7 fraze pe care orice lider trebuie să le cunoască: transmit încredere și recunoștință

01 Iul. 2021, 18:05
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Iul. 2021, 18:05 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Ca lider, energia ta are un impact profund asupra echipei tale. Modul în care vă prezentați la întâlniri și chiar tonul poate influența siguranța psihologică la locul de muncă – în bine sau în rău. Cuvintele contează atunci când vine vorba de construirea unei echipe performante, angajate și incluzive.

Iată șapte frazecare  ajută la transmiterea recunoștinței și încrederii:

1. Vă apreciez pentru că …

Recunoștința este un instrument puternic și funcționează cel mai bine atunci când este specifică. Nu mulțumiți doar oamenilor pentru contribuțiile lor. Spuneți-le un lucru pe care l-ați apreciat în mod special despre modul în care au organizat întâlnirea respectivă, au colaborat la acel proiect sau au distribuit acea actualizare. Acest lucru îi face pe oameni să se simtă văzuți și cine nu iubește asta?

2. Ce observi că nu văd?

Întreabă angajații din compania ta sau pe care îi ai în subordine despre informațiile pe care le treci cu vederea, despre perspectivele cărora ar trebui să le acorzi mai multă atenție, sau despre semnele de avertizare ale unei probleme.Așa vei învăța ceva nou de fiecare dată

3. Bun venit în echipă

A fi nou este greu, iar primirea proactivă a noilor angajați este critică. Obsevă și primește oamenii noi cu bunăvoință, astfel vei stimula încrederea și starea de bine a angajatului.

4. Te-am ales pe tine

Această frază simplă ajută la construirea unei culturi a încrederii.

5. Spune-mi mai multe

Știm cu toții că ascultarea activă este o abilitate critică în leadership. Când rogi oamenii să-ți spună mai multe despre o idee, nu numai că se simt auziți, dar, de fapt, pot oferi sfaturi mai bune.

6. Îmi pare rău

Vulnerabilitatea este, fără îndoială, una dintre cele mai importante trăsături ale unui lider. Cel mai simplu mod de a o practica este să recunoști când ai greșit.

 

Realitatea Live

04 Iun. 2023, 06:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Iun. 2023, 06:54 // Actual //  Lupu Eduard

Elon Musk a redobândit titlul de cea mai bogată persoană din lume.

Potrivit Bloomberg, directorul executiv al Tesla Inc. l-a depăşit miercuri pe magnatul industriei produselor de luxul, Bernard Arnault, după ce acţiunile companiei LVMH au scăzut cu 2,6% în tranzacţiile de la Paris.

Musk şi francezul în vârstă de 74 de ani au fost la egalitate pentru primul loc în acest an în Bloomberg Billionaires Index, o listă a celor mai bogate 500 de persoane din lume.
Arnault l-a depăşit pentru prima dată pe Musk în decembrie, în condiţiile în care industria produselor de lux a comportat o rezistenţă semnificativă în faţa inflaţiei. LVMH, conglomeratul fondat de Arnault, este deţinătorul unor mărci precum Louis Vuitton, Fendi şi Hennessy.

Credinţa în vigoarea industriei produselor de lux începe să se estompeze pe fondul unei potenţiale încetiniri a creşterii economice, în special pe piaţa chineză. Acţiunile LVMH s-au prăbuşit cu aproximativ 10% din aprilie, ştergând, în cadrul acestui proces, 11 miliarde de dolari din averea netă a lui Arnault într-o singură zi.

Între timp, Musk a câştigat peste 55,3 miliarde de dolari în 2023, în mare parte datorită Tesla. Constructorul auto cu sediul în Austin – care reprezintă 71% din averea miliardarului – a crescut cu 66% de la începutul anului până în prezent. Averea lui Musk este evaluată acum la aproximativ 192,3 miliarde de dolari, potrivit indicelui Bloomberg, în timp ce Arnault a coborât la 186,6 miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău