Curs valutar
 • EUR
  21.4725
  0.367%
 • USD
  17.7262
  0.0051%
 • RUB
  0.2394
  0.5013%
 • RON
  4.3594
  0.4037%
 • UAH
  0.6420
  0.0623%

(FOTO) Orașe de poveste din Grecia. TOP 5 destinații pe care să le alegi

14 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
14 Mart. 2021, 06:00 // Au Bani //  Fetco Veronica

Grecia a anunțat deja că își deschide sezonul turistic în luna mai, ceea ce reprezintă o oportunitate excelentă de a-ți planifica o vacanță. Iată cu ce recomandări vine Pandotrip.

1. Oia, Santorini

Oia de pe insula Santorini este destinația la care turiștii se gândesc când aleg o vacanță în Grecia. Aici vei vedea renumitele cupole albastre care se întâlnesc pe majoritatea timbrelor poștale.

Datorită poziției sale geografice, Oia are cele mai uimitoare apusuri de soare în fiecare zi. Orașul, deși este aglomerat reprezintă un loc minunat pentru a încerca mâncăruri grecești, pentru a vă bucura de priveliști și pentru a vă relaxa doar pe plajă.

2. Kastraki, Meteora

Kastraki este un mic oraș grecesc din regiunea Meteora de pe Grecia continentală și este cel mai bun oraș grecesc de vizitat pentru a vedea mănăstirile Meteora. Mănăstirile medievale stau deasupra unor stâlpi incredibili de stâncă, dintre care majoritatea au o înălțime de peste o mie de metri.

Kastraki în sine este o încântare arheologică a caselor de piatră, cu acoperișuri cu dale roșii împodobite cu flori. Zona rurală care înconjoară Meteora este excelentă pentru drumeții.

3. Chania Town, Creta

Orașul Chania de pe insula Creta este plin de caracter grecesc autentic. De la portul colorat venețian, care este căptușit cu cafenele și restaurante, până la labirintul străzilor din spate pline de magazine și buticuri din centrul vechi, are o viață atât de zi, cât și de noapte. Bucătăria cretană este imbatabilă, iar portul este cel mai bun loc pentru a încerca o parte din peștele local.

Urcați până la biserica mică Profitis Ilias și veți fi răsplătiți cu vederi panoramice uimitoare asupra întregului oraș Chania.

În timp ce vă aflați în Chania, nu veți dori să pierdeți vederea la două dintre cele mai bune plaje din lume. Elafonisi, renumit pentru nisipul său roz și marea cristalină, și Balos, laguna liniștită cu nisip alb și ape turcoaz.

4. Monemvasia, Peloponez

Monemvasia se află chiar în largul coastei Peloponezului grec și, deși este o insulă, un drum îngust o leagă de continent. De la distanță, Monemvasia pare a fi o movilă gigantică și fără viață de stâncă aridă.

Pe această insulă minusculă vei descoperi o cetate medievală cu ziduri. Există și foarte puțini oameni care trăiesc în cetate și nu sunt permise mașini înăuntru, așa că este extrem de liniștit odată ce ești departe de centru. Există câteva hoteluri, câteva taverne și câteva magazine de suveniruri. Insula are, de asemenea, două plaje frumoase. Este locul perfect pentru o vacanță în cuplu, în cazul în care aveți nevoie de intimitate.

5. Lindos, Insulele Rhodes

Este orașul perfect dacă vrei să combini odihna la plajă și vizitarea monumentelor istorice. Orașul se află într-un golf frumos, mărginit de nisipuri aurii. Deasupra ei, pe un deal proeminent, se află o acropolă asemănătoare unei fortărețe, care datează din jurul anului 200 î.Hr.

În timp ce Lindos este o imagine perfectă, cu străzi înguste pietruite pline de flori și viță de vie, acropola este cea care atrage atenția. Aici vei descoperi un templu cu coloane impresionante, scări elenistice, rămășițele unui templu roman și un turn pentagonal care făcea parte din castelul construit de Cavalerii Sf. Ioan.

Dacă vrei să petreci timpul pe plajă va trebui să vizitezi golful St. Paul Bay.

Realitatea LiveȘedința Consiliului de Integritate, din 17 mai 2021
Conferință de presă organizată de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)
Dezbateri IPN „Atitudinea societății față de UE: motive obiective și manipulări politice și geopolitice”
Evenimentul de donare a echipamentelor personale de protecție pentru personalul medical, din partea UE și a Germaniei
Eveniment Public Online: Politica externă a Republicii Moldova: o diplomație inteligentă pentru o țară mai puternică
Conferință de presă cu genericul “ODIMM – 14 ani în susținerea sectorului IMM”
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 17 mai 2021
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua III)
Jazz’n Chișinău International Festival, ediția lX (Ziua II)
17 Mai 2021, 14:55
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Mai 2021, 14:55 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Gigantul american Coca-Cola a anunţat vineri că va înceta să mai comercializeze băutura energizantă Coca-Cola Energy în America de Nord, un produs lansat în forţă anul trecut în contextul unei strategii care viza intrarea pe noi categorii de produse, scrie Agerpres. 

În schimb, Coca-Cola Energy va continua să fie prezentă pe rafturile din alte părţi ale lumii, a precizat grupul american.

Decizia de a renunţa la băutura energizantă face parte din planurile companiei Coca-Cola de a-şi eficientiza produsele şi a se concentra pe băuturile cu vânzări rapide în condiţiile în care consumatorii preferă băuturile accidulate tradiţionale şi apa minerală odată cu ieşirea din pandemie.

“Strategia noastră este concentrată pe diminuarea pariurilor mari de-a lungul unui portofoliu restructurat…Trebuie să fim disciplinaţi cu acele inovaţii care nu generează avântul necesar pentru noi investiţii”, a declarat un purtător de cuvânt de la Coca-Cola.

Chiar dacă va înceta să mai comercializeze propria sa băutură energizantă, Coca-Cola deţine în continuare pachetul majoritar de acţiuni la firma Monster Beverage Corp, unul dintre cei mai mari producători de băuturi energizante din SUA.

Între timp, însă, rivalul PepsiCo şi-a extins prezenţa pe segmentul băuturilor energizante odată cu preluarea mărcii Rockstar Energy şi lansarea de noi versiuni de Mountain Dew destinate consumatorilor matinali. Joi, PepsiCo a demarat o campanie de promovare a noii sale băuturi Mtn Dew Rise Energy în care figurează starul NBA LeBron James, cel care timp de două decenii a fost imaginea băuturilor Coca-Cola.


 
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Scuarul „Guguță” din sectorul Rîșcani a prins viață
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Israelul, atacat cu rachete lansate din Fâşia Gaza
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Locuitorii Capitalei se vaccinează împotriva COVID-19
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Nordul statului american Texas, lovit de tornade
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Sărbătoare la Milano! Fanii lui Inter nu au mai ţinut cont de pandemie
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Forfotă la Piața Centrală, în ajunul sărbătorilor pascale
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
Decorațiunile de Paște au ajuns în Scuarul Catedralei
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
SUA au lansat cu succes un nou satelit spion – NROL-82
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso
Spania: Replică din ciocolată a tabloului „Guernica”, de Pablo Picasso