7 fraze pe care orice lider trebuie să le cunoască: transmit încredere și recunoștință

01 Iul. 2021, 18:05
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2021, 18:05 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Ca lider, energia ta are un impact profund asupra echipei tale. Modul în care vă prezentați la întâlniri și chiar tonul poate influența siguranța psihologică la locul de muncă – în bine sau în rău. Cuvintele contează atunci când vine vorba de construirea unei echipe performante, angajate și incluzive.

Iată șapte frazecare  ajută la transmiterea recunoștinței și încrederii:

1. Vă apreciez pentru că …

Recunoștința este un instrument puternic și funcționează cel mai bine atunci când este specifică. Nu mulțumiți doar oamenilor pentru contribuțiile lor. Spuneți-le un lucru pe care l-ați apreciat în mod special despre modul în care au organizat întâlnirea respectivă, au colaborat la acel proiect sau au distribuit acea actualizare. Acest lucru îi face pe oameni să se simtă văzuți și cine nu iubește asta?

2. Ce observi că nu văd?

Întreabă angajații din compania ta sau pe care îi ai în subordine despre informațiile pe care le treci cu vederea, despre perspectivele cărora ar trebui să le acorzi mai multă atenție, sau despre semnele de avertizare ale unei probleme.Așa vei învăța ceva nou de fiecare dată

3. Bun venit în echipă

A fi nou este greu, iar primirea proactivă a noilor angajați este critică. Obsevă și primește oamenii noi cu bunăvoință, astfel vei stimula încrederea și starea de bine a angajatului.

4. Te-am ales pe tine

Această frază simplă ajută la construirea unei culturi a încrederii.

5. Spune-mi mai multe

Știm cu toții că ascultarea activă este o abilitate critică în leadership. Când rogi oamenii să-ți spună mai multe despre o idee, nu numai că se simt auziți, dar, de fapt, pot oferi sfaturi mai bune.

6. Îmi pare rău

Vulnerabilitatea este, fără îndoială, una dintre cele mai importante trăsături ale unui lider. Cel mai simplu mod de a o practica este să recunoști când ai greșit.

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală