(FOTO) Orașe de poveste din Grecia. TOP 5 destinații pe care să le alegi

14 Mart. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
14 Mart. 2021, 06:00 // Au Bani //  MD Bani

Grecia a anunțat deja că își deschide sezonul turistic în luna mai, ceea ce reprezintă o oportunitate excelentă de a-ți planifica o vacanță. Iată cu ce recomandări vine Pandotrip.

1. Oia, Santorini

Oia de pe insula Santorini este destinația la care turiștii se gândesc când aleg o vacanță în Grecia. Aici vei vedea renumitele cupole albastre care se întâlnesc pe majoritatea timbrelor poștale.

Datorită poziției sale geografice, Oia are cele mai uimitoare apusuri de soare în fiecare zi. Orașul, deși este aglomerat reprezintă un loc minunat pentru a încerca mâncăruri grecești, pentru a vă bucura de priveliști și pentru a vă relaxa doar pe plajă.

2. Kastraki, Meteora

Kastraki este un mic oraș grecesc din regiunea Meteora de pe Grecia continentală și este cel mai bun oraș grecesc de vizitat pentru a vedea mănăstirile Meteora. Mănăstirile medievale stau deasupra unor stâlpi incredibili de stâncă, dintre care majoritatea au o înălțime de peste o mie de metri.

Kastraki în sine este o încântare arheologică a caselor de piatră, cu acoperișuri cu dale roșii împodobite cu flori. Zona rurală care înconjoară Meteora este excelentă pentru drumeții.

3. Chania Town, Creta

Orașul Chania de pe insula Creta este plin de caracter grecesc autentic. De la portul colorat venețian, care este căptușit cu cafenele și restaurante, până la labirintul străzilor din spate pline de magazine și buticuri din centrul vechi, are o viață atât de zi, cât și de noapte. Bucătăria cretană este imbatabilă, iar portul este cel mai bun loc pentru a încerca o parte din peștele local.

Urcați până la biserica mică Profitis Ilias și veți fi răsplătiți cu vederi panoramice uimitoare asupra întregului oraș Chania.

În timp ce vă aflați în Chania, nu veți dori să pierdeți vederea la două dintre cele mai bune plaje din lume. Elafonisi, renumit pentru nisipul său roz și marea cristalină, și Balos, laguna liniștită cu nisip alb și ape turcoaz.

4. Monemvasia, Peloponez

Monemvasia se află chiar în largul coastei Peloponezului grec și, deși este o insulă, un drum îngust o leagă de continent. De la distanță, Monemvasia pare a fi o movilă gigantică și fără viață de stâncă aridă.

Pe această insulă minusculă vei descoperi o cetate medievală cu ziduri. Există și foarte puțini oameni care trăiesc în cetate și nu sunt permise mașini înăuntru, așa că este extrem de liniștit odată ce ești departe de centru. Există câteva hoteluri, câteva taverne și câteva magazine de suveniruri. Insula are, de asemenea, două plaje frumoase. Este locul perfect pentru o vacanță în cuplu, în cazul în care aveți nevoie de intimitate.

5. Lindos, Insulele Rhodes

Este orașul perfect dacă vrei să combini odihna la plajă și vizitarea monumentelor istorice. Orașul se află într-un golf frumos, mărginit de nisipuri aurii. Deasupra ei, pe un deal proeminent, se află o acropolă asemănătoare unei fortărețe, care datează din jurul anului 200 î.Hr.

În timp ce Lindos este o imagine perfectă, cu străzi înguste pietruite pline de flori și viță de vie, acropola este cea care atrage atenția. Aici vei descoperi un templu cu coloane impresionante, scări elenistice, rămășițele unui templu roman și un turn pentagonal care făcea parte din castelul construit de Cavalerii Sf. Ioan.

Dacă vrei să petreci timpul pe plajă va trebui să vizitezi golful St. Paul Bay.

Realitatea Live

20 Apr. 2024, 12:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2024, 12:37 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Depozitele la termen înRepublica Moldova au înregistrat o scădere semnificativă în luna martie 2024, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Depozitele noi atrase au totalizat 2,6 miliarde de lei, înregistrând o diminuare cu 28,9 la sută față de luna precedentă, februarie 2024.

Din totalul depozitelor atrase, cele exprimate în moneda națională au reprezentat o pondere majoră de 69,3 la sută, însumând 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 30,4 la sută față de luna anterioară. Depozitele exprimate în valută au totalizat 813,2 milioane lei, înregistrând o descreștere de 25,2 la sută.

Rata medie nominală la depozitele noi atrase în moneda națională s-a diminuat cu 0,26 puncte procentuale, ajungând la 3,55 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a redus cu 0,30 puncte procentuale, atingând 1,50 la sută.

În ceea ce privește termenele de plasare, depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au înregistrat cea mai mare pondere, reprezentând 43,8 la sută din totalul depozitelor la termen, urmate de depozitele cu termene de la 2 până la 5 ani, cu o pondere de 23,0 la sută.

Depozitele persoanelor fizice au însumat 2 091,3 milioane lei în luna martie 2024, înregistrând o scădere de 32,6 la sută față de luna precedentă. Depozitele cu termene de la 6 până la 12 luni au fost cele mai solicitate, reprezentând 43,7 la sută din totalul depozitelor persoanelor fizice.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele fizice s-a micșorat cu 0,18 puncte procentuale, ajungând la 3,64 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,25 puncte procentuale, atingând 1,49 la sută.

Comparativ cu luna precedentă, depozitele în moneda națională ale persoanelor juridice au înregistrat o creștere de 30,4 la sută, ajungând la 450,2 milioane lei, în timp ce depozitele în valută ale acestora s-au redus de 2,7 ori, totalizând 103,1 milioane lei.

Rata medie la depozitele atrase în moneda națională de la persoanele juridice s-a micșorat cu 0,43 puncte procentuale, ajungând la 3,30 la sută, în timp ce rata medie la depozitele exprimate în valută s-a diminuat cu 0,40 puncte procentuale, atingând 1,58 la sută.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău