Salarii uriașe la ANRE! Rectorul ASEM vizează o funcție importantă

07 Feb. 2025, 11:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
07 Feb. 2025, 11:39 // Actual //  Ursu Victor

Un total de 13 candidați au fost admiși la proba interviului în cadrul concursului organizat pentru selectarea directorului Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Decizia de admitere a acestora a fost adoptată recent de către membrii Comisiei economie, buget și finanțe. Salariul pentru funcțiile scoase la concurs se ridică la peste 100 de mii de lei.

Candidații admiși pentru următoarea etapă a concursului sunt: Alexandru GhenceaDenis AvtudovGrigore BelostecinicDaniel MititeluEugen CarpovAla GojanIulian JovmirTatiana MoraruAlexandru StraistariNicolai RementovValentin BicecSergiu ȘcolinicIurii Pricop..

Săptămâna viitoare, aceștia vor susține interviul într-o ședință închisă, iar înregistrarea video a acestuia va fi publicată ulterior. Conform Regulamentului concursului, cei care vor obține cel mai mare punctaj, dar nu mai mic de 70 de puncte, vor fi selectați pentru a fi propusi spre numire în plenul Parlamentului.

Consiliul de administrație al ANRE este alcătuit din cinci directori, care sunt numiți de Parlament pe baza unui concurs. În curând, mandatele a doi directori Eugen Carpov și Veaceslav Untilă ai agenției vor expira, iar concursul actual vine să asigure ocuparea acestor funcții esențiale în sectorul energetic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

07 Feb. 2025, 15:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
07 Feb. 2025, 15:38 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare reamintește crescătorilor de animale că identificarea și înregistrarea acestora este obligatorie, gratuită și esențială pentru protejarea sănătății animalelor și siguranța alimentară. Procesul este realizat de medicii veterinari din localitate și se aplică speciilor bovine, ovine, caprine, porcine și cabaline.

Identificarea ajută la urmărirea originii animalelor și permite intervenții rapide în caz de boli, prevenind răspândirea acestora. De asemenea, proprietarii animalelor înregistrate pot beneficia de despăgubiri financiare din partea statului în caz de boli precum Pesta Porcină Africană, Gripa Aviară sau Rabia.

Înregistrarea se face prin aplicarea de crotalii de către medicii veterinari, la solicitarea proprietarilor. Termenul de înregistrare este de 20 de zile de la naștere pentru bovine, cabaline, ovine și caprine, iar pentru porcine, miei și iezi, termenul este de 60 de zile.

Crescătorii care nu își înregistrează animalele nu vor putea beneficia de despăgubiri financiare, nu vor putea transporta sau comercializa legal animalele și riscă să primească sancțiuni sau restricții.

Ministerul atrage atenția și asupra necesității legalizării activităților de creștere și sacrificare a animalelor. Identificarea animalelor este considerată o responsabilitate comună, iar respectarea acestei obligații contribuie la protejarea fermierilor, a consumatorilor și a economiei locale. Crescătorii sunt îndemnați să acționeze responsabil și să se asigure că animalele lor sunt înregistrate la timp.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală