea nu poate fi împrumutată sub nici un pretext. Dacă vecinii tăi ți-au cerut sare, atunci dă-o numai cu condiția să fie un cadou. Pericolul constă în proprietățile energetice ale sării, care pot influența soarta. Sarea este una dintre cele mai importante componente magice, deci este categoric imposibil să o iei de la alte persoane. Mulți oameni care au împrumutat sare, apoi, recuperând-o, au pierdut norocul, s-au îmbolnăvit, s-au despărțit de cei dragi.

Vasele sunt încărcate cu energia casei în care sunt amplasate constant. Dacă cineva dorește să facă ceva rău altei persoane, îl poate lăsa să-și folosească ceașca, farfuria, cana, lingura, cratița … Nu dați nimănui feluri de mâncare în vase pe care să le cereți înapoi, pentru a nu afecta negativ viața unei alte persoanw sau propriul destin. Bucatele împrumutate pot duce la pierderea sănătății, la obținerea de noi temeri, eșecuri și multe alte consecințe negative. Puteți folosi vasele cu un străin dacă locuiți împreună, de exemplu, într-un cămin, dar și aici trebuie să fiți atenți. Vasele deteriorate sau sparte sunt și mai periculoase și nu trebuie păstrate acasă.

Îmbrăcăminte. Mulți bărbați și femei consideră că este absolut normal să schimbe lucrurile pentru o vreme. Dar este mai bine să nu o facă. Dacă cumpărați lucruri care au fost deja utilizate, nu este nimic în neregulă cu asta, pentru că plătiți pentru ele. Cu toate acestea, în acest caz, nu va strica să efectuați curățarea energiei. Hainele sunt personale, deci chiar dacă le iei de la rudele tale, care cu siguranță nu îți vor dori niciun rău, este mai bine să dai ceva în schimb. Nu împrumuta lucruri, ele pot aduce ghinion. Cel mai mare pericol îl reprezintă încălțămintea, absoarbe cea mai mare cantitate de energie negativă.

Bijuterii. Decorul este încărcat cu energia persoanei căreia îi aparține. Prin urmare, cel care le va folosi, le va afecta extrem de negativ. Nici trucul cadoului nu funcționează. Punând pe tine un inel sau cercei care au aparținut altei persoane, le poți absorbi problemele. Experții în bioenergie notează că bijuteriile de protecție pot „infecta” un străin cu boli și pot lua noroc. Dintre metale, argintul și platina trebuie evitate. Dintre pietrele talismanice, cei mai periculoși magneți ai nenorocirii pentru un străin vor fi piatra lunii, diamantul, cristalul de rocă.

Mătură. Dacă o persoană dă sau ia o mătură pentru o vreme, atunci, după semne, poate începe o perioadă neagră, care duce la pierderi monetare, probleme la locul de muncă. În nici un caz o mătură nu ar trebui să părăsească casa ta, acest lucru este permis numai dacă nu mai ai nevoie de ea.

Realitatea Live

06 Iul. 2025, 09:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
06 Iul. 2025, 09:02 // Actual //  Ursu Victor

România continuă să fie una dintre destinațiile preferate ale moldovenilor. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică din România, în perioada 1 ianuarie – 31 mai 2025, 37.867 de turiști din Republica Moldova au fost cazați în structurile de primire turistică din România, inclusiv în apartamente și camere de închiriat.

Astfel, Republica Moldova se află pe locul 8 în clasamentul celor mai importante surse de turiști străini pentru România, devansând țări precum Spania, Ucraina, Bulgaria sau Turcia.

În total, în această perioadă, sosirile în structurile de primire turistică din România au însumat 4,49 milioane de persoane, în creștere cu 0,8% față de perioada similară din 2024. Turiștii străini au reprezentat 19,2% din total, iar cei din Republica Moldova au avut o prezență tot mai vizibilă în peisajul turistic românesc, scrie economica.net.

Datele arată că orașele cele mai vizitate au fost Bucureștiul, Brașovul și Clujul, iar durata medie a șederii pentru turiștii străini a fost de 2,1 zile.

Creșterea numărului de turiști moldoveni în România reflectă nu doar proximitatea geografică și legăturile culturale, ci și diversificarea ofertelor turistice și a facilităților de cazare din țara vecină. Tendința ar putea continua și în sezonul estival, când litoralul românesc devine o atracție majoră pentru turiștii din regiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO