(FOTO) Orașe de poveste din Grecia. TOP 5 destinații pe care să le alegi

14 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Fetco Veronica
14 Mart. 2021, 06:00 // Au Bani //  Fetco Veronica

Grecia a anunțat deja că își deschide sezonul turistic în luna mai, ceea ce reprezintă o oportunitate excelentă de a-ți planifica o vacanță. Iată cu ce recomandări vine Pandotrip.

1. Oia, Santorini

Oia de pe insula Santorini este destinația la care turiștii se gândesc când aleg o vacanță în Grecia. Aici vei vedea renumitele cupole albastre care se întâlnesc pe majoritatea timbrelor poștale.

Datorită poziției sale geografice, Oia are cele mai uimitoare apusuri de soare în fiecare zi. Orașul, deși este aglomerat reprezintă un loc minunat pentru a încerca mâncăruri grecești, pentru a vă bucura de priveliști și pentru a vă relaxa doar pe plajă.

2. Kastraki, Meteora

Kastraki este un mic oraș grecesc din regiunea Meteora de pe Grecia continentală și este cel mai bun oraș grecesc de vizitat pentru a vedea mănăstirile Meteora. Mănăstirile medievale stau deasupra unor stâlpi incredibili de stâncă, dintre care majoritatea au o înălțime de peste o mie de metri.

Kastraki în sine este o încântare arheologică a caselor de piatră, cu acoperișuri cu dale roșii împodobite cu flori. Zona rurală care înconjoară Meteora este excelentă pentru drumeții.

3. Chania Town, Creta

Orașul Chania de pe insula Creta este plin de caracter grecesc autentic. De la portul colorat venețian, care este căptușit cu cafenele și restaurante, până la labirintul străzilor din spate pline de magazine și buticuri din centrul vechi, are o viață atât de zi, cât și de noapte. Bucătăria cretană este imbatabilă, iar portul este cel mai bun loc pentru a încerca o parte din peștele local.

Urcați până la biserica mică Profitis Ilias și veți fi răsplătiți cu vederi panoramice uimitoare asupra întregului oraș Chania.

În timp ce vă aflați în Chania, nu veți dori să pierdeți vederea la două dintre cele mai bune plaje din lume. Elafonisi, renumit pentru nisipul său roz și marea cristalină, și Balos, laguna liniștită cu nisip alb și ape turcoaz.

4. Monemvasia, Peloponez

Monemvasia se află chiar în largul coastei Peloponezului grec și, deși este o insulă, un drum îngust o leagă de continent. De la distanță, Monemvasia pare a fi o movilă gigantică și fără viață de stâncă aridă.

Pe această insulă minusculă vei descoperi o cetate medievală cu ziduri. Există și foarte puțini oameni care trăiesc în cetate și nu sunt permise mașini înăuntru, așa că este extrem de liniștit odată ce ești departe de centru. Există câteva hoteluri, câteva taverne și câteva magazine de suveniruri. Insula are, de asemenea, două plaje frumoase. Este locul perfect pentru o vacanță în cuplu, în cazul în care aveți nevoie de intimitate.

5. Lindos, Insulele Rhodes

Este orașul perfect dacă vrei să combini odihna la plajă și vizitarea monumentelor istorice. Orașul se află într-un golf frumos, mărginit de nisipuri aurii. Deasupra ei, pe un deal proeminent, se află o acropolă asemănătoare unei fortărețe, care datează din jurul anului 200 î.Hr.

În timp ce Lindos este o imagine perfectă, cu străzi înguste pietruite pline de flori și viță de vie, acropola este cea care atrage atenția. Aici vei descoperi un templu cu coloane impresionante, scări elenistice, rămășițele unui templu roman și un turn pentagonal care făcea parte din castelul construit de Cavalerii Sf. Ioan.

Dacă vrei să petreci timpul pe plajă va trebui să vizitezi golful St. Paul Bay.

Realitatea Live

03 Iun. 2023, 09:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Iun. 2023, 09:09 // Actual //  Lupu Eduard

Pământul arabil din Olanda este din ce în ce mai inaccesibil. Olandezii nu își vând terenurile agricole, iar puținele oferte de pe piață sunt la prețuri foarte mari, care continuă să crească.

Conform analizei efectuate pentru primele 3 luni din acest an, valoarea terenului agricol din Olanda a crescut cu 5,8% față de anul trecut, ajungând la un preț mediu de 79.400 de euro/ha. În schimb, prețurile pentru pajiști au scăzut cu 0,6% comparativ cu ultimele luni din 2022.

În Olanda, puținele terenuri care sunt scoase la vânzare sunt cotate la prețuri foarte mari. De la începutul anului, tarifele la terenurile agricole continuă să crească, puțini proprietari fiind dispuși să le înstrăineze.

Oficiul Cadastral Olandez din Apeldoorn și Departamentul de Cercetare Economică de la Universitatea Wageningen (WEcR) au calculat că prețul mediu pentru un teren agricol, în primul trimestru al anului 2023, se situează la 79.400 de euro/ha, cu 3% mai mult decât în ultima parte a anului 2022. Față de întreg anul 2022, când prețul mediu a fost de 73.400 euro/ha, valoarea terenurilor a crescut cu 5,8%.

În schimb, pășunile se vând puțin mai ieftin decât terenurile arabile. În intervalul ianuarie-martie 2023, pășunile s-au vândut cu un preț mediu de 68.800 euro/ha, cu 0,6% mai puțin decât în ultima parte a anului 2022.

A fost înregistrată, însă, o primă medie de preț de 3,9% până la 77.500 euro/ha pentru terenurile arabile unde se cultivă porumbul de siloz. În același timp, prețul terenurilor construite a crescut cu o medie de 3,7%, până la 92.200 euro/ha.

Olandezii nu își vând terenurile agricole

Cu toate că condițiile de piață sunt foarte profitabile acum, tot mai puțini proprietari de terenuri agricole sunt dispuși să vândă.

Experții olandezi din piața funciară au evaluat suprafața agricolă comercializată, în perioada ianuarie-martie 2023, la un total de 6.300 ha, adică cu 4.755 ha mai puțin decât în ultimele 3 luni din din 2022 și cu 1.554 ha mai puțin decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Pentru comparație, potrivit anunțurilor de mică publicitate, în Republica Moldova un hectar de teren agricol ajunge să coste până la 100 de mii de lei în nordul țării, 50 de mii de lei în centrul țării și 20 de mii de lei în sud.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău