Jucăriile miliardarilor: achizițiile extravagante ale celor mai bogați oameni din lume

26 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
26 Iun. 2021, 05:40 // Au Bani //  MD Bani

Ce ați cumpăra dacă ați avea toți banii din lume? Unii optează pentru mașini scumpe și bunuri imobiliare suficient de mărețe pentru a face ca Palatul Buckingham să se simtă ca o cârpită modestă. Alții – precum acești miliardari – optează pentru opțiuni mai ciudate. Iată câteva dintre jucăriile cumpărate de miliardari.

Elon Musk și Lotus Esprit

Elon Musk este unul dintre cei mai bogați oameni din lume, care a reinventat literalmente automobilul și a fost pionierul rachetelor spațiale refolosibile. Deci, ce cumpără Elon Musk pe care nimeni altcineva nu îl poate cumpăra?

Musk, a cumpărat o bucată de amintiri iconice ale Bond-ului. Domnul Musk a achiziționat iconicul Lotus Esprit din filmul „James Bond” din 1977, Spionul care l-a costat  1,3 milioane de dolari.

Deoarece mașina a fost folosită pentru scene subacvatice, a venit fără roți și nu putea circula pe uscat. Nici măcar nu este rezistentă la apă.

Steve Cohen și rechinul său tigru

Steve Cohen este un manager de fonduri speculative, miliardar care are o tendință pentru artă. Arta cu adevărat, foarte scumpă. Este bine cunoscut pentru achiziționarea piesei iconice Damien Hirst intitulată „Imposibilitatea fizică a morții în mintea cuiva care trăiește” în 2006 pentru 10,51 milioane de dolari. Are un rechin tigru de 4,2 metri suspendat într-un rezervor de formaldehidă.

S. Truett Cathy și batmobilul său

S. Truett Cathy a fost un milionar care a crescut lanțul american de fast-food Chick-fil-A pentru a deveni o franciză enormă. De asemenea, s-a întâmplat să fie un mare pasionat de automobile. Domnul Cathy a fost cucerit de Batmobile folosit în filmul din 1992 Batman Returns, așa că l-a cumpărat pentru 328.330 de dolari.

 

Bill Gates și … camera cu trambulină

El a fost cel mai bogat om din lume pentru o perioadă de aproape 20 de ani, dar nimic nu i-a luat fantezia lui Bill Gates decât să aibă o trambulină în jur. În ciuda faptului că deține o casă de 150 de milioane de dolari, domnul Gates a declarat pentru Reddit AMA că cea mai mare îngăduință a sa a fost o „cameră cu trambulină” din conacul său.

Roman Abramovich și cel mai mare iaht din lume

Roman Abramovich este un om de afaceri miliardar ruso-israelian și om politic care și-a câștigat banii printr-o companie de investiții private de mare succes. De asemenea, este cunoscut ca proprietar al clubului din Premier League Chelsea FC – dar nu aceasta este cea mai extravagantă achiziție a sa. Barca sa Eclipse, construită la un cost estimat la 550 de milioane de dolari, măsoară 162 metri, are două plăcuțe de elicopter și poate lansa un mini-submarin.

în 2013, superiahtul domnului Abramovich a fost plasat pe locul al doilea pe lista celor mai mari superiahturi din lume.

Badr bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud și Salvator Mundi

Badr bin Abdullah bin Mohammed bin Farhan Al Saud a cumpărat tabloul „Salvator Mundi” al lui Leonardo da Vinci pentru suma de 590 milioane USD de dolari. În 2019, s-a raportat că cele mai scumpe lucrări de artă din lume au fost instalate pe superiahtul de 810 milioane de dolari al lui Mohammed bin Salman.

 

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău